Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 18

Domantas Sabonis: „Mano tikslas – patekti į rinktinės dvyliktuką“

Domantas Sabonis į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą neatsiveš parodyti medalio. Šalies dvidešimtmečių rinktinė Europos jaunimo čempionato ketvirtfinalyje nepasipriešino serbams ir kovos dėl 5-8 vietų. Po nesėkmės D.Sabonis išliko ambicingas – jis nori garsiai trinktelėti durimis jaunimo pirmenybėse ir turi išsikėlęs aukštą tikslą nacionalinėje komandoje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / FIBA/Ciamillo-Castoria/Castoria

„Mano tikslas – patekti į dvyliktuką. Bet turiu įrodyti treneriui, kad aš vertas tos vietos“, – 24sek.lt sakė 19 metų 209 cm ūgio „Gonzaga Bulldogs“ aukštaūgis.

D.Saboniui ši vasara – be galo įtempta. Birželio 3-ąją jaunimo rinktinė pradėjo pasiruošimą Europos čempionatui. Turnyras baigsis liepos 19-ąją, o Jonas Kazlauskas kandidatus į pirmąją stovyklą sukvietė liepos 20-ąją.

Strategas greičiausiai duos keletą dienų atsipūsti jauniausiam nacionalinės komandos kandidatui. Domantas yra vienas pagrindinių kandidatų užimti Pauliaus Jankūno dublerio vietą rinktinės dvyliktuke.

Bet ilsėtis D.Sabonis dar neketina. Šeštadienį 17 val. 30 min. jo laukia rungtynės su Latvijos bendraamžiais. Tomo Masiulio auklėtiniai kovoja dėl penktosios vietos. Tam prireiks dviejų pergalių.

FIBA nuotr./Serbijos jaunimo krepšinio rinktinė
FIBA nuotr./Serbijos jaunimo krepšinio rinktinė

„Kausimės dėl penktosios vietos. Tikrai norime būti penkti, – sakė D.Sabonis. – Prieš čempionatą kėlėme tikslą žaisti kaip įmanoma geriau ir būti kuo aukščiau.“

Nacionalinės komandos lyderis krimtosi, kad nepavyko pasipriešinti serbams 69:82. Antrąjį kėlinį pralaimėję net 8:30, lietuviai dar po dviejų kėlinių atsiliko 21:47. Per košmariškąjį kėlinį Lietuvos rinktinė prarado net 11 kamuolių.

„Žinojome, kad jie spaus mūsų gynėjus. Kovojome, bet neįrodėme, kad esame geresni. Buvo sunku“, – pridūrė D.Sabonis.

Domantas Europos jaunimo čempionate vidutiniškai rungtyniauja po 28 minutes, renka po 10 taškų, sugriebia 13,3 atšokusio kamuolio ir blokuoja po 1 metimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas