Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 09

D.Zavackas išsamiai: apie G.Žibėno kėdę, papildymą ir J.Williamso lemtingą paslydimą

Vilniaus „Rytas“ atsidūrė sudėtingoje situacijoje. Lietuvos čempionai patyrė fiasko Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre, vėliau gavo sprigtą sugrįžę į LKL kovas, o trečiadienio vakarą buvo sutriuškinti Čempionų lygos mače Bonoje. Šalia to – mįslinga Jarviso Williamso suspendavimo ir atleidimo drama, užtrukusios naujokų paieškos. Nors nerimo yra, „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas nemojuoja balta vėliava.

„Antradienį, komandai skrendant į išvykos rungtynes, jis paprasčiausiai nepasirodė oro uoste. Atskridus buvo priimtas sprendimas su juo nutraukti sutartį. Komanda yra svarbiau šitoje situacijoje, negalime toleruoti tokių dalykų“, – atskleidė D.Zavackas.

Paklaustas tiesiai, ar dėl J.Williamso situacijos kaltas alkoholis, „Ryto“ sporto direktorius teigė: „Tikrai nesileisiu į detales, bet noriu pasakyti, kad tai tikrai nebuvo alkoholio dalykas.“

Nesileido į detales D.Zavackas ir po klausimo, ar šis išsiskyrimas kainuos „Ryto“ komandai finansiškai.

„Tai dalykai, kurie viešoje erdvėje nėra eskaluojami. Kontrakto detalių aš negaliu atskleisti“, – teigė vienas „Ryto“ vadovų.

Vilniečiai jau ilgai kalba apie galimą papildymą ekipoje. Nors dažnai buvo deklaruojama, kad ieškomas aukštaūgis, galiausiai komandą papildė gynėjas Kendale’as McCullumas.

„Norėtume, kad aukštaūgis jau rytoj būtų komandoje, bet reikia suprasti vieną – turi būti geras kainos ir kokybės santykis, – dėstė D.Zavackas. – Mūsų piniginė nėra beribė. Kas liečia paieškas, jos buvo daromos, siūlėme sutartį ne vienam žaidėjui, bet sulaukėme neigiamų atsakymų. Paieškos vyksta toliau.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Donatas Zavackas, Marcusas Fosteris
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Donatas Zavackas, Marcusas Fosteris

Gynėjų linijoje šiuo metu „Rytas“ turi Margirį Normantą, Elvarą Fridrikssoną, Benedeką Varadį, Marcusą Fosterį ir naujoką K.McCullumą. Ar tai nereiškia, jog su vienu jų teks atsisveikinti?

„Nesinori sakyti tokių detalių, – teigė D.Zavackas. – Nesakyčiau, kad gynėjų linija yra prikimšta. Taip, mes turime pasirinkimą šioje linijoje, o ateityje matysime, kaip viskas klostysis ir kokie sprendimai bus priimami.“

„Ryto“ nesėkmių šiame sezone jau gana sirgaliams. Jie rengia susitikimą su klubo vadovybe.

„Agonija tęsiasi. Komanda pakrikusi ir atrodo, kad viskas ritasi tik žemyn. Inicijavome susitikimą su klubo vadovais, kuris įvyks artimiausiu metu. Turime imtis veiksmų, nes tai tęstis nebegali“, – taip feisbuke ketvirtadienį rašė „B Tribūna“.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL finalas: „Rytas“ - „Lietkabelis“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL finalas: „Rytas“ - „Lietkabelis“

D.Zavackas teigė, kad su aktyviausių sirgalių grupe bendravimas vyksta nuolat.

„Dažniausiai susitikimų nereikia, kai rezultatai būna pozityvūs, – pabrėžė sporto direktorius. – Tokie dalykai nutinka, kai rezultatai netenkina ir norisi geriau. Situacija sunki, yra pralaimėjimų serija. Kalbėsimės ir matysime, kaip viskas toliau rutuliosis.“

Viešose diskusijose apie „Rytą“ dažnai pabrėžiamas minkštas komandos charakteris, bet su tuo nebūtų linkęs sutikti D.Zavackas.

„Charakteris dažniausiai pozityvus formuojasi, kai laimi rungtynes. Tada klausimų niekam nekyla, – kalbėjo sporto direktorius. – Kai pralaimi, atrodo, kad dangus griūva ir niekas nesiseka.

Viena kita pergalė duoda impulsą, pasikeičia fonas, atsiranda pasitikėjimas. Tai yra sportas, tai yra krepšinis. Taip, šie dalykai tarpusavyje yra susiję, koreliuoja. Pasakyti, kad komanda neturi charakterio – nedrįsčiau.“

Prieš pat KMT ketverto turnyrą „Rytas“ įteikė naują sutartį G.Žibėnui ir jo štabui. Nors tokie ėjimai dažnai teigiamai paveikia komandą, šįkart tas nenutiko. Priešingai – „Rytas“ kaip reikiant buksuoja.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

„Tai buvo apgalvotas sprendimas, – apie naują sutartį strategui kalbėjo D.Zavackas. – Reikia suprasti, kad Lietuvoje Giedrius Žibėnas yra jaunas treneris, dirbantis komandoje tik antrą sezoną. Sunkumų bus, būna jų visose komandose. Treneris daro savo darbą, stengiasi, kad komandai būtų geriau. Ar paskubėjome? Svarstėme tą dalyką ir priėmėme tokį sprendimą, kad būtų gerai su juo pratęsti. Manau, susitvarkys ir žiūrėsime, kaip seksis toliau.“

O ar tvirta yra G.Žibėno kėdė?

„Nenoriu užsiimti spekuliacijomis, kad komandai sunkus periodas. Sutartis pratęsta, pasitikėjimą turi, kreditas yra“, – patikino D.Zavackas.

O ir tikslai Vilniuje nesikeičia, kai Alytaus „Wolves“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Utenos „Juventus“ šiepia vis aštresnius dantis?

„Jei jūs žinote visą „Ryto“ istoriją, mūsų netenkina žaisti dėl žemesnių vietų. Tikrai norime ir tikimės būti finale“, – teigė D.Zavackas.

VIDEO: PIKENROLAS: žūtbūtinė „Žalgirio“ savaitė, Šaro ateitis Barselonoje ir R.Kaukėno pasakos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas