Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 09

D.Motiejūnui teks krautis lagaminus? Kinai nori pratęsti čempionatą greičiau nei po mėnesio

Kinijoje atsiradęs ir visame pasaulyje pastarosiomis savaitėmis išplitęs koronavirusas paveikė ne vienos sporto šakos tvarkaraštį – atšaukiami ar be žiūrovų rengiami ištisi čempionatai. Vis dėlto patys kinai jau svarsto sportininkus grąžinti į pastaruoju metu tik dulkes kaupiančias arenas.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo sausio pabaigos nerengiamas Kinijos krepšinio čempionato (CBA) kovas tikimasi atnaujinti balandžio 6-ąją, pranešė „Sportando“ žurnalistas Emiliano Carchia.

Pirminis planas, kuriuo dalinosi ir Kinijoje žaidžiantis lietuvis Donatas Motiejūnas, buvo rungtynes rengti nuo balandžio 1-osios, tačiau dabar nuspręsta šią datą kiek pavėlinti.

Teigiama, kad bent jau kelios pirmosios rungtynės bus rengiamos už uždarų durų, neįleidžiant žiūrovų ir pašalinių žmonių.

Šanchajaus „Sharks“ klubui atstovaujantis D.Motiejūnas dar vasario viduryje skeptiškai reagavo į kinų norus atnaujinti pirmenybes bei atskleidė, kad tokiu atveju į Kiniją jam tektų vykti dar likus trims savaitėms iki pirmųjų rungtynių.

„Jie (CBA) paskelbė, kad balandžio 1-ąją bus pratęstas čempionatas. Likus trims savaitėms kvies visus, kad pradėtų treniruotis, tai realiai po pirmos kovo savaitės reiktų išvykti. Bet realistiškai žvelgiant į situaciją tokį planą bus labai sunku įvykdyti, nes situacija dar nėra suvaldyta. Žiūrėsime, lauksime žinių. Mano darbas yra būti pasiruošusiam, dirbti ir sportuoti kiekvieną dieną“, – tikino D.Motiejūnas, vasario pabaigoje atstovavęs Lietuvos rinktinei Europos čempionato atrankoje.

„Sharks“, kaip ir kitoms Kinijos ekipoms, paskutines rungtynes žaidusioms dar sausio 21-ąją, iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti po aštuonis mačus.

Bent jau kol kas CBA neketina trumpinti sezono ar keisti atkrintamųjų varžybų formato.

Kinijoje koronavirusu jau užsikrėtė daugiau nei 80 tūkst. žmonių, o nuo pavojingos ligos mirė daugiau nei 3 tūkst. kinų. Tiesa, pastarosiomis savaitėmis ligos plitimas buvo pristabdytas, o pagrindiniais koronaviruso židiniais tapo kitos šalys – Italija, Iranas, Pietų Korėja ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas