Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 17

E.Ulanovas – apie paskutinės minutės flirtą su Milanu, „Žalgirio“ pokyčius ir Šaro baimę

Mėnesį nuo krepšinio pailsėjęs Edgaras Ulanovas pasidalijo mintimis su savo gerbėjais socialiniame tinkle. Kauno „Žalgirio“ krepšininkas papasakojo apie paskutinės minutės derybas su Milano ir Krasnodaro klubais, darbą su Šarūnu Jasikevičiumi ir laukiantį pasaulio čempionatą.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

– Gal gali papasakoti apie derybas su Eurolygos klubais, kaip viskas vyko ir kodėl likai „Žalgiryje“?

– Buvo tie pasiūlymai. Matėte spaudoje. Buvo galimybė persikelti. Bet viskas taip susiklostė, kad liepos 12 diena buvo paskutinė ir aš likau. Bet aš labai džiaugiuosi, kad liksiu. Laukia labai sunkūs metai. Komanda nauja. Bus daug iššūkių. Prognozuoti kažką sunku. Rinktinė irgi laukia.

Domėjosi Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Milano „Olimpia“. Negaliu sakyti, kad aš tiesiog atmečiau tuos pasiūlymus. Derybos ir kalbos vyko. Mano agentas labai smarkiai bendravo su Milanu, bet nebuvo taip, kad aš gavau paskutinį pasiūlymą ir turėjau spręsti. Galbūt klubo netenkino mano iškeltos sąlygos.

Su Krasnodaru buvo viskas konkrečiau, bet nusprendžiau, kad turiu Eurolygą savo kišenėje ir konkurencingą „Žalgirį“, kuris yra Europos elite. Nebuvo minčių, kad leisčiausi į žemesnį lygį, Europos taurę.

„Žalgiryje“ lieka paskutiniai kontrakto metai. Daug kas klausia, ar būsiu kaip Paulius Jankūnas. Aš tikrai nesu kaip Jankūnas. Ateis laikas, kai reiks kažką naujo pamatyti.

Praėjusią vasarą buvo daug minčių palikti Kauną, bet nusprendžiau likti. Kai ateina sprendimo metas, aš pasikliaunu savo širdimi.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

– Ką veikei po sezono, ar jau sportuoji?

– Mėnesį visiškai pailsėjau be sporto. Dabar su Mariumi Grigoniu sportuojame. Negaliu sakyt, kad intensyviai, nes laukia rinktinė. Bus ką veikti. Dabar bandome pagerinti individualius įgūdžius. Metimus, driblingus.

– Kokį kitą sportą mėgstate?

– Nemažai žaidžiu skvošą, futbolą, dartus. Veiklos yra. Konkuravimas yra labai sveikas.

– Kaip vertini pasikeitimus Kauno „Žalgiryje“?

– Sunku spręsti apie mūsų pokyčius. Eurolygos klubai išdarinėja stebuklus, renka superkomandas. Plius bus daugiau komandų ir dvigubų savaičių. Mūsų komanda visiškai nauja. Reiks viską pradėt iš pradžių. Sezono pradžia gali būti nelengva. Mes stengsimės įtraukti naujus žaidėjus, kad jie priprastų prie trenerio sistemos ir Lietuvos gyvenimo, mentaliteto. Buvo ir anksčiau pavyzdžių, kai komanda neatrodo stebuklinga, bet mes išspausdavome geriausia.

– Kokie tikslai kitą sezoną?

– Lietuvoje privalome laimėti pirmas vietas. Aną sezoną velniškai sunkiai įšokome į Eurolygos atkrintamąsias. Sezono pradžia buvo sudėtinga, kai mes sunkiai laimėjome.

– Ar džiaugiesi, kad į komandą sugrįžo Lukas Lekavičius?

– Žinoma patenkintas. Lukui bus lengviau, nes jis pažįsta trenerį ir žino, ko laukti. Manau, kad žmonėms patinka, kai žaidžia daugiau lietuvių. Mums labai svarbu, kad rodome visiems, kaip mylime krepšinį. Tai bus labai geras pastiprinimas. Jis geras įžaidėjas ir kuria progas kitiems. Belieka laukti sezono pradžios.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

– Koks tavo būtų penketukas iš NBA žaidusių lietuvių?

– Arvydas Sabonis, Sabonio sūnus, Šarūnas Jasikevičius, Šarūnas Marčiulionis ir gal Linas Kleiza.

– Ar tu daugiau turėjai talento ar įdėjai daug sunkaus darbo?

– Mano noras ir meilė šitam sportui duoda rezultatus. Visada mėgau krepšinį. Pradėjau dar visai mažiukas. Visada nervindavau mamą ir kaimynus. Visada buvo svajonė žaisti „Žalgiryje“. Smagu, kad pasisekė. Kelias nebuvo lengvas. Buvo jaunimo rinktinės, kuriose aš net nežaisdavau. Kol galiausiai atsirado „Žalgirio“ dubleriai ir sutartis. Buvo visiškas orgazmas, kai jie pasiūlė sutartį. Dabar norisi tik, kad tai nesibaigtų. Karjeros baigiasi ir net aš pradedu apie tai galvoti. Tikiuosi, kad dar kūnas leis.

– Kaip manai, ar kitą sezoną „Žalgiris“ bus stipresnis ar silpnesnis?

– Viskas išlenda, kai prasideda sezonas. Visos spragos ir komandos susilipdymas. Ant popieriaus tai tų favoritų begalė. Manau, kad „Žalgiris“ bus juodas arkliukas. Sunkiai apsiverčia liežuvis mus vadinti favoritais. Reikia tiesiog paneigti kitų prognozes.

– Ar nustebino kažkokios permainos?

– Visi žinojome, kad neliks Brandono ir Nate'o, bet Leo praradimas yra skaudus. Jis yra labai geras įžaidėjas. Kai nežinai ir pasiimi kažką kitą, kuris nežaidęs Europoje, būna sudėtinga. Leo mums tikrai trūks.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Leo Westermannas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Leo Westermannas

– Kaip vertini Lietuvos rinktinės šansus pasaulio čempionate?

– Žiauriai bus sudėtinga. Burtai negailestingi. Ir antrame etape irgi velniški varžovai. Jei nepasiseks, tada iškart teks akistata su JAV. Jeigu neklystu. Labai sudėtingi burtai. Bus velniškai sunku. Lietuviai visada nebuvo favoritai, bet sugebėdavo įrodyti kažką. Mums tai bus geras iššūkis stengtis atstovėti ir įrodyti, kad galime būti geri.

– Kur turėtų žaisti Laurynas Birutis?

– Biručiui reikia geresnės komandos nei Šiauliai. Reiktų komandos, kuri žaidžia ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Nežinau, ar juo kažkas pasitikės, nes jis yra po traumos. Bet tikiu, kad jis ateityje padės „Žalgiriui“.

– Kokią NBA komandą palaikai?

– Esu „Lakers“ gerbėjas. Kol Kobe nebaigė karjeros, tai labai domėjausi NBA. Tada nustojau domėtis. Dabar vėl pradėsiu sekti ir palaikyti. Manau, kad dabar bus labai įdomus sezonas.

– Kas laimėtų tritaškių konkursą tarp Roberto Javtoko ir Antano Kavaliausko?

– Kavaliauskas.

– Ką manai apie „Barcelona“ sudėtį?

– Vyšnaitė ant torto būtų Pau Gasolis. Būtų visiška bomba. Kol kas tai nevyksta. Tada būtų wow. Būtų panašu, kaip tada, kai Arvydas Sabonis žaidė už „Žalgirį“ paskutiniame sezone.

– Ką manai apie Ąžuolo Tubelio vaizdo įrašą?

– Mačiau tą įrašą. Jis jaunatviškas entuziastas. Nepagalvojo. Nežinau, kas filmavo ir sugalvojo įdėti. Jei geras draugas, kodėl jis tai įdėjo? Aš nesu daręs ir taip nedaryčiau. Nurašom ant jaunatviškumo, nes tai talentingas vaikis. Galbūt tai bus pamoka ateičiai.

nuotr. Lino Žemgulio/Ąžuolas Tubelis
nuotr. Lino Žemgulio/Ąžuolas Tubelis

– NBA svajonių penketukas?

– Kobe Bryantas, Michaelas Jordanas, Shaquille'as O'Nealas, Dirkas Nowitzkis, Steve'as Nashas.

– Už kiek pinigų pereitum į „Rytą“?

– Ne, žinokite. Nepereičiau aš į „Rytą“, net jeigu būtų galimybių, manau, kad tai būtų kvaila. Nesu tas, kuris galėtų pereiti į priešų teritoriją. Tai būtų didelė nepagarba. Ta priešprieša turi būti. Tai žavi visus. Manęs niekas nesuprastų.

– Marius Grigonis sakė, kad bijo Šaro. Tu nebijai?

– Momentais tikrai bijom. Įsileidžiam gal per daug ir panašiai. Mariui tikrai nebuvo lengva. Bandėme jam padėti. Niekam nebūna lengva. Reikia žinoti, kad galų gale jis nori gero. Nors tai pateikia tau ir nepriimtinai.

– Kuri rinktinė gali nustebinti pasaulio krepšinio čempionate?

– Manau, kad Vokietija gali nustebinti. Vokiečių karta daug žadanti ir gali nustebinti.

– Ar norėtum žaisti NBA?

– Kai buvau jaunas norėjau žaisti NBA, bet eigoje pamačiau, kad mano stilius nelabai tiktų. Realistiškai galvojant, tikriausiai, nepavyks. Nebent kažkas įvyktų neįtikėtino. Logiškai, tai aš esu Europos stiliaus žaidėjas.

– Kur atostogavai?

– Korfu netikėtai susitikau Šarą. Gyvenome tame pačiame viešbutyje. Nuėjau pusryčiauti ir žiūriu, kad treneris valgo. Buvo labai juokinga. Pasaulis mažas. Dar buvau Danijoje. Beveik visada ten apsilankau, nes ten gyvena mano mama.

– Ar Dainius Adomaitis yra tinkamas treneris Lietuvos rinktinei?

– Manau, kad Adomaitis yra rinktinei labai tinkamas treneris. Tai nėra lengva. Visi susirenka atstovauti šaliai dėl garbės. Klube gauni atlyginimą ir gali daugiau spausti žaidėjus, o rinktinėje visi susirenka savo noru ir kartais negali perspausti to siūlelio. Manau, kad treneris puikiai tvarkosi ir šiai dienai yra tinkamas variantas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

– Kaip vertini situaciją su Donatu Motiejūnu?

– Visi galime turėti nuomones. Tai yra jo reikalas. Jeigu yra dėl ko jis nevažiuoja, tai taip yra. Visi turi savo daržą. Kartais jis būna nemalonus ir negražus.

– Kaip vertini Zioną Williamsoną?

– Kai aš pamačiau Ziono video, tai negalėjau patikėti, kad tiek sveriantis žmogus gali taip pašokti. Nesuvokiu, kaip taip gali būti. Pažiūrėsime, kaip jam seksis NBA.

– Kokia tavo svajonė?

– Graži šeima ir gera karjera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento