Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Motiejūnas – apie JV netektį, augančią kartą ir karjeros svajonę: „Noriu ten, kur dar nesu buvęs“

Donatas Motiejūnas aiškiai žino, kokia yra šios vasaros misija. Kol kas nesukantis galvos dėl savo ateities klubiniame krepšinyje, D-Mo neslepia, kad nori išpildyti vieną svarbiausių karjeros svajonių – atsidurti ten, kur dar nėra buvęs. Olimpinėse žaidynėse.
Treniruotės akimirkos
Treniruotės akimirkos / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Liepos 2-7 dienomis Lietuvos rinktinė dėl olimpinio kelialapio kovos atrankos turnyre Puerto Rike. Prieš tai lietuviai sužais du kontrolinius mačus su Slovėnijos komanda.

D-Mo prie rinktinės prisijungė vos pasibaigus Prancūzijos čempionatui, kuriame su „AS Monaco“ apgynė titulą.

„Pirmosiomis dienomis jautėsi psichologinis nuovargis. Buvo ilgas čempionatas, pabaigėme likus 4-5 dienoms iki rinktinės stovyklos. Pirmąsias kelias dienas buvo sunkiau, dabar įsivažiavau, sugrįžo visos teigiamos emocijos. Žaisti už rinktinę ir būti čia yra didžiulė garbė, ir labai smagu matyti visus šiuos veidus“, – kalbėjo D-Mo.

D.Motiejūnas net nesvarsto, kas galėtų kompensuoti Jono Valančiūno, kuris atrankos turnyre nedalyvaus, netektį aikštelėje, nes kito tokio žaidėjo tiesiog nėra.

„Tikrai Jono čia niekas nepakeis. Jis rinktinės kapitonas ir vedlys, daug metų rodė jauniems, kaip reikia aukotis. Neabejoju, kad jo truks, ir kalbų, kad kažkas pakeis Joną, net negali būti. Bandysime be jo“.

Tiesa, D.Motiejūnas pasidžiaugė jaunaisiais aukštaūgiais, kurie beldžiasi į rinktinę. Pasak jo, rinktinės su tokiais žaidėjais, kaip Motiejus Krivas ir Ąžuolas Tubelis, laukia šviesi ateitis.

„Talentinga karta auga po mūsų. Manau, ji rodys įspūdingą krepšinį. Turi daug talento, daug energijos, stiprius kūnus. Reikia tik džiaugtis, kad tokie žaidėjai auga mūsų rinktinėje“.

D.Motiejūnas gana nenoriai kalbėjo apie klubinius reikalus, pabrėždamas, kad dabar visas dėmėsys rinktinės tikslams, bet užsiminė ir apie savo ateitį.

Ar liks „AS Monaco“ klube, pagal sutartį, turi paaiškėti iki liepos 14 dienos. Jei klubas nesiims sprendimų, D.Motiejūnas ieškosis naujos karjeros stotelės.

Paklaustas, ar Marius Grigonis nevilioja į Atėnų „Panathinaikos“ – mat gandai apie Eurolygos čempionų susidomėjimą sklando, D.Motiejūnas šyptelėjo: „Kvietė, sakė, kad pamatysiu tai, ko nesu matęs“.

„Yra variantų, bet dabar dėmesys čia, – pridūrė D-Mo. Dabar visos mintys čia. Olimpiada yra mano tikslas, vieta, kur dar nesu pabuvojęs, todėl norėtųsi tai pasiekti iki karjeros galo. Jei dar pavyktų kažką laimėti – būtų svajonės išsipildymas.

Dėl to visi čia ir esame, manau, visų tokia svajonė, visi suprantame, dėl ko aukojamės ir dėl ko čia esame. Ir tikrai manau, kad nebus problemų žaisti kartu, nes visi esame geri ir patyrę žaidėjai. Tų kelių rungtynių turėtų pakakti, kad pajaustume vienas kitą“.

Rungtynės su slovėnais „Twinsbet“ arenoje prasidės šiandien 19.30 val. Pasak D-Mo, tai tinkamas varžovas savo žaidimui sukalibruoti.

„Slovėnai labai fiziška komanda, ypač kai prisijungė Joshas Nebo. Turi pataikančius, staigius, individuliai stiprius gynėjus. Mums tai geras varžovas, kad įsivertintume save. Pergalės ar pralaimėjimo nesureikšminsime, tiesiog reikia pasižiūrėti, kas su kuo limpa,
nes daug rungtynių neturėsime“.

VIDEO: Donato Motiejūno komentaras prieš kontrolines rungtynes su Slovėnija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas