Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 02

Donatas Motiejūnas apie „išmestą draugystę“ ir A.Sabonį Kinijoje: „Prasilenkėme“

Dvejus pastaruosius metus Kinijoje žaidęs Donatas Motiejūnas įsitikinęs, kad kinai tinkamai pasiruoš didžiausiam metų krepšinio renginiui – pasaulio čempionatui. Tačiau jis pats į krepšinio šventę kvietimo sulaukti nesitiki.
Arvydas Sabonis ir Donatas Motiejūnas
Arvydas Sabonis ir Donatas Motiejūnas

Arvydas Sabonis ir Mindaugas Špokas šio mėnesio pradžioje lankėsi Kinijoje, kur Guangdonge burtai Lietuvos rinktinei lėmė Australiją, Kanadą ir Senegalą į grupę pirmajame etape.

Kinijoje tuo metu žaidė ir D.Motiejūnas, dabar pasirašęs sutartį su NBA klubu „San Antonio Spurs“.

Tačiau Lietuvos krepšinio federacijos prezidento ir generalinio sekretoriaus keliai Azijoje nesusikirto su 213 cm ūgio tautiečiu.

„Prasilenkėme. Netikėtai prasilenkėme“, – „O Dangau“ kanalo prodiuserio Tomo Langvinio paklaustas, ar kalbėjosi su federacijos vadovais Kinijoje, ironiškai šyptelėjo D.Motiejūnas.

Planų aplankyti žaidėją nebuvo

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas teigė, jog per vizitą Kinijoje kelionė į Šandongą pas D.Motiejūną nebuvo numatyta.

„Neplanavome. Mes palaikome ryšį, bet pirmiausia jo turi reikėti rinktinei.

Jei reikės, tikiu, kad jis bus rinktinėje“, – sakė M.Špokas, pridūręs, kad žaidėjų pasirinkimas yra trenerio Dainiaus Adomaičio atsakomybė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Špokas ir Arvydas Sabonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Špokas ir Arvydas Sabonis

Kada kelią perbėgo juoda katė?

D.Motiejūnas nežaidė Lietuvos rinktinėje nuo 2017 metų Europos čempionato, kuris nebuvo sėkmingas nei mūsų šalies komandai, nei pačiam D.Motiejūnui.

„Žinoma, – tada paklaustas, ar dėl D.Motiejūno žaidimo turėjo didesnių lūkesčių, po pralaimėjimo aštuntfinalyje Graikijai tada Stambule sakė A.Sabonis. – Vis dėlto jis žaidžia ir ketvirtoje, ir penktoje pozicijoje – tikrai tikėjomės daugiau. Nu, ką čia gali pasakyti – žmogui gal kitos problemos buvo didesnės už šias.“

Prieš pat Europos čempionatą iškeliavęs į JAV pas kūdikio besilaukusią draugę, D.Motiejūnas įstrigo kitoje Atlanto pusėje ir prisidėjo prie rinktinės likus kelioms valandomis iki pirmojo mačo.

Europos pirmenybėse 213 cm ūgio aukštaūgis per šešerias rungtynes rinko po 6,3 taško ir atkovojo po 1,3 kamuolio.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas

Tą patį rudenį D.Motiejūnas buvo raštu klubui pakviestas į Lietuvos rinktinę per pirmąjį pasaulio čempionato atrankos langą, tačiau į kvietimą neatsiliepė.

Tarp jo ir rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio įvyko priekaištų vienas kitam pasikeitimas, po kurio D.Motiejūnas į kitus atrankos langus nebebuvo kviestas. Nuo to laiko mažai kas pasikeitė.

„Visi sprendimai, susiję su rinktine, bus priimti pasibaigus sezonui“, – 24sek.lt žurnalistės Dovilės Šeduikytės paklaustas apie D.Motiejūno galimybę patekti į rinktinę praėjusią savaitę sakė D.Adomaitis.

Kaip Virginijus Šeškus yra sakęs: „Mūsų draugystė buvo išmesta pro langą.“

D.Motiejūnas kalbėjo dabar. „Mano draugas sakė, kad treneris buvo mane nustojęs sekti socialiniuose tinkluose, bet neseniai vėl pradėjo. Gal atsitiktinai, o gal ne? – T.Langvinio paklaustas apie dabartinius santykius su D.Adomaičiu svarstė D.Motiejūnas. – Bet – ne. Ryšys nutrūko.

Kaip Virginijus Šeškus yra sakęs: „Mūsų draugystė buvo išmesta pro langą.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Donatas Motiejūnas

Kinijoje šventė bus be D.Motiejūno?

Du pastaruosius sezonus Šandongo klubui atstovavęs D.Motiejūnas įsitikinęs, kad kinai puikiai surengs pasaulio čempionatą, kuris prasidės rugpjūčio 31 dieną.

„Kinijoje laukia labai graži šventė. Su treneriu Virginijumi Mikalausku matėme ne vieną salę, kaip jas ruošia dabar, likus 4-5 mėnesiams iki čempionato. Kinija padarys viską, kad tai būtų aukščiausios klasės sporto renginys, – kalbėjo D.Motiejūnas. – Žinau, kad kinai mėgsta parodyti svetingumą, ir parodyti, kad gali surengti aukščiausia klase – tai bus įspūdingas gražus renginys.“

Tačiau pats dalyvauti čempionate D.Motiejūnas nesitiki. Kai būdami Kinijoje jo neaplankė federacijos vadovai, nuojauta sustiprėjo.

„Manau, kad tai viską pasako apie esamą situaciją, – sakė D.Motiejūnas. – Manau, kad plėstis nereikia, išsemta. Veiksmai kalba daugiau už tūkstantį žodžių. Viskas tuo pasakyta.“

VIDEO: „Atsarginiai“: Donato Motiejūno komentaras apie „Spurs“ ir kodėl jis dar ne ten
VIDEO: „Ginčas“: Kokie Donato Motiejūno šansai įsitvirtinti „Spurs“ ir NBA lygoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento