Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 27

Dar daug galvosūkių turintis M.Schilleris: „Ieškome atsakymų“

Martinas Schilleris su Kauno „Žalgiriu“ išvargo dar vieną pergalę Lietuvos krepšinio lygoje. Austro vadovaujami Lietuvos čempionai Panevėžyje 73:69 nukovė Panevėžio „Lietkabelį“ išvykoje, nors padai svilo ketvirtajame kėlinyje, kurio pradžioje šeimininkai turėjo dviženklį pranašumą.
Martin Schiller
Martin Schiller / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sveikinimai komandai su pergale, – sakė M.Schilleris spaudos konferencijoje. – Geriau sužaidėme gynyboje. Kai pralaiminėjome 10 taškų, toliau gynėmės. Neįmetėme, bet gynėmės. Tai buvo priežastis, leidusi pakreipti rungtynes kita kryptimi. Mes buvome aktyvesni ketvirtajame kėlinyje, kontroliavome atkovotus kamuolius. Per pirmą kėlinį leidome jiems atsikovoti penkis kamuolius puolime, per visas rungtynes – 9. Tai svarbu, kai žaidžiame prieš tokią komandą. Esu laimingas dėl pastangų ir dėl pergalės.“

Paklaustas, kodėl jo komandai nepavyko visų rungtynių žaisti taip, kaip ketvirtojo kėlinio, „Žalgirio“ treneris susimąstė.

„Negaliu atsakyti į šį klausimą. Faktas toks, kad tikslas turi būti žaisti su tokiu susikaupimu, tokiu intensyvumu gynyboje. Privalome išsiaiškinti, kodėl yra taip, kaip jūs sakote, – kalbėjo M.Schilleris. – Manau, didžiausios problemos buvo puolime.“

„Ieškome atsakymų“, – pridūrė austras.

Penktadienį „Žalgiris“ pradės ir kovas Eurolygoje, kur išvykoje susitiks su Vilerbano ASVEL. Kas labiausiai neramina M.Schillerį?

„Po šių rungtynių sakyčiau, kad didžiausias nerimas yra dėl pelnomų taškų. Po dviejų prieš tai buvusių rungtynių didžiausią rūpestį kėlė gynyba. Žingsnis po žingsnio, rungtynės po rungtynių... Žinau, kad žmonės kalba apie pirmąsias rungtynes Eurolygoje, bet šiandien žaidėme prieš „Lietkabelį“. Labai gerbiame šį varžovą, o dabar koncentruosimės į kitas rungtynes“, – diplomatiškas išliko strategas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietkabelis“ - „Žalgiris“ [2021-09-27]

Lukas Lekavičius tempė „Žalgirį“ į pergalę ketvirtajame kėlinyje, o garsusis komandos naujokas Emmanuelis Mudiay sėdėjo ant suolo visą lemiamą rungtynių atkarpą.

„Manau, Lekavičius sužaidė gerai. Jo greitis padeda prasiveržimuose, atakų konstravime. Taip pat gerai, kad jis žaidė tik 20 minučių, tad turėjo daug jėgų, o tai mums labai padėjo. Esu labai laimingas. Jo vaidmuo šioje komandoje bus didelis. Kol kas jis tą vaidmenį atlieka gerai, bet tai tik sezono pradžia“, – gyrė gynėją M.Schilleris.

Iš viso E.Mudiay pelnė 3 taškus, pataikė vos 1 metimą iš 7.

„Emmanuelis nedominavo taip, kaip praėjusiose rungtynėse, gal kiek pavargo antroje pusėje, nebuvo toks agresyvus, toks aštrus. Mums reikia jo agresyvumo, kuris kažkiek dingo po pražangos puolime. Reikia, kad jis veržtųsi, kad stotų prie baudų metimo linijos. Tai buvo rungtynių metu priimtas sprendimas“, – sprendimus aiškino M.Schilleris.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietkabelis“ – „Žalgiris“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietkabelis“ – „Žalgiris“

Ketvirtajame kėlinyje M.Schilleris pasinaudojo iššūkio taisykle, leidžiančia treneriui paprašyti teisėjų peržiūrėti epizodą. Prieš tai padarydamas austras pasikonsultavo su vienu iš arbitrų, o apie tai paklaustas spaudos konferencijoje kiek pyktelėjo.

„Manote teisėjas liepė man tai padaryti? Manote teisėjas man taip liepia? Nagi... Jis man pasakė, kad turiu pakelti vėliavėlę. Aš priėmiau tą sprendimą, nes tikėjausi, kad jie duos nesportinę pražangą. Šansų daug nebuvo, bet tam iššūkio taisyklė ir yra. Ypač ketvirtuose kėliniuose“, – kalbėjo treneris.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kauno „Žalgiris“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kauno „Žalgiris“

Nenadas Čanakas pažymėjo, kad jo komanda paleido gerą šansą laimėti, nes nesekė rungtynių plano ir duodamų nurodymų.

„Jei nori nugalėti „Žalgirį“, viską turi daryti puikiai. To nebuvo. Paskutiniame kėlinyje gynyboje kiekvienas žaidėjas žaidė pagal save, o „Žalgiris“ nubaudė. Turime varžovus pasveikinti“, – teigė „Lietkabelio“ vairininkas.

Jis buvo paklaustas apie gynybą prieš E.Mudiay, tačiau nenorėjo išskirti vieno varžovo.

„Visų pirma, žaidžiame ne prieš Mudiay, žaidžiame prieš „Žalgirį“. Negaliu pasakyti, ką ruošėme kiekvienam varžovui, bet prieš jį nieko ypatingo nebuvo. Žinoma, kalbėjome apie visus varžovų krepšininkus“, – teigė N.Čanakas.

10 taškų persvaros nepavyko išlaikyti „Lietkabeliui“, būtent dėl to labiausiai nepatenkintas ir buvo panevėžiečių strategas.

VIDEO: M.Schilleris: „Nežinau, kodėl komanda negalėjo taip žaisti nuo pradžių“

„Mes prasižengėme, kai jie metė tritaškį, tada suklydome, – pasakojo N.Čanakas. – Vis dar galvoju, kad buvo pražanga tame epizode. Tada Milaknis pataikė tritaškį greitoje atakoje, o galiausiai nesilaikėme plano, ėjome pro apačią gynyboje prieš Lekavičių – jis taip pat pataikė tritaškį. 9 taškai per 37 sekundes. Kažkas tokio. Ir jie mus pagavo. Tai buvo vienas iš momentų, nusprendusių rungtynes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas