Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 19

Eiliniu KMT medaliu pasidžiaugęs N.Čanakas: „Vėl parodėme charakterį“

Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) mažajame finale Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ dramatiškoje kovoje 91:88 palaužė Vilniaus „Rytą“ bei septintą kartą iš eilės užlipo ant šio turnyro prizininkų pakylos. Prie pastarųjų penkių medalių tiesiogiai prisidėjo vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas.

Mažasis Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalas buvo nudažytas permainingu žaidimu, gausybe pražangų ir baudų metimų, galiausiai – Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ triumfu.

Po pirmojo kėlinio „Lietkabelis“ atsiliko 18:21, tačiau per antrąjį ketvirtį įsmeigė 5 tritaškius iš 8 ir į ilgąją pertrauką panevėžiečiai išėjo pirmaudami 47:42.

Panevėžio komandos kapitono Vytenio Lipkevičiaus tolimas metimas trečiajame kėlinyje pirmą kartą kilstelėjo „Lietkabelio“ pranašumą iki dviženklio 52:42. Kraujo skonį pajutę Nenado Čanako auklėtiniai po Kristiano Kullamae tritaškio sostinės ekipą jau daužė 67:50.

Ketvirtajame kėlinyje – šio sezono „Lietkabelio“ klasika, vėl išbarstant solidžią persvarą. Iš toli įsišaudęs „Rytas“ net buvo išsiveržęs į priekį 77:76, bet į tai „Lietkabelis“ atsakė fantastiška atkarpa 11:0.

Viltį „Ryto“ sirgaliams sugrąžinęs buvo sugrąžinęs Marcusas Fosteris, per pusantros minutės realizavęs tris tritaškius, bet galutinai perlaužti mačo vilniečiams nepavyko.

Tai buvo jau septintas kartas iš eilės, kai „Lietkabelis“ iškovojo KMT medalius. Vienintelį sykį ant prizininkų pakylos Panevėžio krepšininkai nelipo tik pirmajame turnyre 2016-aisiais.

„Esu labai laimingas ir labai didžiuojuosi auklėtiniais, kad vėl iškovojome medalį, – po pergalės kalbėjo Nenadas Čanakas. – Kontroliavome rungtynes, turėjome 18 taškų pranašumą. Mes visiškai sustojome žaisti, o varžovams leidome žaisti taip, kaip jie nori. Margiris Normantas ir Marcusas Fosteris tapo nesustabdomais. Vienu metu rungtynės ėmė slysti iš mūsų rankų, bet vėl parodėme charakterį ir iškovojome pergalę.“

Šiose rungtynėse „Lietkabelis“ iš 41 baudų metimo realizavo 27 (65,9 proc.), tuo metu „Rytas“ – 24 iš 35 (68,6 proc.).

„Neturiu statistikos protokolo, tad nežinau skaičių. Žinau tiek, kad prametėme daug baudų metimų. Tiesiog buvo tokios rungtynės“, – sakė N.Čanakas.

VIDEO: PIKENROLAS: be čempionato likusios moterys ir kuklūs „Žalgirio“ šansai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas