Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Esminį pokytį akcentavęs A.Trinchieri: „Nedelsiant, jei norime sėkmingo sezono“

Kauno „Žalgiris“ (2-0) įsirašė antrąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau rungtynių scenarijus priminė pirmąsias rungtynes.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / „Betsafe-LKL“/R.Lukoševičiaus nuotr.

Slogi pradžia, spurtas ir rami pabaiga.

Taip Andrea Trinchieri auklėtiniai laimėjo ir trečiadienio vakarą Jonavoje (93:72), ir savaitgalį Šiauliuose (91:63).

Prie antrosios pergalės jau prisidėjo ir Tyrone'as Wallace'as.

Dėl traumos iki šiol nežaidęs 30-metis amerikietis surinko 10 taškų (3/6 dvit., 1/2 trit., 1/3 baud.), 2 rezultatyvius perdavimus ir 4 išprovokuotas pražangas per 14 minučių aikštelėje.

zalgiris.lt nuotr./Tyrone'as Wallace'as
zalgiris.lt nuotr./Tyrone'as Wallace'as

„Jis parodė savo talentą, – naujoką pagyrė A.Trinchieri. – Ji dar šiek tiek pasimetęs mūsų gynybos sistemose, prastai išsirenka pozicijas, bet jis stengėsi. Svarbu, kad pagaliau jis gali žaisti. Tai – pirmosios jo pasiruošimo rungtynės ir jos įvyko oficialiame mače. Labiausiai trūksta ritmo ir pojūčio, kaip žaisti su naujaisiais komandos draugais.“

VIDEO: A. Trinchieri: „Wallace‘as parodė talentą“

Kalbėdamas apie rungtynes italas pabrėžė jų pradžią.

„Lėtas startas. Nėra gerai, kad Jonava mus nustebino fiziškumu. Labai prastas pirmas kėlinys. Kitus tris sužaidėme gerai, kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių. Tikiu, kad buvome solidūs. Davėme minučių T.Wallace'ui. Manau, atlikome savo darbą, bet pasikartosiu – turime dar daug ką pagerinti. Apibendrinus, kontroliavome rungtynes 30 minučių ir nusipelnėme laimėti“, – dėstė A.Trinchieri.

Lėtai „Žalgiris“ pradėjo ir pirmąsias sezono rungtynes Šiauliuose, kai atsiliko (12:19, 25:30), bet galiausiai taip pat laimėjo įtikinamai (91:63).

„Tiesą sakant, visos mano komandos startuoja lėtai. Tai priklauso ir nuo mūsų treniruočių. Padarysime viską, ką galime, kad tai pagerintume, bet jeigu kitus tris kėlinius sužaidžiame geriau, tai nėra kažkas, kas man keltų rūpestį“, – atviravo „Žalgirio“ vairininkas.

LKL nuotr./Andrea Trinchieri
LKL nuotr./Andrea Trinchieri

„Pamačiau nedidelį progresą, – antrųjų ir pirmųjų sezono rungtynių palyginimą tęsė italas. – Negalėjome Jonavoje parodyti daug gražių atakų, nes varžovas, ypač pirmajame kėlinyje, žaidė labai kietai. Daug kontakto, pražangų. Pirmiausia, ką turime pagerinti nedelsiant – tai minkštumas po krepšiu pirmoje mačo pusėje. Prametėme daugybę metimų. Turime suprasti, kad negalime būti nepakankamai kieti, jei norime sėkmingo sezono. Tai – esmė, gyvybiškai svarbu.“

Galiausiai A.Trinchieri sulaukė klausimo, ką jis mano apie naująjį LKL formatą, kuriame laukia 36 rungtynės reguliariajame sezone.

„Pyyyypt!“ – demonstratyviai atsakė italas, nenorėjęs išversti to, kas slepiasi po šia emocija.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas