Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 22

Donato Motiejūno pažadas Dariui Maskoliūnui – rinktinėje tikrai pasirodys

Bendraudamas su sporto komentatoriumi Vaidu Čeponiu „Olimpinėje panoramoje“ naujasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Darius Maskoliūnas prasitarė, kad Lietuva atrankos į 2021 metų Europos čempionatą pradžioje tikisi sulaukti solidaus pastiprinimo priekinėje linijoje.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus asistentas Kauno „Žalgiryje“ atskleidė, kad nuo 2017 metų Europos čempionato Lietuvos rinktinės marškinėlių nevilkėjęs Donatas Motiejūnas telefoninio skambučio metu davė pažadą prisijungti prie šalies nacionalinės komandos.

Vaido Čeponio paklaustas, kaip sudėtyje sutalpins keturis aukščiausios klasės aukštaūgius – Donatą Motiejūną, Domantą Sabonį, Joną Valančiūną ir Artūrą Gudaitį, strategas atsakė:

„Aišku, mums nereikia keturių vidurio puolėjų, bet Domantas, Donatas galėtų žaist ir kaip sunkieji puolėjai. Motiejūnas sugeba įmesti ir tritaškių, todėl gali praplėsti aikštę. Kita vertus, Kinijoje jis įpratęs rungtyniauti „centru“, be to, ilgai nežaidė Europoje. Žiūrėsim, kaip jam seksis adaptuotis rinktinėje. Jis pažadėjo atvykti į Europos čempionato atrankos „langus“.“

Paskutinį sykį Lietuvos rinktinės garbę tarptautinėse varžybose „D-Mo“ gynė 2017 metų Europos čempionate, kuriame vidutiniškai pelnydavo po 6,3 taško ir atkovodavo po 1,3 kamuolio. Vėliau 29-erių metų 213 cm ūgio krepšininkas viešai susipyko su tuometiniu treneriu Dainiumi Adomaičiu ir į rinktinės kandidatų sąrašus įtraukiamas nebebuvo.

Kinijos lygoje Šanchajaus „Sharks“ gretose rungtyniaujantis lietuvis šiame sezone renka įspūdingus rodiklius – 22,8 taško ir 14,7 atkovoto kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant