Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 16 /14:55

30 tūkst. eurų kompromisas: paaiškėjo Sauliaus Kulviečio ateitis Vilniaus „Ryte“

Su Vilniaus „Rytu“ kontraktą pasirašęs Saulius Kulvietis sostinės klubą palieka taip jame ir nedebiutavęs. 15min žiniomis, po ilgų derybų „Rytas“ pasiekė kompromisą dėl kontrakto nutraukimo su 29 metų 203 cm ūgio puolėju. Netrukus šią informaciją oficialiai patvirtino ir Vilniaus ekipa.

Kaip skelbiama oficialiame klubo pranešime, nutraukiant kontraktą „Rytas“ S.Kulviečiui sumokės 30 tūkst. eurų kompensaciją, nes krepšininkui laiku nebuvo atliktas medicininis patikrinimas ir nuo rugpjūčio 15 dienos jo kontraktas įsigaliojo.

Liepos pabaigoje „Rytas“ su S.Kulviečiu pasirašė dvejų metų sutartį. Tačiau dėl čiurnos traumos taiklia ranka pasižymintis aukštaūgis negalėjo laiku pradėti pasiruošimo sezonui.

Laikas bėgo, tačiau S.Kulviečio čiurnos neleido jam sportuoti. „Rytas“ į jo poziciją įsigijo estą Kristjaną Kitsingą, o 29 metų 205 cm ūgio estas LKL čempionato starte per 18 minučių renka vid. 10,5 taško (47,6 proc. trit.), po 2 atkovotus kamuolius ir 10,2 naudingumo balo.

„Viešojoje erdvėje ne kartą buvo minimas „Ryto“ kontraktas su Sauliumi Kulviečiu ir šio kontrakto sąlygos. Norim atsiprašyti Sauliaus, kad ši informacija tapo vieša. Kontrakto sąlygose buvo numatyta, kad krepšininkas į medicininį patikrinimą turėjo būti nukreiptas iki rugpjūčio 15 dienos, o iki šios dienos nenusiuntus krepšininko į medicininį patikrinimą, kontraktas įsigalioja automatiškai preziumuojant, kad medicininis patikrinimas atliktas. Iki numatytos datos Saulius Kulvietis į medicininį patikrinimą nukreiptas nebuvo. Susidariusioje situacijoje abi šalys turi savų argumentų, todėl buvo nuspręsta galimą ginčą užbaigti taikiai priimant abi puses tenkinantį sprendimą – nutraukti kontraktą išmokant krepšininkui kompensaciją. Linkime Sauliui kuo geresnės kloties ir tikimės, kad Saulius atras save naujoje komandoje“, – rytasvilnius.lt cituoja klubo dalininką Olegą Šibkovą.

S.Kulviečio trauma buvo viena pagrindinių „Ryto“ valdybos pirmininko Dariaus Gudelio įvardytų priežasčių, dėl kurių Vilniaus klubas nusprendė atsisveikinti su Rolandu Jaručiu.

„Tai buvo akivaizdi klaida. Kontrakto pasirašymas, įsigaliojimas ir privedė prie to, kad klubas gali patirti žalą. <...> Tos klaidos buvo elementarios – laiku nepadarytos tam tikros procedūros. Galbūt klaidas lėmė ir tai, kad pats žaidėjas ir jo agentas neinformavo apie jo vasarą darytą čiurnos operaciją. Bet aš matau norą išspręsti situaciją iš visų pusių. Pats žaidėjas negali būti kaltinamas – yra situacijos, klaidos ir jas turime išspręsti“, – „O, Dangau!“ laidoje pasakojo D.Gudelis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Giedraitis, Saulius Kulvietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Giedraitis, Saulius Kulvietis

Vilniečių vyr. treneris ir sporto direktorius Donaldas Kairys džiaugėsi, kad pavyko greitai rasti kompromisą.

„Saulius yra puikus vaikinas ir tikrai labai norėjo žaisti „Ryto“ komandoje, bet labai apmaudu, kad to padaryti neleidžia įsisenėjusi trauma. Jam reikia laiko ją išsigydyti ir pasiruošti grįžimui į aikštelę, – kalbėjo D.Kairys. – Tačiau mes negalime laukti. Ir taip, nuo pat sezono pradžios neturėjome galimybės jo įtraukti į pilnavertes treniruotes. Džiaugiuosi, kad visos pusės pagaliau rado sprendimą ir dabar visi gali žiūrėti savo reikalų ir judėti į priekį. Nuoširdžiai linkime S.Kulviečiui sveikatos, nes tai pats brangiausias turtas.“

„Išėjo apmaudi situacija dėl mano kojos skausmų. Tikėjausi, kad galėsiu į aikštelę grįžti kuo greičiau, tačiau reabilitacija užtruko. Labai gaila, kad neteko oficialiai sužaisti „Ryto“ komandoje, bet linkiu vaikinams gero likusio sezono ir įvykdyti išsikeltus tikslus. Norėjau tęsti ir baigti sezoną „Ryte“, tačiau tikrai suprantu ir klubą, kuris nori rezultato bei negali laukti, tad radome sprendimą išsiskirti“, – „Ryto“ oficialiame pranešime cituojamas S.Kulvietis.

Vilniaus klubas ieško pastiprinimo priekinėje linijoje. 15min šaltiniai patvirtino „O, Dangau!“ JBR laidos informaciją, kad sostinės ekipa renkasi tarp Maurice'o N'douro, Adreiano Payne'o ir Jameso Gisto.

VIDEO: „urBONUSas”: karščiausia Jaručio konferencija bei pastiprinimas „Žalgiriui“ ir „Rytui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas