Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 11

Drąsus debiutantas siunčia įspėjimą Lietuvos rinktinės snaiperiams

Vos tik prasidėjus Lietuvos rinktinės stovyklai Palangoje, niekas nelaikė Mariaus Grigonio rimtu konkurentu patekti į dvyliktuką. Bet savo tritaškiais 22 metų krepšininkas užsitarnavo visų pagarbą. Ne tik rinktinės senbuvių, bet ir tų, kurie apie M.Grigonį stovyklos pradžioje nebuvo nieko girdėję.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Pakeliui į Rio | Lietuva – Venesuela 84:53 | Grigonis 12

„Nauji žaidėjai prisijungė labai gerai ir įnešė didelį indėlį. Visi atrodo tikrai neblogai. Niekas neatsilieka. Manau tai ir yra mūsų jėga“, – per daug neįkalbėtas pagirti keturių rinktinės debiutantų, po pirmųjų savo rungtynių su Venesuela kalbėjo Jonas Valančiūnas.

Mindaugas Girdžiūnas jau spėjo įstrigti į žiūrovų atmintį Klaipėdoje. Edgaras Ulanovas taip pat įnirtingai stumdosi didžiulėje konkurencinėje kovoje lengvųjų krašto puolėjų grandyje.

O Marius Grigonis 40-ąjį numerį verčia įsiminti savo tritaškiais.

Jau antrojo kėlinio su Venesuela pradžioje Mariaus sąskaitoje buvo 10 taškų. Naujoko metimai užkūrė variklius taip, kad rinktinė greitai nurūko į priekį nebepavejamai.

„Branduolys yra mano galvoje, bet dar nesu apsisprendęs. Visi atrodė gana neblogai. Krito tie tritaškiai, o taip bus ne visada“, – po pergalės sekmadienio vakarą kalbėjo Jonas Kazlauskas.

Galbūt tritaškiai kris ne visada, bet Marius Grigonis paprastai juos pataikys. Per trejas draugiškas rungtynes jis įmetė jau 8 tritaškius iš 12 (66,7 proc.). Jo taškų vidurkis kol kas 12 – vienas aukščiausių rinktinėje.

„Dirbu savo darbą: turiu progą – metu, – kuklinosi M.Grigonis. – Dar bandau apsiginti kiek įmanoma geriau. Bet esu metikas, todėl bandau įmesti savo metimus.“

VIDEO: Mariaus Grigonio komentaras po rungtynių su Veneseula

Galbūt nuvertinome faktą, kad Marius į rinktinę atvyko ne iš kiemo komandos. Jis žaidžia aukščiausioje Ispanijos krepšinio lygoje, Manresos ICL. Ir ten, būdamas sąlyginai jaunas krepšininkas (22 m.), praėjusį sezoną rinko vid. 9,7 taško.

„Nežinau, man nestigo pasitikėjimo. Juk žaidžiu ne žemoje lygoje, o prieš geras komandas su gerais krepšininkais. Gal dabar daugiau metimų iškrenta. Bet tiesiog tai nuo darbo treniruotėse“, – taiklių šūvių iš toli nesureikšmino M.Grigonis.

Erdvės aikštėje jam užteko net ir tada, kai bent keturi Europos vicečempionai prisijungė prie rinktinės – su Venesuela jau žaidė J.Valančiūnas, Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis ir Domantas Sabonis. Taigi, ir naujoko sėkmė čia niekuo dėta – krepšininkas pritapo ir prie geriausiųjų.

„Dabar žymiai lengviau, – tikino M.Grigonis. – Turiu daugiau laisvės, atsivėrė laisvesni aikštės kampai. Kalnietis gerai skirstė kamuolius. Tikrai lengviau“.

Įsidrąsinęs puolėjas siunčia įspėjamąjį signalą kitiems nacionalinės komandos snaiperiams. Potencialiai, jis gali konkuruoti ir su pernykštės Europos vicečempionų komandos nariais Artūru Milakniu ar Deividu Gailiumi.

Juolab, kai pastarieji kol kas dar neįsibėgėjo. A.Milaknis per dvejas rungtynes rinko tik vid. 2,5 taško, D.Gailius – 5,3.

Dvikovoje su Venesuela Artūras realizavo tik vieną tritaškį iš 6. Lietuvos rinktinei kaip verkiant reikia patikimų metikų prie perimetro. O M.Grigonio tritaškiai J.Kazlauskui nepalieka nieko kito, kaip tik rimtai svarstyti debiutanto kandidatūrą.

Aišku, nešioti ant rankų M.Grigonį vos po trejų pirmųjų rungtynių dar anksti. Bet snaiperis padarė viską, kad priverstų sunerimti dėl savo formos konkurentus.

Ir likus vos trejoms draugiškoms rungtynėms Lietuvoje, M.Grigonis kol kas padarė viską, kad užsitarnautų savo bilietą į rinktinės keturioliktuką turnyrams Ispanijoje, Argentinoje ir Brazilijoje.

VIDEO: Jono Kazlausko komentaras po rungtynių su Veneseula
VIDEO: Jono Valančiūno komentaras po rungtynių su Veneseula
VIDEO: Pamatykite, kaip Renaldas Seibutis patyrė čiurnos traumą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas