Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 09

D.Adomaičiui Serbijoje knieti išbandyti galingiausią Lietuvos rinktinės ginklą

„Siena, siena ir nėra tos sienos! Didžioji kinų siena!“ – ant „Žalgirio“ arenos parketo skėsčiojo rankomis Jonas Valančiūnas. Dar prieš akimirką Renaldas Seibutis netrukdomas pranėrė į JV ginamą baudos aikštelę ir įrideno lengvą dvitaškį. Komunikacijos klaida. Tai buvo paskutinis Lietuvos rinktinės treniruotės pratimas. Nacionalinės komandos centras jame surinko 6 taškus iš 7 galimų. Vienas trūkstamas taškas – 20 atsilenkimų. Menka bauda, bet J.Valančiūnas pagautas azarto po to iš nusivylimo paspyrė masažo volą. JV su užsidegimu kibo į bendras komandos treniruotes. Jau šeštadienį jo laukia geras jėgų patikrinimas.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė penktadienio popietę pakels sparnus į Serbiją. Ten jos lauks rimčiausias egzaminas prieš pasaulio čempionatą – susirėmimas su didžiausia favorite įkrėsti amerikiečiams.

Dvejose kontrolinėse rungtynėse nacionalinę komandą tikrinęs Dainius Adomaitis pagaliau galės išbandyti stipriausią savo ginklą, kuriuo mosuos ir Kinijoje. Pirmą kartą ant parketo turėtų išbėgti Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio duetas.

Jis drauge darbavosi ir per Lietuvos rinktinės pratybas, kitoje aikštės pusėje susirėmęs su Martinu Gebenu ir Pauliumi Jankūnu.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė prieš rungtynes su Serbija
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė prieš rungtynes su Serbija

Dainius Adomaitis kol kas džiaugiasi, kaip treniruotėse atrodo dviejų NBA bokštų duetas. Tačiau kiek jis jau tvirtas, dar reikia pasitikrinti.

„Štark“ arenoje J.Valančiūnas ir D.Sabonis sutiks galingą Serbijos rinktinės priekinę liniją, kurioje yra net keturi aukščiausio kalibro centrai – NBA žvaigždė Nikola Jokičius, Eurolygos žvaigždė Nikola Milutinovas, 222 cm ūgio milžinas Bobanas Marjanovičius ir ilgametis serbų ginklanešys Miroslavas Raduljica.

„Stiprus priešininkas parodys klaidas ir vietas, ties kuriomis reikia dirbti žymiai geriau. Geras priešininkas“, – šyptelėjo D.Adomaitis.

D.Sabonis jau apšilo kojas antrosiose draugiškose rungtynėse su Suomija, kai prie pergalės pridėjo 11 taškų ir buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose.

„Indiana Pacers“ atstovui dar reikia nusivalyti trijų mėnesių rūdis, bet centras jau pasižymėjo kaip puikus dispečeris.

J.Valančiūnui tai bus šios vasaros debiutas su nacionalinės komandos marškinėliais.

„Kol kas treniruotėse jie atrodė gerai, – D.Sabonio ir J.Valančiūno duetą vertino D.Adomaitis. – Aišku, treniruotėse tas dydis kitoks, nei bus su serbais – Bobanu Marjanovičiumi, Nikola Milutinovu. Bet bus įdomu pamatyti, kaip jie atrodys prieš tokį pat dydį.“

VIDEO: D.Adomaitis: apie J.Valančiūno progresą, serbų galią ir užduotį Belgrade

Rinktinė baigė gerą fizinio užkrovimo etapą. Dabar Lietuvos krepšininkai gyvens rungtynių ritmu – per 7 dienas sužais 4 rungtynes. Tai jau arčiau pulso Kinijoje, kur reikės žaisti kas amtrą dieną.

Tad D.Adomaitis į Belgradą penktadienio popietę išsiskraidins 15 žaidėjų.

„Pirma užduotis bus žaidimo modelis su JV ir Domu aikštėje, – apie pasitikrinimo su serbais tikslą kalbėjo D.Adomaitis. – Turime jį nušlifuoti. Kas bus gerai – patobulinti, kas negerai – keisti ar priimti kitokius sprendimus. Bet bus ir kitų situacijų.

Labiausiai džiugina, kad visų žaidėjų kondicija dabar vienoda. Ir svarbiausia, kad nėra traumų ir visi gali dirbti.“

Sumodeliavęs pasiruošimo pasaulio čempionatui tvarkaraštį D.Adomaitis sulaukė pastabų, kad galbūt jame yra kelios per stiprios komandos.

Iš 9 išbandymų du iš jų bus su serbais, sykį jau žaista su ispanais. Tačiau D.Adomaitis džiaugiasi, galėdamas pasitikrinti su aukščiausio kalibro varžovais.

„Serbai yra viena talentingiausių komandų. Jie jau laimėjo nemažai medalių ir subrendo laimėti gal net čempionatą“, – teigė D.Adomaitis.

Kol rinktinė ramiai ruošiasi planetos pirmenybėms, beveik kasdien skelbiamos naujienos apie byrančias varžovų gretas.

Beveik dvi dešimtis NBA žaidėjų į stovyklą pakvietę kanadiečiai liko tik su keliais NBA atstovais. Priskirti prie vienų čempionato favoritų, dabar jie neberegimi net kitame grupės varžybų etape.

„Kiekviena komanda sprendžia savo problemas ir savaip mato savo komandą, – pirmiausia, australų dvyliktuką įvertino D.Adomaitis. – Ko gero, jie anksčiau paskelbė dvyliktuką, kad daugiau laiko galėtų susidirbti. Tai jų sprendimas, mes sustrategavome kiek kitaip.

Jei atvirai, nieko negalvojame apie kitų netektis. Žiūrime tik į savo darbą ir tai, kaip pasiruošti maksimaliai gerai.“

Po šeštadienio rungtynių Belgrade (22 val. Lietuvos laiku), Lietuvos delegacija draugiškai su serbais tuo pačiu užsakomuoju reisu grįš į Kauną ir pirmadienį vėl susirems „Žalgirio“ arenoje (19 val. 30 min.).

VIDEO: Rinktinė 2019: Jono Kazlausko viltys, Kauno talentai ir sirgalių baimės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento