Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Emocijas išleidęs J.Gorhamas „Žalgirio“ sirgaliams: „Nerodykite mums nepagarbos“

Justinas Gorhamas prieš metus tūnojo šešėlyje „Betsafe-LKL“ finalo serijoje prieš Kauno „Žalgirį“, bet naudingiausiai šiose atkrintamosiose žaidžiantis Vilniaus „Ryto“ puolėjas su trenksmu pradėjo šių metų finalą ir svariai prisidėjo prie sostinės klubo triumfo pirmajame susitikime. O po rungtynių amerikietis pasiuntė ir žinutę varžovų sirgaliams.

25-erių puolėjas prieš metus „Ryto“ pralaimėtoje finalo serijoje rinko po 6,8 taško ir 8,2 naudingumo balo bei nepasiekė sau įprastų rodiklių, tačiau šiemet jis demonstruoja visai kitokį savo veidą.

Serijoje prieš „Wolves“ amerikietis fiksavo 13,8 taško ir 17,4 naudingumo balo skaičius, o finalą pradėjo dar vienu galingu pasirodymu: 15 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 19 efektyvumo balų.

Betsafe-LKL nuotr./Justinas Gorhamas
Betsafe-LKL nuotr./Justinas Gorhamas

Jo tritaškiai ketvirto kėlinio pabaigoje padėjo „Rytui“ atsitiesti turint net 10 taškų deficitą likus vos 146 sekundėms iki rungtynių pabaigos, o galiausiai vilniečiai stebuklingai triumfavo per pratęsimą 89:88.

„Pademonstravome psichologinį tvirtumą. Niekas iš mūsų nepasidavė. Sustabdėme juos kelis kartus, įmetėme kelis metimus ir išgyvenome. Tai daug parodo apie šią vyrukų grupę“, – po pergalės 15min sakė J.Gorhamas.

Jis buvo aktyvus ne tik aikštėje, bet ir bendraudamas su sirgaliais – pirmiausia, „Žalgirio“.

Dar pirmajame kėlinyje traukdamas kamuolį iš užribio J.Gorhamas nuskriejo iki aktyviausių kauniečių aistruolių ir kelias sekundes apie kažką su jais kalbėjosi.

„Tiesiog bandžiau išgelbėti kamuolį, bėgau dideliu greičiu ir atsidūriau prie sirgalių, – prisiminė „Ryto“ puolėjas. – Tiesą sakant, aš išgelbėjau vieną aistruolį nuo kritimo. „Žalgirio“ sirgaliai yra beprotiški, bet geri. Jie bandė mane išprovokuoti, o aš pasakiau kelis žodžius, tačiau tai – nieko asmeniško.“

Asmeniškai jis priėmė tai, kas dėjosi pratęsimo metu. Rezultatu nepatenkinti „Žalgirio“ sirgaliai ėmė svaidyti plastikines stiklines ir kitus daiktus link „Ryto“ suolo, už kurio sėdėjo ir keli vilniečių sirgaliai bei šeimos nariai.

Negalite mėtyti daiktų į mus, į mūsų sirgalius, į mūsų šeimos narius.

J.Gorhamas tai matė, o tada, kai mačo nugalėtojas jau buvo aiškus, pasileido link „Green White Boys“ sektoriaus ir jiems mojavo.

„Jie mėtė daiktus į mūsų suolą, o tai – ne klasiška. Buvo daug emocijų, kurios man prasiveržė, – prasitarė J.Gorhamas, kreipęsis į „Žalgirio“ sirgalius. – Nieko asmeniško, bet nerodykite mums nepagarbos. Negalite mėtyti daiktų į mus, į mūsų sirgalius, į mūsų šeimos narius. Priėmiau tai asmeniškai, parodžiau emocijas. Noriu užstoti mūsų sirgalius ir savo komandos draugus.“

Betsafe-LKL nuotr./Marcusas Fosteris
Betsafe-LKL nuotr./Marcusas Fosteris

– Po pirmos rungtynių pusės turėjote 7 taškų pranašumą, nors iš vaizdo aikštėje atrodė, kad galėjote pirmauti ir labiau. Kaip įvertintum mačo startą?

–Pirmoje pusėje susikūrėme gerus metimus, bet jie yra gera komanda, turinti gerus trenerius ir priėmusi gerus pakeitimus. Bet mes sugebėjome pasinaudoti jų klaidomis.

– Antroje pusėje per daugiau nei 18 minučių buvote pelnę tik 20 taškų. Kas nutiko po pertraukos?

– „Žalgiris“ ėmė keistis ginamaisiais tarp visų žaidėjų, ko nedarė nei pirmoje pusėje, nei ankstesnėse rungtynėse. Bet mūsų treneriai priėmė gerus pakeitimus, o mes juos išpildėme.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Pirmosios LKL finalo rungtynės: „Žalgiris“ – „Rytas“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Pirmosios LKL finalo rungtynės: „Žalgiris“ – „Rytas“

– Kovą dėl kamuolių laimėjote 46:35. Pats atkovojai 9 kamuolius, Martynas Echodas sugriebė 12, iš kurių 7 puolime. Ar tai parodo „Ryto“ kovotojų mentalitetą šiose rungtynėse?

– Ir kovotojų mentalitetą, ir gerus mūsų metimus. Kai žinai, kur skris kamuolys, gali geriau užsiimti poziciją kovodamas dėl kamuolio. Mes tuo didžiuojamės – bandome žaisti kietai, gauti kuo daugiau antrų šansų, o tai šiandien ir padarėme. Jei laimi kovą dėl kamuolių, labai didelis šansas, kad laimėsi ir rungtynes. Mes tai ir padarėme.

– M.Echodas įspūdingai sužaidė antras rungtynes iš eilės, nes prieš „Wolves“ pelnė 20 taškų ir sugriebė 13 kamuolių. Ką gali pasakyti apie jo pasirodymą?

– Jis tiesiog monstras. Pirma jo pusė nebuvo pati geriausia (M.Echodas prametė visus penkis metimus – aut. past.), bet antroje pusėje jis pakeitė rungtynes savo antrais šansais ir kietu žaidimu. Mums to reikėjo. Jeigu jis taip žais toliau serijoje, mes būsime sunkiai įveikiami.

– Marcusas Fosteris buvo pataikęs tik 3 metimus iš 15, bet tada pratęsime įmetė du iš eilės svarbius metimus. Ar tai rodo jo lyderystę?

– Marcusas galėtų turėti 2 iš 20 pataikymą, mes vis tiek duotume jam kamuolį (šypsosi). Žinome, ką jis gali. Net kai jis prameta, visi nuo suolo ragina jį toliau mesti. Jis – nuostabus žaidėjas, o nuostabūs žaidėjai atlieka nuostabius epizodus. Pabaigoje, kai kamuolys buvo jo rankose, aš tikėjau, kad jis suras teisingus sprendimus.

Betsafe-LKL nuotr./Pirmosios LKL finalo rungtynės: „Žalgiris“ – „Rytas“
Betsafe-LKL nuotr./Pirmosios LKL finalo rungtynės: „Žalgiris“ – „Rytas“

– Gytis Radzevičius pataikė net penkis tritaškius ir pakartojo savo karjeros rekordą. Keli jo metimai buvo itin svarbūs ketvirtame kėlinyje ir pratęsime. Kaip įvertintum tokį Gyčio pasirodymą?

– Tai – labai svarbūs metimai. Ką galiu pasakyti – jis nuostabus metikas, šį sezoną metantis tritaškius beveik 60 proc. tikslumu (iš tiesų 50,5 proc. – aut. past.). Vieną kartą jis neišdrįso mesti, bet aš jį raginau, o jis tada pataikė du ar tris kitus metimus. Mes tikime Radze, tai puikus metikas ir žaidėjas. Mums labai jo reikia.

– Nuostabiai sužaidei ir pats. Tai jau antra tavo LKL finalo serija. Kas dabar skiriasi nuo praėjusių metų, kai pralaimėjote 2-3?

– Pasitinku šį finalą kaip ir bet kurias rungtynes. Bet tokia serija yra priežastis, kodėl atvykau į „Rytą“. Esame komanda, galinti laimėti LKL titulą, o aš dėl to ir grįžau – noriu į Vilnių parvežti titulą. Turiu žaisti kietai ir padėti savo komandai.

Esame komanda, galinti laimėti LKL titulą.

– Po vieno iš epizodų varžovui vėl rodei „tu esi per mažas“ gestą. Ar tai jau tampa tavo vizitine kortele?

– Nežinau, tai tiesiog nutinka dėl emocijų. Šį kartą tas gestas nebuvo toks intensyvus kaip prieš „Wolves“. Pažiūrėsime, gal galėsiu tai dar pakartoti, jei įmesiu žaisdamas nugara į krepšį (šypsosi).

– Ko tikiesi antrose rungtynėse Vilniuje?

– Tikiuosi sunkių rungtynių. „Žalgiris“ išeis pasiruošęs ir fiziškas, o mes turėsime jiems prilygti intensyvumu ir energija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius