Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 03

Dėl pabaigų pečiais gūžčioję rinktinės lyderiai: „Kažko pritrūksta“

Dvejos rungtynės, du panašūs pralaimėjimai. Lietuvos krepšinio rinktinė ir vėl pirmavo ketvirtajame kėlinyje, bet paleido iniciatyvą paskutinėmis minutėmis ir nusileidę Prancūzijai 73:77 Europos čempionate išlieka be pergalių. „Kažko pritrūksta“, – po nesėkmės konstatavo rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas.

64:62 likus mažiau nei keturioms minutėms. 64:71, kai švieslentėje degė daugiau nei dvi minutės laiko.

Ši atkarpa ketvirtajame kėlinyje sudegino Lietuvos rinktinės šansus iškovoti pergalę prieš olimpinius vicečempionus.

Per ją Kazio Maksvyčio auklėtiniai padarė keturias klaidas, o prancūzai skuodė į greitą puolimą ir rinko lengvus taškus.

Panašiai nutiko ir ketvirtadienį, kai ketvirtojo kėlinio viduryje dar turėję 5 taškų pranašumą, lietuviai galiausiai pralaimėjo prieš Slovėniją 85:92.

„Blogos mintys, vėl pabaigoje kažko nepadarome, kažko pritrūksta. Nežinau, kažkaip labai galas sunkiai sekasi“, – pečiais po antros iš eilės nesėkmės gūžčiojo J.Valančiūnas, su 15 taškų buvęs rezultatyviausias tarp lietuvių.

30-metis rinktinės kapitonas negalėjo paaiškinti, ko Lietuvos rinktinei pritrūksta pabaigose.

„Nežinau, reikia susikaupti, žinoti, kad pabaigoje yra pačios svarbiausios minutės. Kažkaip labai silpnai pabaigą žaidžiame. Reikia laimėti rungtynes, pabaigą gerai žaisti, susikaupti. 40 minučių susikaupus žaisti“, – sakė JV.

VIDEO: Jonas Valančiūnas: „Kažko pritrūksta“

Atsakymo dėl prastų rungtynių pabaigų ieškojo ir Ignas Brazdeikis, buvęs tarp rezultatyviausių Lietuvos rinktinėje su 12 pelnytų taškų.

„Viską lėmė išpildymas, susikaupimas ir teisingų dalykų padarymas. Manau, kad pabaigoje šiek tiek skubėjome, nors turėtume žaisti taip, kaip mokame. Manau, kad darome mažas klaidas, kurias turime ištaisyti“, – sakė Iggy.

Rokas Jokubaitis kalbėdamas su žiniasklaida užsiminė, kad galbūt lietuvius rungtynių pabaigose kausto ir baimė. Vis dėlto I.Brazdeikis taip nemano.

„Nemanau, kad kuris nors iš mūsų buvo išsigandęs. Manau, kad visi esame pasiruošę tokioms rungtynėms. Bet viską lemia kelios atakos. Yra keli dalykai, kuriuos galime ištaisyti, bet tikrai nemanau, kad mus kausto baimė. Tikime vienas kitu, tikime komanda, o tai viskas, ko mums reikia“, – sakė Kauno „Žalgirio“ naujokas.

VIDEO: Ignas Brazdeikis: „Turime nesijaudinti“

Lietuvai daugiausiai problemų pridarė Evanas Fournier. Prancūzas sumetė net 27 taškus ir beveik keturgubai viršijo savo rezultatyvumą ketvirtadienio rungtynėse prieš vokiečius, kai „New York Knicks“ gynėjas prametė visus 6 dvitaškius ir pelnė tik 7 taškus.

„Jis labai gerai juda po užtvarų, pataikė keletą sudėtingų metimų. Manau, kad turėjome jį labiau spausti, priversti jaustis labiau nepatogiai. Jis puikus žaidėjas, pataikęs sunkius metimus“, – pridūrė I.Brazdeikis, kuriam ir pačiam kurį laiką teko gintis prieš prancūzų žvaigždę.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Evanas Fournier
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Evanas Fournier

„Sumetė metimus, padarė išvadas po praėjusių rungtynių. Tikrai gerai žaidė, sunku prieš jį gintis“, – pridūrė J.Valančiūnas.

„New Orleans Pelicans“ bokštas pataikė pirmąjį savo tritaškį šiame Europos čempionate, kai tiksliai šveitė kamuolį pirmame kėlinyje.

Vėliau J.Valančiūnas turėjo dar bent kelias progas atakuoti, bet bandė laimę tik sykį, o kitus kartus vis sudvejodavo ir pašokdinęs varžovų žaidėją priimdavo kitus sprendimus. Kodėl uteniškis nuo tritaškio linijos nesiryžta atakuoti dažniau?

„Mano darbas yra viduje, nenoriu piktnaudžiauti labai“, – paaiškino Jonas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas

Lietuva dar neatsidūrė ant prarajos krašto, bet po dviejų pralaimėjimų ateinančios rungtynės prieš Vokietiją tampa tik dar svarbesnės. Pralaimėjus ir jas, Lietuvai klysti nebebūtų galima.

„Tai dar vienas stiprus varžovas. Starte susiduriame su trimis labai stipriais oponentais. Bus svarbu laikytis savo susitarimų, mūsų laukia dar vienas atkaklus mūšis“, – apie vokiečius kalbėjo I.Brazdeikis.

„Tikrai gerai žaidžia, labai stiprus oponentas, nebus lengva rytoj“, – pridūrė ir J.Valančiūnas.

Nors turnyro lentelėje prie Lietuvos dega skaičiai 0-2, I.Brazdeikis kol kas dar nepanikuoja ir ragina nusiraminti.

„Turime nesijaudinti, žiūrėti tik vieną žingsnį į priekį. Turime būti susikoncentravę rytojui ir pasiekti pergalę“, – teigė 23-ejų žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas