Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 20

Daug vilčių į Domantą Sabonį nededantis Jonas Kazlauskas po krepšiu ruošia naujus manevrus

Jonas Kazlauskas plačiai šypsodamasis atvyko į pirmąją Lietuvos rinktinės stovyklą. Jis taip pat pozityviai nusiteikęs surasti Pauliui Jankūnui dublerį sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Tarp svarstymų – žaidimas žemesniu penketu. J.Kazlauskas taip pat pažymėjo, kad pirmosios draugiškos rungtynėse su australais liepos 29-ąją gal kiek per ankstyvos, tačiau tai bus gera proga apšaudyti naujokus.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Daugiau mažiau visi pasiruošę darbui ir gynybai. Jau turėjome pirmąjį susirinkimą, aptarėme gaires. Yra daug naujų veidų, todėl ypač pirmosiomis dienomis, reikės kalbėti individualiai apie planus, užduotis, perspektyvas. Kaip visada, pirmąsias tris dienas bus fizinis pasirengimas.

Galbūt dėl tam tikrų aplinkybių kiek per anksti suderėjome draugiškas rungtynes su australais. Mano apskaičiavimais, jos galėjo įvykti kiek vėliau. Tačiau tai bus geras išbandymas jaunesniems žaidėjams ir tiems, kurie pirmą kartą atvyko į rinktinę", – spaudos konferencijoje sakė J.Kazlauskas.

– Kada prie rinktinės prisijungs Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas?

– Sabonis grįžta pirmadienį vėlai naktį. Bet jis prisistatys čia. Jis jau žaidė daug rungtynių ir mes nevarysime jo nuo pat pradžių. O Jonas prisijungs rugpjūčio pradžioje.

– Kada planuojate trumpinti kandidatų sąrašą?

– Kada – nesu nusistatęs datos. Yra daug dominančių, naujų žaidėjų, kurie turi perspektyvų. Reikia, kad jie adaptuotųsi prie komandos. Atsisakyti jų nematau prasmės. Toks žaidėjų skaičius – optimalus. Galima žaisti trimis penketais. Be to, tai padėtų ir traumos atveju. Bet pasakyti, kad tada ir tada kažko atsisakysime, nematau jokios prasmės.

– Kaip spręsti sunkiojo krašto puolėjo klausimą?

– Galvojau, kad galbūt reikės žaisti žemesniu penketu. Bet pamačiau sublogusį Joną, nežinau, ką reikės daryti. Gal atmaitinti iki to laiko (Šypsosi). Be abejonės, esame tokioje situacijoje, kad šiai dienai šioje pozicijoje neturime didelio pasirinkimo.

Žiūrėsime, kaip prie mūsų pritaps jaunasis Domantas Sabonis. Bet žinant jo amžių, nedidelę patirtį, sunku iš jo tikėtis įspūdingų rezultatų. Jankūnui vienam atlaikyti krūvį bus sunku. Juolab, kai žaisime daug rungtynių. Turėsime ieškoti sprendimų. Yra sumanymai, galvosime, kaip išsisukti. Galvoju, kad Mačiulį ir Kuzminską kartais galima bus išnaudoti po krepšiu.

– Keičiasi Europos čempionato formatas – po pirmojo etapo prasidės atkrintamosios varžybos. Ar tai keičia pasiruošimo čempionatui strategiją?

– Visada reikia atsižvelgti, kas tavo pogrupyje ir kada pasiekti optimalią formą. Kiek tu pajėgus ir ar bijai, ar išeisi iš grupės, ar tai padarysi lengvai. Yra daug niuansų.

VIDEO: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė susirinko į pirmąją stovyklą Palangoje

Turime daug naujų jaunų žaidėjų. Draugiškos rungtynės parodys vaizdą, kiek mes esame stiprūs. Ant popieriaus, pagal pasiekimus, statusą, mes esame prie favoritų. Favoritais galėčiau pavadinti prancūzus ir ispanus.

Lietuvos rinktinės kandidatai: Deividas Gailius, Rokas Giedraitis, Artūras Gudaitis, Žygimantas Janavičius, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Adas Juškevičius, Antanas Kavaliauskas, Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Jonas Mačiulis, Artūras Milaknis, Marius Runkauskas, Domantas Sabonis, Renaldas Seibutis, Jonas Valančiūnas.

Draugiškų rungtynių tvarkaraštis:

Liepos 29 d.: Lietuva – Australija (Klaipėda)

Liepos 31 d.: Lietuva – Australija (Šiauliai)

Rugpjūčio 8 d.: Lietuva – Suomija (Alytus)

Rugpjūčio 12 d.: Lietuva – Austrija (Kėdainiai)

Rugpjūčio 17 d.: Lietuva – Turkija (Kaunas)

Rugpjūčio 18 d.: Lietuva – Makedonija (Kaunas)

Rugpjūčio 19 d.: Lietuva – Kroatija (Kaunas)

Rugpjūčio 27 d.: Lietuva – Turkija (Atėnai)

Rugpjūčio 28 d.: Lietuva – Nyderlandai (Atėnai)

Rugpjūčio 29 d.: Lietuva – Graikija (Atėnai)

Europos čempionato grupės varžybas lietuviai pradės Rygoje. Jų varžovai D grupėje – estai, latviai, ukrainiečiai, belgai ir čekai.

Turnyras vyks rugsėjo 5-20 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas