Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar kartą „Žalgirį“ suvystęs G.Žibėnas – apie A.Trinchieri emocijas ir pokalbį su M.Balčiūnu

Praėjusio sezono finalininkų akistatoje – dramatiška Vilniaus „Ryto“ pergalė. Giedriaus Žibėno auklėtiniai praktiškai iššvaistė 20 taškų pranašumą, bet galiausiai Kauno „Žalgirio“ ekipą įveikė 91:88 (22:18, 28:17, 23:25, 18:28).

Du kartus per trejas pirmąsias oficialias sezono rungtynes pralaimėjęs Vilniaus „Rytas“ atsitiesė prie didžiausių šviesų, pilnutėlėje „Twinsbet“ arenoje sutvarkęs Kauno „Žalgirį“, kurį tris kartus praėjusį birželį sutvarkė ir Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijoje.

Dvikovos starte vilniečiai užlijo tolimais metimais: tris tritaškius iš trijų įsmeigė Gytis Radzevičius, vieną pridėjo Ąžuolas Tubelis, o vilniečiai prasidėjus šeštajai rungtynių minutei priekyje buvo 12:9.

Gerą postūmį ketvirčio pabaigoje šeimininkams suteikęs Gytis Masiulis leido Giedriaus Žibėno kariaunai po pirmųjų 10 minučių pirmauti 22:18.
Antrojo kėlinio pradžioje – graži Saviono Flaggo ir Ą.Tubelio kombinacija „žemė-oras“, pasibaigusi pastarojo dėjimu į krepšį ir staigia Andrea Trinchieri paprašyta minutės pertraukėle.

Užsikūrę „Ryto“ vyrai prieš ilgąją pertrauką atitolo solidžiu 50:35 pranašumu.

Per pirmąją mačo dalį „Rytas“ realizavo 7 tritaškius iš 11 (63 proc.) ir atkovojo 22 kamuolius, tuo metu „Žalgirio“ krepšininkai iš toli įmetė 2 metimus iš 9 (22 proc.) ir po krepšiais sugriebė 13 kamuolių.

Gytis Radzevičius ties aikštelės viduriu laiku sureagavo į Arno Butkevičiaus artėjančią pražangą ir išprovokavo tris baudų metimus, kuriuos realizavęs padidino „Ryto“ pranašumą iki 20 taškų. Identiškose situacijose pirmoje susitikimo pusėje Sylvainas Francisco ir Deividas Sirvydis „pagavo“ vilniečius ir metė šešis baudų metimus.

Kauniečių vagą puolime po ilgosios pertraukos kiek netikėtai tiesinti ėmėsi 38-erių veteranas Bryantas Dunstonas, per paskutinius du kėlinius sumetęs net 16 taškų, o įkandin aukštaūgiui sekė D.Sirvydis, E.Ulanovas ir S.Francisco.

Dramatiškoje mačo pabaigoje „Žalgiris“ turėjo dvi galimybes išlyginti rezultatą – pirmiausia puolime kamuolį prie deficito 88:90 atsikovojo Edgaras Ulanovas, bet jis net neatliko metimo. Kitoje atakoje – po Gyčio Masiulio realizuoto vieno baudos metimo tolimu metimu pratęsimą išplėšti galėjo Sylvainas Francisco, tačiau metimas tikslo nepasiekė.

Pergalingame mače „Rytas“ pagal atkovotus kamuolius laimėjo 44:26.

„Turbūt drąsiai galime sakyti, kad tai – komandinė pergalė, prie kurios visi prisidėjo. Nereikėtų kažko išskirti, – sakė G.Žibėnas. – Mums reikėjo pasitikėjimo, tikiu, kad tai gausime po šių rungtynių. Mums reikėjo nuo kažko atsispirti. Mes tikrai kontroliavome rungtynes, bet žaidžiant prieš Eurolygos komandą, kuri geru stiliumi prieš kelias dienas įveikė „Barcelona“, žinojome, kad jie sugrįš. Jie į rungtynes sugrįžo dėl mūsų naivių klaidų. Pabaigoje išlikome komanda. Tikrai pelnyta pergalė. Sveikinimai žaidėjams. Žinoma, dideli komplimentai mūsų sirgaliams. Labai nenorėjome po kelių nesėkmingų rungtynių jų prarasti. Šią pergalę dedikuojame sirgaliams. Tikimės, kad kitose Čempionų lygos rungtynėse su Vroclavo komanda didžioji dalis šių gerbėjų vėl bus su mumis.“

– Ties kuriais momentais „Rytas“ žengė didžiausią žingsnį, jei lygintume žaidimo kokybę su pirmosiomis trejomis oficialiomis rungtynėmis?

– Turiu pasakyti, kad žaidėjai žiauriai stengėsi būti geresniais. Jie investuoja daug papildomo laiko tiek prieš treniruotes, tiek po jų. Klaidą, kurią padarėme treniruotės metu Italijoje, ištaisėme praėjusios savaitės metu. Treniruotės buvo tikrai geresnės. Žaidėjai stengėsi įsiklausyti, stengėsi labiau vykdyti rungtynių planą. Labai džiaugiuosi už juos. Tai yra susiję – kai tu įdedi papildomo darbo, tuomet viskas persineša į rungtynes. Ką pridėjome? Pagaliau turėjome sėkmingų momentų besikeičiančioje gynyboje, kuri iki tol buvo ne pati geriausia. Kitas dalykas – žinojome, kaip šįmet stipriai „Žalgiris“ „lipa“ ant lentos, nesvarbu, iš kur ateina metimas. Jie siunčia po 3-4 žaidėjus „ant lentos“, nesvarbu pozicija. Didžiulis rungtynių tikslas buvo atsitvėrimai. „Žalgiris“ puolime atkovojo 9 kamuolius. Jie nusiėmė tik kas penktą pramestą kamuolį. Daug plano laikymosi, daug kas paprasčiausiai šiandien pasiteisino.

– Kiek netikėtu faktoriumi tapo Bryanto Dunstono 16 taškų po ilgosios pertraukos?

– Paprasčiausiai reikia padaryti pražangą. Kai žaidėjas yra pavojingas tik po krepšiu, kartais reikia kietesnės ir grubesnės pražangos. Mes šiandien to nepadarėme, tad pavertėme jį dominuojančiu dideliu žmogumi.

Šiandien apskritai padarėme daug klaidų, kai leidome varžovams įmesti „2+1“. Labai daug subaudavome ir tritaškių metimų. Jeigu neklystu – tris kartus. Net su tokiomis klaidomis mes laimėjome. Norisi tikėti, kad tai parodo mūsų potencialą, jog žaisdami ne geriausias rungtynes mes galime laimėti ir kontroliuoti rungtynes.

– Kiek pozityviai nuteikia Jayvono Graveso antroji mačo pusė?

– Mes žinome Graveso galimybes, bet nesinori jo išskirti, nes šiandien tikrai daug žaidėjų prisidėjo prie pergalės. Kas gynyboje, kas puolime. Jiems labai reikėjo pasitikėjimo. Mes turime daug gerų žaidėjų. Jiems tiesiog reikėjo geriau sužaisti. Jayvonas nebuvo toks vienintelis. Tokių žaidėjų buvo daugiau.

– Kada į rikiuotę sugrįžti turėtų Ignas Sargiūnas?

– Tikimės, kad jau kitose rungtynėse.

VIDEO: PIKENROLAS: Eurolygos reitingas, „Žalgirio“ šansai ir pirmojo LKL derbio intrigos

– Andrea Trinchieri pyko ant žurnalistų ir ant teisėjų, jog teisėjai nepasinaudojo galimybe peržiūrėti Dovydo Giedraičio pražangą. Kaip vertinate tą epizodą? Ir ką manote apie Margirio Normanto pražangą prieš Deividą Sirvydį? Ar arbitrai turėjo peržiūrėti šias situacijas?

– Taip, yra nauja taisyklė. Manau, kad visiems reikia laiko priprasti prie traktavimo. Ir ne tik jo – o ką mes galime peržiūrėti, ko ne. Stengiamės išmokti taisykles. Kai rungtynės yra tokios, labai lengva pasakyti, ką mes turime daryti. Manau, kad viskas užtruks kažkiek laiko. Man sunku komentuoti teisėjų veiksmus – abi komandos prasižengė po 27 kartus. Turbūt viskas tuo ir pasakyta, nėra ko daugiau plėstis.

– Po rungtynių vėl nemaloniai paspaudėte rankas su A.Trinchieri. Kaip vertinate tą epizodą?

– Neturiu jokių problemų. Klauskite varžovų trenerio, jei jis turi kažkokių problemų. Laimime rungtynes – paspaudžiu ranką, pralaimime rungtynes – paspaudžiu ranką. Nežinau.

– Ar buvote sulaukęs Mindaugo Balčiūno pasiūlymo vadovauti Lietuvos rinktinei? Ir ar sulaukėte dabar kvietimo prisijungti prie Rimo Kurtinaičio trenerių štabo?

– Buvo neoficialus pokalbis su Mindaugu Balčiūnu. Palikime šį pokalbį su Mindaugu. Oficialaus kvietimo nebuvo. Vyriausiasis treneris jau yra paskirtas, tad nėra ko per daug apie tai kalbėti. Man niekas neskambino dėl darbo štabe, tad kalbėti apie tai neverta.

Didžiulė koncentracija dabar yra skiriama „Rytui“. Džiaugiuosi, kad esu čia. Sieksime toliau didelių tikslų su klubu.

VIDEO: PIKENROLAS: Eurolygos reitingas, „Žalgirio“ šansai ir pirmojo LKL derbio intrigos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas