Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 02

Emocingasis ASVEL treneris spalvingoje savo kalboje atsiprašė K.Maksvyčio

Vilerbano ASVEL ėjo per ilgą pralaimėjimų Eurolygoje virtinę, bet naujasis treneris Gianmarco Pozzecco nutraukė ją Kaune.

ASVEL skaičiavo 18 pralaimėjimų seriją Eurolygoje – trylika pralaimėtų mačų iš eilės praėjusio sezono pabaigoje ir penkios nesėkmės šį sezoną.

Bet praėjusią savaitę Gianmarco Pozzecco ėmėsi prasčiausios Eurolygos komandos trenerio pareigų, pakeitęs atleistą T.J.Parkerį.

Italijos rinktinei vadovaujantis 51 metų italas jau praėjusią savaitę buvo arti laimėjimo mače su Bolonijos „Virtus“, o Prancūzijos lygoje jau džiaugėsi pergale 19 taškų skirtumu.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ buvo ryškus favoritas savo aikštėje, bet rungtynių metu 13 taškų pirmavęs Kauno klubas galiausiai krito 88:91 prieš ASVEL, atgijusią prie „Atomine muse“ dar žaidėjo karjeros metais dėl neišsenkamos energijos praminto G.Pozzecco.

ASVEL strategas buvo emocingas ir per spaudos konferenciją Kaune.

„Noriu pasveikinti trenerį Maksvytį, man patinka, kaip jis treniruoja pastaruoju metu „Žalgirį“. Noriu ir atsiprašyti jo, kad po rungtynių taip greitai paspaudžiau jam ranką.

Manau, kad jis supras, nes norėjau švęsti su savo žaidėjais, – sakė G.Pozzecco. – Mes laimėjome, nes mes niekada nepasidavėme.

Įstrigo momentas rungtynių pabaigoje, kai norėjau į aikštę įleisti Parisą Lee, kad pagyvintų puolimą, bet nebuvau tikras, ar verta keisti mūsų gynybą, kuri veikė gerai, kai keitėmės visi ginamaisiais. Jis pažiūrėjo į mane ir pasakė: „Jie žaidžia gerai“. Ir taip sutarėme, kad liko ant suolo. Man tai daug reiškia, nes esu tik vieną savaitę klube su savo asistentu italu, ir man reikia daugiau laiko suprasti viską.

Aišku, aš esu tikrai „fucking“ laimingas. Myliu savo žaidėjus. Ir savo žmoną, ir savo dukrą.

Taip pat noriu pasakyti, kad jūs esate nuostabūs. Atmosfera, sirgaliai, arena buvo geriausia, ką teko matyti savo gyvenime. Sveikinimai dėl to. Kai įėjome į salę, atrodė, kad geriau nei NBA.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Jums tai pirmoji pergalė Eurolygoje, ką ji jums reiškia?

– Po mačo sakiau, kad man tai nesvarbu, bet iš tiesų esu laimingas.

Ne dėl savęs, nors man irgi reikia. Labiau dėl atmosferos komandoje. Tai antrosios rungtynės, kurias sužaidėme gerai. Prieš savaitę irgi žaidėme gerai, bet pralaimėjome (prieš „Virtus“). Šie vaikinai nusipelnė laimėti.

ASVEL buvo pralaimėjęs 18 rungtynių iš eilės Eurolygoje (13 praėjusį sezoną ir 5 šį sezoną), man reikėjo pakeisti šiuos sunkius skaičius. Pergalė pakels žaidėjų pasitikėjimą. Mano gyvenimas jau nesikeičia dėl krepšinio taip stipriai, bet esu tam, kad padėčiau žaidėjams tobulėti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Jūsų motyvacinės kalbos per minutės pertraukėles būna labai emocingos. Ar tai padeda?

– Kai esi treneris, turi du variantus. Vienas – bandyti įtikinti visus, kad esi geras treneris, išmintingas per minutės pertraukėles, nes tada tave filmuoja, bandyti parodyti save per spaudos konferencijas, kad esi geras treneris. Yra daug galimybių parodyti, kad esi geras treneris.

Arba antras būdas – dirbti savo darbą kaip galima geriau. Ir viskas. Aš pasirinkau antrą kelią. Galiausiai aš tikiu, kad žaidėjai nusipelnė daugiau, pats į krepšinį žiūriu emocingai, o dėl kitko nesirūpinu.

– Kai kurie specialistai mano, kad esate labiau motyvatorius nei taktikas.

– Ačiū už klausimą, aš jau atsakiau jums. Atminkite visi vieną dalyką – žaidėjai be trenerio gali žaisti ir laimėti. Treneris be žaidėjo negali laimėti. Tai mano įsitikinimu, – aš esu niekas be jų.

– Kaip likote patenkintas J.Lauvergne'u, kuriam publika plojo dėl jo dvejų metų žaidimo „Žalgiryje“ anksčiau?

– Aš visada patariu žaidėjams pasidžiaugti tais momentais, kai jie atkeliauja į vietas, kuriose žaidė anksčiau. Visi tave pagerbia, kaip pagerbė ir jį. Aš tikrai myliu Jojo, jis nuostabus žaidėjas. Jis žaidė net 34 minutes, galvojau ketvirtame kėlinyje, kad jis gali būti pavargęs, bet Jojo turi didelę širdį. Jis žaidė intensyviai, su emocija.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Jau sakėte, kad ASVEL buvo 0-18 prieš tai. Kokios jūsų ambicijos su šia komanda?

– Turiu du variantus. Pasakyti, kad komanda nėra itin gera, turime dirbti, bla, bla, bla.

Tačiau aš tikrai gerbiu žaidėjus ir tikiu, kad daugiau ar mažiau turime gerą komandą. Aš mėgaujuosi. Aišku, kad reikia laiko viską pataisyti, bet tikrai esu laimingas būdamas ASVEL klube. Tikiuosi, kad staigmenų dar bus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas