Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 27

Domantas Sabonis apie pasikeitusio savo žaidimo priežastį: „Tai dėl trenerio“

Domantas Sabonis atsiskleidė kaip ryškus ir universalus lyderis paskutinėse Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynėse prieš Europos čempionatą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Lietuvos krepšininkai 90:73 įveikė Juodkalniją pasaulio čempionato atrankos rungtynėse ir tuo pačiu iškovoję devintą pergalę baigė pasirengimą Europos čempionatui.

„Esame patenkinti pergale, tai buvo vienas stipriausių varžovų. Turėtume likti nuoseklesni ir parodyti gerą žaidimą visas 40 minučių. Tai mums labai padėtų“, – rungtynes komentavo Domantas Sabonis.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Jis buvo ryškus vedlys banguotame mače, kuriame lietuviai atsiplėšė tik trečiajame kėlinyje.

Domantas pelnė 15 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko net 7 rezultatyvius perdavimus, o iš viso surinko 24 naudingumo balus.

Vis dėlto, jis turėjo patarimą bendražygiams.

„Turime garsiau kalbėti, – paklaustas apie stringančią komunikaciją ginantis, sakė D.Sabonis. – Visi turime taip daryti: sakyti, kad keičiamės, arba ne. Kartais dar visi kiek gėdijamės, kad vienas kito neaprėktume. Bet turime sakyti aiškiai, kad keičiamės visiškai, arba ne.“

Lietuvos krepšininkai pasirengimo metu laimėjo visas devynerias rungtynes – septynis kontrolinius mačus ir dvi pasaulio čempionato atrankos dvikovas.

„Visada norisi laimėti. Taip įvyko, bet keliuose mačuose atkarpos nebuvo geros, turėjome laimėti paskutinėmis sekundėmis. Tai – naudinga. Kaip treneris sakė, būtų gerai sužaisti prieš stipresnius varžovus, kad pažiūrėtume, kur mes esame. Dar liko kelios treniruotės, tad turime jas išnaudoti ir dar pagerinti žaidimą“, – kalbėjo D.Sabonis.

Kontrolinėse rungtynėse jis, Jonas Valančiūnas ir Ignas Brazdeikis buvo komandos lyderiais atakose, bet šeštadienį Kaune taškais patempė ir daugiau žaidėjų – ir 16 taškų pelnęs Marius Grigonis, ir 13 surinkęs Arnas Butkevičius, 8 taškus pelnęs trečiajame kėlinyje per spurtą.

„Manau, kad tai – labai gerai. Kiekvieną dieną gali pasirodyti gerai vis kitas žaidėjas, visi stengiasi gynyboje. Tai yra labai gerai. Super“, – komandos draugais buvo patenkintas D.Sabonis.

Šią vasarą jis dar labiau atsiskleidė ne tik kaip stiprus ir talentingas priekinės linijos žaidėjas, bet ir kaip nuostabus dispečeris.

2015 metais Lietuvos rinktinėje prie Jono Kazlausko debiutavęs D.Sabonis yra žaidęs rinktinėje ir prie trenerio Dainiaus Adomaičio, ir prie Dariaus Maskoliūno pernai, bet šiemet „Sacramento Kings“ klubo aukštaūgio žaidime dar daugiau spalvų.

D.Sabonis teigė, jog to priežastis ketvirtasis jo treneris rinktinėje Kazys Maksvytis, suteikęs daugiau laisvės aikštėje.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Manau, kad treneris, – paklaustas apie pasikeitusį vaidmenį, sakė D.Sabonis. – Jis leidžia man žaisti savo žaidimą. Per sezoną Amerikoje atskrido, aplankė mane, pasikalbėjome. Vasarą vėl kalbėjomės. Turime vieną tikslą ir bandome jį pasiekti.“

VIDEO: Lietuvos rinktinę užkūręs Arnas Butkevičius komentavo po pergalės prieš Juodkalniją
VIDEO: Rokas Jokubaitis – apie pergalę prieš Juodkalniją ir būsimą kovą su Luka Dončičiumi bei Slovėnija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas