Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 16

E.Bendžius – apie veiklas karantino metu, miglotą ateitį Vilniuje ir D.Adomaičio darbą

Karantino laikotarpį Vilniaus „Ryto“ kapitonas Eimantas Bendžius leidžia su šeima, atokioje gyvenvietėje šalia sostinės, neatitrūkęs ir nuo sportinės veiklos. Krepšininkas pasiilgo komandos draugų „Ryto“ ekipoje, kurių nematė nuo paskutinės treniruotės prieš pat sezono uždarymą. Puolėjas nežino, ar su jais petys į petį sostinėje kovos ir kitą sezoną.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žaidėjo kontrakte yra įrašytas „pliusas“, tačiau iš klubo pusės, tad E.Bendžiui belieka laukti vadovų sprendimo, kuris turėtų būti priimtas iki liepos 1-osios.

„Jei nepratęs, tada tiesiog svarstysiu kitus variantus, – 15min sakė Vilniaus komandos kapitonas. – Nėra taip, kad aš noriu kur nors išvažiuoti. Tiesiog dabar sunku galvoti apie ateitį, nes daug klubų net nežino savo finansinės padėties. Jie negali siūlyti kontraktų. Klubai stebi situaciją, o finansinius ir sudėties komplektacijos klausimus stums į vasaros pradžią ar vidurį. Lygiai taip ir aš. Negalvoju apie tai. Svarbiausia, kad išsispręstų visos problemos su virusu.“

Vieni krepšininkai gyvena atostogų nuotaikomis, kiti, tarp kurių ir vienas pastarųjų dvejų metų „Ryto“ vedlių buvęs E.Bendžius, bando palaikyti sportinę formą.

„Per ilgą laikotarpį be žaidimo galima ir labai gerai pasiruošti, ir prarasti formą. Tai priklauso nuo to, kiek esi atsakingas“, – sakė 29-erių klaipėdietis.

Bendžių šeimynėlė įsikūrusi šalia Vilniaus, uždaroje teritorijoje, į kurią įvažiuoti gali tik jos gyventojai.

Gyvenvietėje yra privati krepšinio aikštelė. Nors ji dažnai yra laisva, Lietuvą pastaruoju metu apniukusios prastos oro sąlygos neleidžia „Ryto“ žaidėjui palaikyti krepšinio įgūdžių ir miklinti rankelę svaidant metimus.

Bet jis gali palaikyti sportinę formą kitais būdais. Bėgiojimas, darbas su iš „Jeep“ arenos pasiimtais svarmenimis ir gumomis. Puolėjas viską atlieka kruopščiai pagal ilgamečio jo trenerio iš Klaipėdos sudarytą programą.

„Noriu neužsisėdėti. Vasarą, kai bus pasibaigęs karantinas, grįšiu į Klaipėdą, o treneris žinos, ką, kaip ir kiek sportavau. Galėsime tęsti pradėtus darbus“, – sakė E.Bendžius.

Nuo sporto likęs laikas, kurio karantino metu yra apstu, priklauso šeimai. Bendžiai šeimos pagausėjimo sulaukė beveik prieš trejus metus, tad didžioji krepšininko veiklos dalis susijusi su dukrele.

Pasivaikščiojimai, žaidimai – nuo šokių, piešimo iki skaitymo ir įvairių užduočių namuose ir aplink juos.

Užsiėmimų daug, bet laiko E.Bendžius randa ir sau. Jis jau atliko generalinę rūbų tvarką spintoje, atrūšiavęs vis dar dėvimus drabužius.

Atletas laiko atranda ir filmams bei serialams. Jis neseniai baigė žiūrėti naująjį serialo „Money Heist“ sezoną, o tam jam prireikė vos dviejų dienų.

„Ryto“ snaiperis laukia ir netrukus „Netflix“ platformoje startuosiančios dešimties serijų dokumentikos „The Last Dance“ apie legendinį krepšininką Michaelą Jordaną.

„Startuos balandžio 19-ąją dieną, labai laukiu“, – tikslią datą įvardijo krepšininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eimantas Bendžius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eimantas Bendžius

Auksine rankele pasižymintis E.Bendžius buvo vienas pagrindinių „Ryto“ lyderių pastaruosius du sezonus, labai prisidėjęs prie lūkesčius viršijusių komandos rezultatų.

Šį sezoną Europos taurėje 206 cm ūgio puolėjas per 26 minutes rinko po 12 taškų (39,7 proc. trit.), atkovojo po 4,1 kamuolio bei fiksavo po 11,5 naudingumo balo.

Lietuvos krepšinio lygoje – 10,7 taško (42,9 proc. trit.), 4,3 atkovoto kamuolio bei 11,5 naudingumo balo per 24 minutes.

„Rytas“ buvo per plauką nuo Europos taurės ketvirtfinalio, Karaliaus Mindaugo taurės finale nusileido „Žalgiriui“, o anksčiau laiko nutrauktą LKL sezoną pasitiko antroje turnyrinės lentelės vietoje.

„Tie mėnesiai buvo neblogi ir asmeniškai, ir komandiškai. Galėčiau sezoną įvertinti aštuonetu“, – šį sezoną įvertino „Ryto“ kapitonas.

Nors E.Bendžius senų rungtynių įrašų nežiūri, bet nuo krepšinio naujienų srauto nėra atitrūkęs. Jis pasiilgo žaidimo, o tą geriausiai byloja jausmai, sukelti matant senąsias, įvairias pergales skelbiančias nuotraukas instagrame.

„Instagramas vis primena kokią seną akimirką, nuotrauką, darytą prieš metus ar seniau. Grįžta noras adrenalinui ir varžymuisi aikštelėje, – sakė Vilniaus komandos žaidėjas. – Sezonas pasibaigė labai staigiai. Buvo treniruotė, o tuomet nutraukė. Mes netekome bendravimo su žmonėmis, su kuriais kasdien praleisdavome daugybę valandų. Tai jaučiama, ir to tikrai trūksta.“

E.Bendžius laukia ne tik sprendimo dėl ateities klube, bet ir dėl atlyginimų mokėjimo. Žaidėjas supranta į sudėtingą situaciją patekusius klubus, viliasi, kad bus rastas kompromisas.

„Žaidėjai turi suprasti, kad klubas netenka kažkokios paramos iš rėmėjų, kuriems yra sunku. Klubai neturi dabar iš ko mokėti, – mintimis dalijosi krepšininkas. – Manau, kad teisingiausia būtų žaidėjams ir klubų vadovams susėsti ir ieškoti kompromiso, kas dabar ir vyksta. Kalbėtis su agentais ar tiesiogiai su žaidėjais. Pasakoti situaciją. Žinoma, bus tokių žaidėjų, kurie norės viso atlyginimo, bet klubai neturės pinigų. Kiti gal elgsis protingiau, supras ir klubą. Daug nuomonių. Aš manau, kad reikėtų bendrauti, kalbėtis.

Čia turėtų pasirodyti žmogiškasis faktorius. Reikia rasti kompromisą, kad nebūtų priimti drastiški sprendimai. Kalbėtis ir nuspręsti viską bendrai.“

Kalbos dėl „taikos sutarties“ dar tik pajuda iš mirties taško Vilniuje, bet, pasak E.Bendžiaus, tai normalu, atsižvelgiant į dabartinę sudėtingą koronaviruso atneštą ekonominę situaciją visame pasaulyje.

„Po truputį kalbos vyksta. Žinote, žaidėjų yra daug. Galbūt vieni sutinka, galbūt kiti ne. Kompromisų ieškojimas. Manau, kad ir „Rytui“ reikia išsispręsti kažkokius finansinius klausimus. Galbūt negavo kažkokios numatytos paramos iš rėmėjų ir keičiasi mokėjimų planai. Kai susitvarkys reikalus, tada pajudės ledai ir dėl atlyginimų“, – teigė E.Bendžius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Trečiadienio popietę Rusijos žiniasklaidoje pasirodė gandai, kad „Ryto“ klubas nusitaikė į Saratovo „Avtodor“ treniruojantį lietuvį Donaldą Kairį.

Ilgai netrukus Vilniaus klubo direktorius Rolandas Jarutis paneigė šią informaciją bei užsiminė, jog sės prie derybų stalo su pastaruosius du sezonus komandai vadovavusiu D.Adomaičiu.

E.Bendžius turi didelę darbo patirtį su šiuo treneriu. Iš Šakių kilęs D.Adomaitis klaipėdietį treniravo ir 2014-aisiais „Lietuvos ryte“, ir FIBA languose bei Lietuvos rinktinėje 2017-ųjų Europos čempionate, ir pastaruosius dvejus metus sostinėje.

„Dainius nusipelnė likti Vilniuje, nes rezultatai tikrai yra geri, – 15min sakė E.Bendžius. – Per šiuos dvejus metus buvo bangavimų, bet kiek pasiekta su tokiais resursais... Manau, kad ne tik Dainius, bet ir visas trenerių štabas atliko gerą darbą. Buvo duobelių, buvo pralaimėjimų, bet galutiniame variante žiūrima į rezultatą. Anksčiau „Rytas“ keletą metų nebuvo patekęs į Europos taurės atkrintamąsias ar žaidęs LKL finale, o dabar tai pasiekėme ir dar laimėjome KMT taurę.“

Nors atletas vertina trenerio darbo lygį bei pasiektus rezultatus, jis supranta ir kitą, finansinę, medalio pusę, kurią klubas svarstys.

„Man sunku kažką apie tai sakyti kaip žaidėjui. Klubas ir vadovai mato finansinę situaciją, kokią pinigų dalį jie gali skirti treneriui. Galbūt norėtų išlaikyti trenerį, bet neturi tiek pinigų. O galbūt dar kalbėsis su juo apie tai, o galbūt nori išbandyti kažką naujo. Visada yra daug faktorių, kurie lemia sprendimus“, – teigė E.Bendžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas