Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 17

Dainius Adomaitis – apie dvi didžiausias grėsmes ir tikrąją J.Valančiūno nežaidimo priežastį

Lietuvos rinktinė šeštadienio vakarą gana užtikrintai 88:72 įveikė Rusijos rinktinę ir draugiškame trijų komandų turnyre Espo mieste užėmė pirmą vietą. Dvi pergalės, tačiau galvos skausmo – labai daug. Tą po pergalingo susitikimo akcentavo ir vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / krepsinionamai.lt nuotr.

22 klaidos, iš kurių didžioji dalis – nepamatuoti, neapgalvoti sprendimai, leidę oponentams rinkti lengvus taškus. Klaidų skaičius – vienas iš labiausiai taisytinų žaidimo aspektų, tačiau treneris išskiria ir dar vieną opią problemą.

„Pergalė džiugina, bet tos problemos, kurias turime, pradeda neraminti. Priešininkui padovanojame 20 taškų – tai yra tiesiog nedovanotina, todėl turime treniruotėse pakeisti tam tikrus dalykus ir pradėti dirbti kitaip.

Antras dalykas – žaidimo kreivė, žaidimo išlaikymas. Mes einame į viršų, prasideda keitimai ir mūsų žaidimas eina žemyn. Todėl čia yra atsakomybė kiekvienam mūsų žaidėjui, kuris į aikštelę žengia nuo atsarginių suolelio – jis turi įnešti tą papildomą energiją ir svarbiausia nedaryti klaidų.

Mūsų pogrupyje varžovai bus labai agresyvūs, kurių stiprioji pusė ir yra gynyba. Iš dalies rungtynės su Rusija parodė mūsų trūkumus, iš kitos pusės patys privalome branginti kamuolį“, – mintimis dalijosi Dainius Adomaitis.

Bendrai net 59 naudingumo balus šiose rungtynėse surinko du pergalės kalviai – Domantas Sabonis bei Marius Grigonis. Paklaustas apie puikų šio dueto žaidimą, strategas negailėjo komplimentų.

krepsinionamai.lt nuotr./Marius Grigonis
krepsinionamai.lt nuotr./Marius Grigonis

„Juos vertinu labai gerai. Jie yra tinkami žaisti vienas su kitu, kadangi vienas dešiniarankis, o kitas – kairiarankis. Akcentavome tam tikras situacijas, kuomet norime surasti Domantą ir Marius jį tikrai surasdavo.

Džiugina tai, kad kiekvienose rungtynėse atsiranda kitas lyderis. Norisi indėlio ir tų, kurie įeina nuo suolo. Tiesiog turime tapti solidesne komanda“, – kalbėjo treneris.

Lietuviai šiandien susidūrė ir su dar vienu iššūkiu – pirmą kartą šiame pasirengimo cikle žaidė du kartus per dvi dienas. Tiesa, pasaulio čempionate tokio intensyvaus formato nebus.

krepsinionamai.lt nuotr./Domantas Sabonis
krepsinionamai.lt nuotr./Domantas Sabonis

„Faktas, kad čempionate taip nežaisime, užtat vakar rungtynėse norėjome panaudoti didelę rotaciją, o šiandien didelį krūvį atlaikė būtent tie žaidėjai, kurie jį ir turi gauti. Tik gaila, kad negalėjo žaisti JV.“

Prieš rungtynes strategas paskelbė, kad rungtynėse prieš Rusiją ant parketo nepasirodys Jonas Valančiūnas, Eimantas Bendžius ir Žygimantas Janavičius.

Pastarųjų dviejų rinktinės narių ateitis komandoje labai miglota, o svari priežastis, kodėl rusų baudos aikštelėje netaranavo „Memphis Grizzlies“ vidurio puolėjas, taip pat yra.

krepsinionamai.lt nuotr./Jonas Valančiūnas
krepsinionamai.lt nuotr./Jonas Valančiūnas

„Paprasčiausiai rungtynėse su Suomija Jonas nikstelėjo koją. Nieko rimto. Daktarai patarė, kad šiandien ir rytoj skirtų laiko procedūroms. Tiesiog toks buvo sprendimas ir daktarų rekomendacija.“

Po šio turnyro rinktinė grįžta į Vilnių, kur surengs keturias treniruotes sostinėje. Rugpjūčio 21 dieną lietuviai išvyks į Seulą, kur dalyvaus keturių komandų kontroliniame turnyre ir išmėgins jėgas su Pietų Korėjos, Čekijos ir Angolos rinktinėmis.

Į Pietų Korėją D.Adomaitis turėtų vežtis 14 krepšininkų, o paklaustas apie vieną žaidėją, kuris netrukus turėtų būti „atkabintas“, treneris turėjo trumpą atsakymą: „Rytoj“.

VIDEO: D. Adomaitis po rungtynių su Rusija: „Turime tapti solidesnė komanda“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas