Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmoji pergalė: aštuoniolikmečiai parklupdė ispanus ir sužinojo varžovus aštuntfinalyje

Dar viename trileryje pergalių sąskaitą atsidarę Lietuvos aštuoniolikmečiai (1-2) išvengė paskutiniosios pozicijos grupėje.
Kasparas Jakučionis
Kasparas Jakučionis / FIBA
Temos: 1 Krepšinis

Ilgą laiką besivejančiųjų vaidmenyje buvę Tomo Purlio auklėtiniai paskutiniajame D grupės mače 84:81 (23:24, 16:20, 16:17, 29:20) parklupdė Ispanijos krepšininkus (1-2).

D grupėje pirmi finišavo slovėnai (3-0), o kartu su ispanais ir lietuviais po vieną pergalę ir du pralaimėjimus turėjo suomiai. Pagal įmestų-praleistų taškų skirtumą tarpusavio rungtynėse geriausią rezultatą tarp šių komandų turėjo Ispaniją (+19), ji liko antra, lietuviai (+2) užėmė trečiąją vietą, o suomiai (-21) – ketvirtąją.

Antradienį lietuviai ilsėsis, o trečiadienį laukia aštuntfinalis, kuriame Lietuvos rinktinės lauks Italija.

Mače kiek geriau startavo ispanai, nors lietuviai nuolat laikėsi prie varžovų per vieną metimą. Po pirmojo ketvirčio deficitas tesiekė tašką – 23:24. Antrajame kėlinyje mūsiškiai trumpam buvo išsiveržę į priekį (39:37), tačiau pirmąją dalį ispanai užbaigė sėkmingiau – Lietuva atsiliko 39:44.

Po pertraukos priešininkams pavyko atotrūkį paversti dviženkliu (52:42). Po to iniciatyvą turėjo tai vieni, tai kiti, o lemiamą susitikimo atkarpą lietuviai pasitiko išlikdami kovoje – 55:61.

Tuomet iššovė Nojus Indrušaitis, per pusę kėlinio pelnęs 12 taškų, taip svariai prisidėdamas prie to, jog Lietuva vėl išsiveržtų į priekį (73:72). Netrukus persvara dar ūgtelėjo – 78:72.

VIDEO: Group Phase | Spain v Lithuania | Full Basketball Game | FIBA U18 EuroBasket 2024

Vis tik oponentai nepasidavė ir paskutinę minutę Bruno Alocenas tritaškiu vėl persvėrė rezultatą mūsiškių nenaudai – 79:80. Po minutės pertraukėlės Mantas Juzėnas driokstelėjo smeigdamas tritaškį su pražanga, nors baudos realizuoti nepavyko (82:80). Po Nedo Raupelio nuobaudos ispanai pataikė tik vieną metimą ir buvo priversti imtis pražangų taktikos. N.Indrušaitis nuo baudų metimo linijos neklydo (84:81). Po savojo pasitarimo varžovai prametė tolimą metimą ir pergalę šventė Lietuva.

Šįsyk lietuvių gretose labiausiai spindėjo N.Indrušaitis, mačą baigęs su 25 taškais (7/15 dvit., 3/8 trit.) ir 19 naudingumo balų. Kasparas Jakučionis (15 tšk., 5 rez. perd., 5 atk. kam., 13 naud. bal.) ir Mantas Juzėnas (13 tšk., 5 atk. kam., 12 naud. bal.) taip pat buvo svarbūs kovojant dėl pirmosios pergalės.

Lietuva: Nojus Indrušaitis 25, Kasparas Jakučionis 15, Mantas Juzėnas 13, Matas Buteliauskas 9, Arminas Vilkas 6.

Ispanija: Hugo Gonzalezas 26, Mario Saint-Supery 18, Bruno Alocenas 15, Ianas Platteeuwas 11, Ikeras Garmendia 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas