Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 22

Dainius Adomaitis meta iš galvos įspūdingą pergalę

Po nesėkmingo reido DJ Seeley krito ant parketo ir čiuožė iki pat atsarginių suolo kaip koks kerlingo štokas. Dainius Adomaitis pribėgo prie auklėtinio ir kėlė jį nuo žemės. Bet DJ striktelėjo ir skuodė atgal į kovą. „Ryto“ krepšininkų skatinti Klaipėdoje nereikėjo. Jie patys nagais išplėšė namų aikštės pranašumą 75:46 ir LKL pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių ištrūko į priekį 1-0.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Karolio Bakūno nuotr.

Kol panevėžiečiai feisbuke dalijasi pergalingu košės receptu, „Rytas“ pergalių receptą atrado trečiosiose ketvirtfinalio rungtynėse, iš pradžių surakinęs „Juventus“, o dabar užrišęs krepšius „Neptūno“ metikams.

Per dvejas pirmąsias LKL atkrintamųjų varžybų rungtynes leidę „Juventus“ smagintis 91,5 taško vidurkiu, vilniečiai trečiosiose uteniškiams leido įmesti tik 63 taškus, o „Neptūnui“ – 84 taškų vidurkio LKL klubui, vos 46.

Savo silpnybes „Rytas“ pavertė stiprybėmis.

Apsitvarkę gynybą, vilniečiai karaliavo po „Neptūno“ krepšiais – vien per pirmąjį kėlinį surinko 9 taškus antraisiais šansais, kai per visą paskutinį serijos mūšį su „Juventus“ iš viso sukrapštė tik 8.

Sostinės komanda visas specialistų prognozes apie neprognozuojamą intrigą sulamdė ir įmetė į šiukšlių dėžę.

Derekas Needhamas trečiojo kėlinio pabaigoje smeigė tritaškį per rankas ir įtvirtindamas 17 taškų skirtumą tildė piktas „Švyturio“ arenos tribūnas.

Pirmą kartą per 20 metų reguliariajame sezone likę žemiau antrosios vietos, vilniečiai susigrąžino namų aikštės pranašumą per 40 minučių.

Serija keliasi į Vilnių, iš kurio Dainius Adomaitis nebenorėtų grįžti į pajūrį.

„Džiugina didžiulė komandos energija gynyboje, bet dar svarbiausia, kad laikėmės drausmės ir gynyboje, ir puolime, – spaudos konferencijoje sakė D.Adomaitis. – Džiugino agresyvumas gynyboje ir kova, visų žaidėjų darbas dėl atkovotų kamuolių. Su tuo anksčiau turėjome didelių problemų ir tai buvo pagrindinis akcentas. Tad vyrai – šaunuoliai.

Serija 1-0, bet dabar svarbiausia išmesti tai iš galvos. Kad ta pergalė pasiekta tokiu skirtumu, visiškai nesvarbu.“

– Kaip pavyko išjungti „Neptūno“ tritaškius – pataikė vos 1 iš 20?

– Su agresyvia gynyba.

Pirmoje pusėje gal pasitaikė lengvesnių metimų, gal truputį vėlavome gynyboje, bet kiti visi... Buvo gera komandinė gynyba.

VIDEO: „Ginčas“ ir LKL pusfinalis: Kas taps „Žalgirio“ varžovu finale?

– Serijos su „Juventus“ pradžioje praleidote vid. 91,5 taško per rungtynes. Trečiajame mače praleidote tik 63, šįkart – vos 46. Kaip paaiškinti tokią gynybos transformaciją?

– Komandinėje gynyboje būdavo vienas arba du žaidėjai, kurie suklysdavo, tad daug sėdėdavome ir analizuodavome. Dabar taip viskas pasitvarkę, kad situacijose penkiese prieš penkis visi daro, ką reikia.

Bet nėra ko džiaugtis, serija iki dviejų pergalių.

– Kokios „Neptūno“ reakcijos tikitės po tokių rungtynių?

– Čia viska eina daugiau apie psichologiją ir fiziškumą. Tai pagrindinis dalykas.

– Perėmėte namų aikštės pranašumą. Ar jis šioje serijoje, laimėjus pirmąsias rungtynes iki dviejų pergalių, ką nors reiškia?

– Nemanau. Šį sezoną jie laimėjo Vilniuje, mes – Klaipėdoje. Bus naujos 40 minučių. Garantuoju, kad tai bus visai kitokios rungtynės.

– Visos šešerios „Ryto“ ir „Neptūno“ rungtynės šį sezoną baigėsi dviženkliu skirtumu. Kaip paaiškinti tokią dvikovų tendenciją ir ką tai sako apie komandas?

– „Neptūnas“ yra nuo tritaškių labai priklausoma komanda. Jie čia turi stiprių žaidėjų.

Ir tose rungtynėse, kurias pralaimėdavome, pamenate, kokią pradžią turėdavome.

Labai daug kas priklauso nuo agresyvumo ir drausmės.

– Arnas Butkevičius minėjo, kad po antrųjų rungtynių su „Juventus“ turėjote gerą pokalbį, po kurio užtikrintai laimėjote jau antrąjį mačą paeiliui. Kuo ypatingas buvo tas pokalbis?

– Tai buvo darbinis pokalbis (šypsosi). Susirinkimų ir pokalbių šį sezoną buvo nemažai. Bet kas ten įvyko, tegul ten ir lieka.

– Arnas Butkevičius visada garsėjo kaip gynybinis žaidėjas, bet pastaruoju metu jis dominuoja puolime. Kas leido jam atsiskleisti?

– Manau, pasitikėjimas savimi.

Kitas dalykas, jis tikrai gerai jaučiasi šalia kitų komandos draugų sistemoje. Susidėliojus patogiems žaidėjams, su kuriais jam žaisti gerai, jis gali bausti varžovus.

Tai džiugina, bet serija tęsiasi.

VIDEO: „Ginčas“: Kokias aukštumas gali pasiekti „Neptūną“ paliekantis K.Maksvytis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento