Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Etapą „Žalgiryje“ pradedantis R.Seibutis sustabdė politinę karjerą

Buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas Renaldas Seibutis stabdo trumpai trukusią politinę karjerą dėl darbo Kauno „Žalgiryje“.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pranešė, kad beveik pusantrų metų Palangos savivaldybės tarybos nariu buvęs R.Seibutis pateikė prašymą nutraukti jo įgaliojimus anksčiau laiko. Tarybos nariai jo prašymą patenkino.

Tokį sprendimą 39-erių palangiškis priėmė gavęs darbą „Žalgirio“ gretose. Į Andrea Trinchieri štabą įsiliesiantis buvęs krepšininkas bus atsakingas už žaidėjų individualių įgūdžių tobulinimą bei dirbs su į pagrindinę komandą besibeldžiančiais jaunimo komandos krepšininkais.

„Renaldas – puikią tarptautinę karjerą padaręs tituluotas sportininkas, mūsų miesto ir Lietuvos krepšinio pasididžiavimas, palangiškių bei šventojiškių labai mėgstamas ir gerbiamas kraštietis. Priminsiu, jog pernai kovą, kuomet vyko rinkimai į Savivaldybės tarybą, Palangos rinkėjai jam skyrė beveik 900 pirmumo balsų, ir tai buvo antras rezultatas visoje apygardoje, – feisbuke rašė Palangos meras.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Šarūnas Vaitkus, Renaldas Seibutis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Šarūnas Vaitkus, Renaldas Seibutis

– Man nuoširdžiai gaila, kad Renaldas šiame savo aktyviame gyvenimo etape atsisako politiko karjeros.

Tačiau labai džiaugiuosi ir sveikinu jį su naujomis pareigomis ir galimybėmis – šventojiškis pakviestas darbuotis į Andrea Trinchieri vadovaujamą Kauno „Žalgirio“ trenerių štabą. Anksčiau jis dvejus metus pats žaidė šiame legendiniame klube, o dabar startuos kaip trenerio asistentas. Tai išskirtinė galimybė Renaldui pakilti iki Eurolygos lygio komandos trenerių sąstato ir perspektyvoje siekti dar didesnių tarptautinių aukštumų profesinėje karjeroje.

Tai tikrai gera žinia Renaldui ir didelė garbė Palangai.“

Mero teigimu, R.Seibutis nuo pirmadienio jau apsigyveno Kaune.

„Labai vertinu, kad šioje situacijoje jis elgiasi itin sąžiningai ir atsakingai – mūsų kolega supranta, kad dėl didelio naujo darbo krūvio, įtempto rungtynių grafiko, nuolatinių komandos išvykų nebegalės skirti pakankamai laiko gimtojo miesto reikalams.

Labai džiugina jauno žmogaus požiūris – jis nenori būti tik politikos statistas ar, kaip darė viena tarybos narė, tik važinėjosi į posėdžius iš Vilniaus nors realiai ten gyveno ir dirbo.

Todėl vietą ir mandatą Palangos savivaldybės taryboje užleidžia tam, kas galės labiau tinkamai atstovauti rinkėjams – jį pakeis mūsų kandidatų sąraše paskesnė buvusi taip pat šventojiškė Daina Jarulienė“, – teigė Š.Vaitkus.

„Žalgiris“ pasiruošimą sezonui pradeda jau šiandien. Pirmąsias draugiškas rungtynes Lietuvos vicečempionai žais rugsėjo 4-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi