Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08:58

„Esame geresni nei galvojate“: kaip „Neptūno“ vijurkas sugadino čempionų šventę Vilniuje?

Šeštadienis, rugsėjo 21 diena, Vilnius. Dienai persiritus į antrąją pusę netoli „Jeep“ arenos – vis daugiau juodai baltai raudonų šalikų, aplinkui esantys barai – perpildyti, kur kažkas vis užtraukia „Trys gražiausios spalvos yra...“ skanduotę. Akivaizdu, kad Vilnius – pasiruošęs švęsti.

Pasipildę „kuro“ apie 18 val. vilniečiai pradeda rinktis į „Jeep“ areną. Nuotaikos pakilios, juk žaidžiama prieš Klaipėdos „Neptūną“, kuris neatrodo kaip grėsmingas varžovas. Juk „Rytas“ – čempionas, o svečiai iš Klaipėdos – vidutiniokai.

Prieš mačą – elektra. Įspūdinga atmosfera, įnešta čempionų taurė, skanduotės, baneris. Nedidukė arena vėl pavirto į mažytį Belgradą, kur laimėti beprotiškai sunku. Tuo per pastaruosius kelerius metus įsitikino ir „Žalgiris“, ir „Lietkabelis“, ir „Wolves“.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas" - Klaipėdos „Neptūnas” Vilniuje

Visgi šventė prasideda ne taip, kaip planuota, „Rytas“ atsilieka, o „Neptūnas“, pasirodo, nė kiek neišsigando garsiosios arenos atmosferos. Visi žaidžia laisvai ir svarbiausia – žiauriai kietai. Fiziškumas per pirmąją pusę stipriai apriboja pagrindinius vilniečių ginklus – greitas atakas ir antrus šansus. Į pertrauką vilniečiai išeina nė karto nepirmavę.

Bet juk viskas bus gerai, čempionai atlieka spurtą ir šventė Vilniuje nebus sugadinta. Šešios minutės ir plius dešimt. Arena šėlsta. Ramu?

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas" - Klaipėdos „Neptūnas” Vilniuje

Nė velnio. „Neptūnas“ smogia rungtynes „užmušančia“ atkarpa 27:11 ir begėdiškai sugadina juodai baltai raudonų šventę.

Bet kažkas čia liko nepaminėtas. Kažkas turėjo velnioniškai užsiausti, kad LKL čempionai ir jų sirgaliai areną paliktų nuleistomis galvomis, o vadinamajame „afteryje“ fanai kalbėtų ne apie tai, koks geras yra Ąžuolas Tubelis, o ką šiame mače išdarinėjo „tas amerikonas iš „Neptūno“.

Būtent, tas amerikonas – Desure'as Buie – įspūdingai prisistatė Lietuvos krepšinio bendruomenei ir turbūt ne vieną privertė pagooglinti, kas jis per vienas.

Vakarėlį Vilniuje sugadinęs 182 cm ūgio įžaidėjas ne tik puikiai kontroliavo kamuolį, įtraukė komandos draugus, bet savo metimais bei bebaimiais prasiveržimais laikė „Neptūną“ rungtynėse.

Svarbiausiais momentais jis tritaškiu išlygino rezultatą (74:74), šaltakraujiškai sumetė baudas (76:74), o likus kiek mažiau nei 2 minutėms sudėtingu dvitaškiu per rankas išvedė „Neptūną“ į priekį (80:78).

LKL nuotr./Desure'as Buie
LKL nuotr./Desure'as Buie

Vėliau du tritaškius įsmeigė gynėjo komandos draugai, o jis baudomis įtvirtino pergalę. D.Buie statistikos eilutė – 26 taškai, 4 atkovoti, 4 perimti kamuoliai ir 28 naudingumo balai. Tą vakarą jis buvo „Jeep“ arenos Karalius.

Įspūdingą pasirodymą surengęs 27-erių gynėjas po mačo žingsniavo duoti, ko gero, tiek jam, tiek pačiam žurnalistui netikėtą interviu. Mažai kas tikėjosi, kad vakaro žvaigžde taps būtent „Neptūno“ žaidėjas.

Tiek prieš įsijungiant, tiek įsijungus diktofonui, kalnus nuvertęs atletas atrodė santūrus, ramus ir žinojo, kad darbas tik prasideda.

„Rytas“ yra čempionai, bet mes išėjome susikoncentravę, – po mačo sakė D.Buie. – Turėjome puikų pasiruošimą sezonui. Turime puikų trenerį, puikius komandos draugus. Buvome labai vieningi ir tiesiog stengėmės žaisti savo žaidimą, neišradinėti nieko. Norėjome tinkamai išpildyti savo šansus ir tai padarėme puikiai.

Kalbant apie strategiją, norėjome sukontroliuoti atkovotus kamuolius, primesti savo žaidimą ir laikytis savo principų.“

Kaip gimė šis 26 taškų pasirodymas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas