Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dešimtbalės“ atmosferos šiurpuliukus jautęs Ą.Tubelis: „Tikėjau aš, tikėjo ir komanda“

„Tikėjau pergale aš, tikėjo ir komanda“, – po antausio Kauno „Žalgiriui“ rezultatu 91:88 (22:18, 28:17, 23:25, 18:28) sakė vienas Vilniaus „Ryto“ lyderių Ąžuolas Tubelis.

Skambiausiu Vilniaus „Ryto“ komplektacijos ėjimu vasarą nominuotas Ąžuolas Tubelis antrą kartą karjeroje pajuto Lietuvos grandų mūšio atmosferą.

Pirmasis kartas buvo dar 2020-ųjų sausį, kai vos 17-os metų amžiaus aukštaūgį į kovą Nemuno saloje minutei buvo metęs treneris Dainius Adomaitis.

Tuomet traumų išretintas sostinės klubas krito 61:71, o sekmadienio vakarą Ą.Tubelis iškovojo pirmąją pergalę prieš Kauno „Žalgirį“ vilkėdamas „Ryto“ marškinėlius, sausakimšoje „Twinsbet“ arenoje.

„Kaune prieš keletą metų buvau išvis... Ulanovas koks paliesdavo, tai aš kontakto nesugerdavau, buvau sulaužytas. Tas pats būdavo ir su kitais žaidėjais. Tuomet buvau pasimetęs, labai jaudinausi. Juk žaidžiau pilnoje „Žalgirio“ arenoje, kurioje visi „Žalgirį“ palaiko labai aktyviai, – 15min po pergalės derbyje sakė 22-ejų Ą.Tubelis. – Šiandien buvo labai gerai, šiurpuliukai ėjo iš gerosios pusės. Jauduliuko nebuvo, jau buvau žaidęs prieš „Žalgirį“. Tikėjau aš, tikėjo ir komanda, kad galime laimėti. Tai ir laimėjome.“

Šaltu veidu išsiskiriantis „Ryto“ lyderis tikino jaudulio prieš susitikimą nejautęs.

„Ramiai miegu, ramiai, – 15min sakė Ą.Tubelis. – Stengiuosi atsikėlęs labai savo galvoje apie rungtynes nepergalvoti. Bandau kažką veikti, pasivaikščioti lauke, kad nebūtų minčių ir atėjęs į rūbinę nusiteikčiau bei galvočiau apie rungtynes.“

Energingai startavę vilniečiai greitai perėmė mačo kontrolę į savo rankas, o trečiojo kėlinio pradžioje turėjo 20 taškų pranašumą. Nors persvara mačo pabaigoje ištirpo, „Rytas“ vis tiek šventė pergalę pirmajame šalies grandų mūšyje.

„Po pergalių prieš „Žalgirį“ emocijos visada yra geros, – sakė Ą.Tubelis. – Tikrai tikėjomės tokios kovos. Nors ir pabėgome daugiau nei 10 taškų, bet žinojome, kad „Žalgiris“ vis tiek kažkokiu būdu turėtų sugrįžti. Stengėmės persvarą išlaikyti, laikėmės žaidybinio plano. Pabaigoje pražangų pasirinkimas nebuvo geras, daug gavome dvitaškių su pražanga, prasižengėme prieš tolimą metimą. Ties tuo reikia ateityje elgtis protingiau ir viskas bus gerai.“

Antrojo kėlinio pradžioje – graži Saviono Flaggo ir Ą.Tubelio kombinacija „žemė-oras“, pasibaigusi pastarojo dėjimu į krepšį ir staigia A.Trinchieri paprašyta minutės pertraukėle.

Per pirmąjį kėlinį Ą.Tubelis pelnė 5 taškus, per antrą – 6, o per trečią – 4.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje – ketvirtoji asmeninė pražanga, kai puolime įsirėžė į „Žalgirio“ kapitoną Edgarą Ulanovą. Daugiau pasižymėti Ąžuolui nebepavyko. Galutinis taškų kraitis – 15.

„Afigenai. Jis – geriausias“, – apie komandos draugo pasirodymą sakė šalia rūbinėje sėdėjęs Margiris Normantas.

„Stengiamės atakuoti mažesnius „Žalgirio“ žaidėjus, – ramiai apie savo pasirodymą kalbėjo Ą.Tubelis. – Mitchellas, Butkevičius ir Ulanovas yra labai stiprūs, bet iš dalies per juos atakuoti pavyko. Stengiausi efektyviai užbaigti. Keletą kartų pavyko tai padaryti. Negalime to įvardinti kaip silpnosios „Žalgirio“ pusės, bet per kur treneris prašė žaisti, tai per ten ir sužaidžiau. Manau, kad viskas atrodė visai neblogai.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./ „Betsafe-LKL“ rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Lukas Balandis / BNS nuotr./ „Betsafe-LKL“ rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

„Mes prametėme keletą metimų, o jie užbėgo. Vis tiek tai yra Eurolygos komanda. Turime numatyti, jog „Žalgiris“ bėgs ir atakuos per geriausius žaidėjus. Tai – Francisco ir kiti. Turime to tikėtis. Mano atsakymas – pražangų selekcija“, – apie mačo pabaigoje sugrįžusį „Žalgirį“, kuris turėjo du šansus išlyginti rezultatą, kalbėjo Ą.Tubelis.

Per pirmąsias trejas oficialias rungtynes „Rytas“ buvo iškovojęs tik vieną pergalę – Utenoje, o dvikovos namuose su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Čempionų lygos akistata Italijoje baigėsi nesėkmėmis.

„Visi mes, komandos žaidėjai, per praėjusios savaitės treniruotes gerai dirbome, lipome vieni per kitus agresyviai. Turėjome tikrai geras treniruotes, o tai atsipirko šios dienos rungtynėse“, – sakė Ą.Tubelis.

Dvikovą su „Žalgiriu“ stebėjo sausakimša „Twinsbet“ arena, kurios didžioji dalis palaikė vietos „Rytą“.

„Dešimt, be klausimų dešimt“, – pažymiu atmosferai pasidalino Vilniaus komandos aukštaūgis.

VIDEO: PIKENROLAS: Eurolygos reitingas, „Žalgirio“ šansai ir pirmojo LKL derbio intrigos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas