Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 24

Dar vieną žaidėją ryt iš rinktinės paleisiantis D.Maskoliūnas nenori vadinti turnyro draugišku

Darius Maskoliūnas Baltijos taurės turnyro rungtynių nevadina draugiškomis. Žodis „kontrolinės“ labiau tinka Lietuvos rinktinės treneriui, kurio vadovaujama komanda penktadienio vakarą Taline 19.30 pradės mačą su Estija.
Darius Maskoliūnas
Darius Maskoliūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Puspenkto mėnesio be krepšinio rungtynių baigėsi ir Lietuvos rinktinė pasirodys aikštėje penktadienio vakarą prie mėlynų „Saku Suurhall“ tribūnų.

Viskas šįsyk atrodys kitaip, net VIP žiūrovų kėdės aplink aikštę išdėliotos dideliais tarpais.

Anot Estijos krepšinio federacijos atstovo Virgo Agano, žiūrovams nebus galima sėdėti kartu, išskyrus šeimas. Krepšinio pasiilgusių sirgalių turėtų būtų ir iš Lietuvos, nors vietos – ribotos.

Dėl saugumo taisyklių rungtynėse dalyvaus ne daugiau 1500 tūkst. žmonių, įskaitant sirgalius, krepšininkus, trenerius, pagalbinį personalą ir žurnalistus.

Per dvi savaites pasirengimo Palangoje D.Maskoliūnas rengė iš viso septynias treniruotes krepšinio aikštėje, o paskutinę iki rungtynių surengė penktadienį vidurdienį Talino arenoje.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės sudėtis turnyrui Taline:
  • Gynėjai: Mantas Kalnietis (Krasnodaro „Lokomotiv“), Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“), Rokas Jokubaitis („Žalgiris“), Marius Grigonis („Žalgiris“), Tomas Dimša („Žalgiris“);
  • Puolėjai: Edgaras Ulanovas (Stambulo „Fenerbahče“), Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“), Tadas Sedekerskis („Baskonia“), Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“);
  • Vidurio puolėjai: Laurynas Birutis („Monbus Obradoiro”), Marekas Blaževičius („Žalgiris“).

– Treneri, koks jausmas sugrįžti į aikštę po 4,5 mėnesio pertraukos ir kiek tai keitė pasirengimą rungtynėms?

– Smagu, kai gali pasitikrinti jėgas. Kiek bežaistum tarpusavyje, nors ir filmuojant televizijai, tai ir lieka tarpusavio žaidimas. O rungtynės yra kita, kad ir kokios jos bebūtų.

Tai draugiškas turnyras, bet aš vadinčiau kontrolinėmis varžybomis. Mus nuo mažens skiepijo, kad reikia laimėti bet kurį mačą, o draugiškumas tegu lieka prie stalo vakare, o ne aikštėje.

Tikrai norisi pasižiūrėti kaip atrodys komanda, ką išmokome, kaip atrodys mūsų jauni žaidėjai.

– Kokia galėtų būti rotacija žinant, kad stovyklos tikslas išbandyti jaunus žaidėjus, bet ar visi jie galės pasireikšti?

– 100 procentų visi. Atvyko tik 11 žmonių, o ryt liksime dešimtyje, tad ir šiandien daugiau gaus parungtyniauti tas žaidėjas, kuris išvyks šeštadienį. Bandysime padėlioti laiką.

– Kas tas žaidėjas, kuris išvyks?

– Eimantas Bendžius, jis turi savų reikalų (E.Bendžius nežais šeštadienį su Latvija, nes, kaip pats sakė 15min, dar prieš stovyklą buvo sutaręs, jog dalyvaus tik vieneriose rungtynėse, o paskui išvyks).

– Kodėl į Taliną neišvyko Palangoje besitreniravę Artūras Gudaitis ir Arnoldas Kulboka?

– Artūras nėra praėjęs medicininės peržiūros po sutarties su Sankt Peterburgo klubu, tad rizikuoti būsimu kontraktu būtų neprotinga. O Arnoldas dar vengia fizinio kontakto pagal ispanų gydytojų rekomendacijas.

Norėtųsi juos pamatyti, bet tai ne tokios rungtynės, kurios būtų vertos rizikuoti sveikata ar santykiais su žaidėjų klubais.

– Koks jūsų įspūdis apie Estijos rinktinę ir bendrai apie estų krepšinio raidą?

– Meluočiau, jei sakyčiau, kad labai seku Estijos krepšinio lygą, bet faktas, kad jie turi nemažai aukšto lygio žaidėjų.

Dalis dabartinės rinktinės žaidėjų yra žaidę Lietuvoje, mes juos užauginome ir gerai žinome (kalba apie buvusius žalgiriečius S.S.Vene ir K.Kriisą). O Estijos rinktinė visada pasižymėjo savo snaiperiais, kurių turėdavo gerai žinomų Europoje ir anksčiau. Talino „Kalev“ ir Tartu „Rock“ varžydavosi pastaruoju metu dėl titulo, Estijoje sėkmingai yra dirbę ir mūsų treneriai, Donaldas Kairys prieš kelerius metus, pastaruoju metu Talino klubui vadovavo latvis Robertas Štelmaheris.

Tik, kiek žinau, yra finansinių problemų, tad nežinia, kokio pajėgumo bus Estijos klubai ateityje.

VIDEO: Darius Maskoliūnas po treniruotės įvertino komandos pasirengimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas