Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 20

E.Žukauskas – apie darbą su brolių Aleknų treneriu ir neįprastą pokalbį su „Wolves“

Eigirdas Žukauskas yra nuėjęs nepaprastą karjeros kelią, bet vėlai atsiskleidęs krepšininkas dabar antrus metus iš eilės gali patekti į galutinį Lietuvos rinktinės dvyliktuką ir padėti komandai pasaulio čempionate Filipinuose.
Rinktinės trenirutė Palangoje
Rinktinės trenirutė Palangoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Eigirdas Žukauskas prieš pusantrų metų debiutavo Lietuvos rinktinėje būdamas 29 metų, pernai pirmą kartą žaidė Europos pirmenybėse, o šią vasarą turi šansą pasirodyti ir pasaulio čempionate.

Iš Radviliškio kilęs 31 metų puolėjas šią savaitę drauge su kitais Lietuvos krepšininkais Palangoje pradėjo rengtis planetos pirmenybėms, kurių startas rugpjūčio 25 dieną.

Kazio Maksvyčio komandai šiemet trūksta daug žaidėjų, bet E.Žukauskas neskuba krautis lagamino į Filipinus, nors pernai ir pateko į galutinį dvyliktuką iš pirmo žvilgsnio pajėgesnėje komandoje.

„Dabar daugiau žinau, kaip viskas vyksta, bet, aišku, mūsų ir šiemet nemažai žmonių, dar reikia prasimušti į dvyliktuką. Bus matyti, koks bus trenerių poreikis. Už poros savaičių bus geriau matyti“, – sakė po sezono „Wolves“ į rinktinę pakviestas 201 cm ūgio puolėjas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinktinės trenirutė Palangoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinktinės trenirutė Palangoje

Tarp puolėjų rinktinėje pluša Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Donatas Tarolis, lengvaisiais puolėjais gali žaisti ir kiek vėliau komandoje laukiami Ignas Brazdeikis bei Deividas Sirvydis, tad E.Žukauskas ramiai vertina savo galimybes vėl prasimušti į rinktinę, į kurią pernai spėjo įšokti nepaisant traumos pasirengimo metu ir kuriai Europos čempionate padėjo aikštėje trejose rungtynėse iš šešerių.

„Daug negalvoju, neapsikraunu. Aš atvažiavau ir pasistengsiu įrodyti, ką sugebu, o kaip treneriai nuspręs, taip nuspręs. Man labai patinka jau vien tai, kad turiu galimybę vasarą sportuoti su geriausiais Lietuvos krepšininkais. O patekimas į dvyliktuką yra tarsi vyšnia ant torto“, – pabrėžė E.Žukauskas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinktinės trenirutė Palangoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinktinės trenirutė Palangoje

Vasaros bėga su disko metikų treneriu

Nėra abejonių, kad į rinktinę jis atvyko pasiruošęs, nes turi magišką vasaros darbų receptą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas