Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 10

Eilinį sykį sostinėje užsikūrusi „Ryto“ puolimo mašina nepasigailėjo LKL autsaiderių

Vilniaus „Ryto“ (5-0) krepšininkai LKL sezono starte sostinės „Jeep“ areną užpildančią publiką lepina įspūdingo rezultatyvumo pasirodymais. Penktojo pirmenybių turo rungtynėse LKL vicečempionai 107:80 (28:19, 29:24, 28:20, 22:17) nepasigailėjo „Šiaulių“ (0-5).
Rokas Gustys
Rokas Gustys / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Galutinis rezultatas puikiai atspindi, kokia praraja šiuo metu yra tarp Lietuvos krepšinio lygos lyderių ir autsaiderių.

Sostinės krepšininkams tai buvo jau penktasis laimėjimas iš tiek pat galimų – „Rytas“ išlieka vienintele ekipa, dar nepatyrusi pralaimėjimo.

Savo ruožtu Saulės miesto atstovai yra vieninteliai pergalės skonio nepajautę krepšininkai ir rikiuojasi turnyrinės lentelės dugne.

Vilniečiai svečius monstrišku puolimu pradėjo talžyti nuo pirmųjų rungtynių minučių. Pusę pirmojo kėlinio „Šiauliai“ dar laikėsi dėka taiklių metimų (10:11), tačiau didelis meistriškumo skirtumas greitai atsispindėjo ir švieslentėje.

Dar pirmojo kėlinuko pabaigoje skirtumas pirmą kartą tapo dviženklis (26:16), o nors „Šiauliai“ po petraukėlės įkvepiančiai spurtavo (28:26), Donaldo Kairio auklėtiniai kėlinį pabaigė spurtu 15:3 ir jau turėjo solidų pranašumą (57:43).

Po ilgosios pertraukos „Rytas“ toliau kryptingai siekė ne tik dar vienos pergalės, bet ir eilinio mažiausiai 100 taškų pasirodymo namuose.

Kol kas visose namų rungtynėse vilniečiai perkopia 100 pelnytų taškų ribą, o 107 – šio sezono rekordas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tautvydas Lydeka
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tautvydas Lydeka

Vilniaus komandos gretose šiame mače debiutavo artimiausiu metu traumuotą Martyną Echodą pavaduosiantis Tautvydas Lydeka. Vidurio puolėjas ant parketo praleido 10 minučių ir vaizdo aikštėje tikrai negadino – pelnė 6 taškus (2/2 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, tačiau 4 kartus prasižengė.

Šįsyk „Rytas“ kiek nesuderino savo taikiklio iš tolimojo nuotolio (9/29, 31%), tačiau puikiai varžovus baudė iš artimesnių distancijų (26/34, 76%).

Nugalėtojams daugiausiai – 16 taškų – pelnė tobulai dvitaškius (8/8) metęs Rokas Gustys. Puikiu aikštės matymu išsiskyrė Dovis Bičkauskis, atlikęs net 9 rezultatyvius perdavimus.

„Šiaulius“ į priekį tempti bandė Martynas Varnas ir Elvaras Fridrikssonas, atitinkamai pelnę 16 ir 14 taškų.

Vilniaus „Rytas“: Rokas Gustys 16, Demetrius Jacksonas 14, Lukas Uleckas ir Andrew Goudelockas po 13, Arnas Butkevičius (4 rez. perd., 4 per. kam., 21 naud. bal.) ir Kristjanas Kitsingas po 11.

„Šiauliai“: Martynas Varnas 16, Elvaras Fridrikssonas 14 (5 rez. perd., 5 per. kam., 19 naud. bal.), Eimantas Stankevičius ir Justas Furmanavičius po 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas