Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 24

E.Bendžius – pirmos LKL savaitės MVP

Naujojo sezono atidarymo vakarą dominavęs Vilniaus „Ryto“ kapitonas Eimantas Bendžius išrinktas pirmosios šio „Betsafe–LKL“ sezono savaitės MVP.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Namų dvikovoje su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ E.Bendžius pagerino asmeninius karjeros „Betsafe–LKL“ rezultatyvumo (24 taškai) ir naudingumo (31 naud. balas) rekordus bei padėjo savo komandai iškovoti pergalę 95:84.

Krepšininkas taip pat pademonstravo puikų taiklumą iš toli (5/7, 71 proc.) bei atkovojo 9 kamuolius.

Visoms komandoms sužaidus pirmojo turo rungtynes, E.Bendžius yra rezultatyviausias lygos krepšininkas.

Kartu su E.Bendžiumi pirmąjį savaitės naudingiausiųjų simbolinį penketuką sudaro žaidėjai, kurie dabartinėse savo komandose žaidžia pirmą sezoną: „Pieno žvaigždžių“ naujokas Johnas Gillonas, Klaipėdos „Neptūno“ atakų organizatorius Žygimantas Janavičius, Utenos „Juventus“ krašto puolėjas Ignas Vaitkus ir Martynas Sajus iš Panevėžio „Lietkabelio“.

Rungtynėse Vilniuje J.Gillonas pelnė 23 taškus (7/10 dvit., 3/6 trit.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų.

Sėkmingai naujoje komandoje debiutavo ir Ž.Janavičius. Įžaidėjas pirmajame sezono mače Klaipėdoje su Utenos „Juventus“ surinko 14 taškų (3/5 trit.) ir sukaupė 20 naudingumo balų. Naudingiausiu savo komandoje buvęs Ž.Janavičius padėjo klaipėdiečiams svečius iš Utenos nugalėti 80:67.

Kitoje barikadų pusėje savo komandą į priekį tempti bandė I. Vaitkus. Žaisdamas prieš „Neptūną“ Utenos komandos naujokas pirmose rungtynėse su „Juventus“ apranga surinko 18 taškų (6/8 dvit.), atkovojo 5 kamuolius ir dvikovą baigė su 25 naudingumo balais.

Geriausias pirmojo turo vidurio puolėjas – Panevėžio „Lietkabelio“ centras M. Sajus. Po metų pertraukos į Lietuvą grįžęs Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtinis iškart pagerino net tris savo karjeros „Betsafe–LKL“ rekordus. Aukštaūgis po krepšiais sugriebė 12 kamuolių, atliko 3 rezultatyvus ir surinko 25 naudingumo balus, prie savo pasirodymo pridėjęs dar ir 12 taškų. „Lietkabelis“, vedamas savo centro, sezone startavo pergale 74:61 prieš Prienų „CBet“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito