Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 28

Eurolygos čempiono savo ekipoje sulaukęs R.Kurtinaitis: „Jis turėjo „Barcelona“ pasiūlymą“

Rimo Kurtinaičio treniruojamas Alytaus „Wolves“ klubas namuose 80:86 neprilygo Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“, bet po pralaimėjimo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse daugiausiai klausimų alytiškių strategas sulaukė apie dar nežaidusį komandos naujoką.
Rungtynių akimirka
Rimas Kurtinaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Vilkai“ kontroliavo rungtynes didžiąją jų dalį, bet ketvirtą kėlinį pralaimėjo net 11:26 ir nesugebėjo antrą kartą šį mėnesį palaužti Lietuvos vicečempionų.

„Noriu pasveikinti „Lietkabelį“. Jie parodė charakterį, – nukėlė kepurę R.Kurtinaitis. – Tokiose klampiose rungtynėse buvome pabėgę 9 taškais, atrodė, kad reikalai pagerėjo, bet „Lietkabelis“ sugebėjo persverti ir laimėti.

Mums pritrūko charakterio, supratimo, kaip yra svarbu žaisti paskutines penkias minutes, kai yra lygus rezultatas, kaip turime kovoti po krepšiu neleisdami metimų pakartojimų, iš kurių „Lietkabelis“ pelnė 13 taškų, o rungtynes laimėjo šešiais.

Grįžo tos pačios mūsų bėdos – baudų pataikymas, kaip ir sezono pradžioje. Nežinau, su kuo čia siejasi, gal su šventėmis, bet iki Kalėdų grafikas buvo gerėjantis, o dabar mes grįžome kokiais penkiais žingsniais atgal.“

Specialistas, kurio komanda žaidė po 11 dienų pertraukos, metė akmenuką ir į LKL vadovų daržą dėl tvarkaraščio.

„Lapkritį žaidėme, rodos, aštuonerias rungtynes (iš tiesų septynerias – red. past.), buvo savaitė, kai žaidėme ir po trejas rungtynes, o paskui visą gruodį nieko nežaidžiame, – sakė Kurtis, kurio komanda šįvakar sužaidė ketvirtą mačą šį mėnesį. – Tai, manau, yra kur LKL vadovybei padirbėti, kad išdėstytų tvarkaraštį teisingai.

Bet ne mes vieninteliai tokių problemų turime. Nesakyčiau, kad čia yra pagrindinė problema. Pagrindinė problema yra nusiteikti ir suprasti, kad svarbiau yra laimėti, o ne žaisti, ką šiandien įrodė „Lietkabelis“. Garbė ir šlovė jiems.“

Rungtynėse prieš „Lietkabelį“ į aikštę dar neišbėgo skambus „Wolves“ pirkinys Jeffery Tayloras – praeityje NBA ir septynis sezonus Madrido „Real“ klube žaidęs gynybos specialistas iš Švedijos. Kada jo galima tikėtis aikštėje?

„Nežinau, mes jį užregistravome. Jis atvyko vakar, atliko medicininę apžiūrą, kaip ir viskas su juo gerai, – pasakojo R.Kurtinaitis. – Pažiūrėsime, kaip mes įtrauksime jį į procesą. Nelabai turiu informacijos, ką jis veikė per pastarąjį gerą pusmetį. Vizualiai atrodo sportiškai, bet mes nežinome, kas dedasi viduje, kokia jo kondicija. Turime kelias dienas iki rungtynių su „Žalgiriu“, sausio 2 dieną. Manau, kad per tą laiką mes pažiūrėsime, kokios jo galimybės. Norėčiau jau matyti jį žaidžiantį su „Žalgiriu“.“

Kokį vaidmenį jis numato Eurolygos čempionui?

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Paskutinis sezonas pagal rezultatyvumą jam nebuvo toks sėkmingas. Bet mes žinome, kokį jis vaidmenį atliko „Real“ komandoje, jis buvo vienas geriausių Eurolygos gynėjų, jis gali turbūt gintis prieš žaidėjus nuo pirmo iki penkto numerio, jeigu reikia, nes yra fiziškai stiprus, kibus. Aš jį žinau nuo kokių 2015 metų, žinau kaip gerą metiką ir manau, kad šitas jo savybes atgaivinsime. „Real“ jis turėjo krūvą partnerių, kurie atliko tuos metimus, o čia jį padarysime universalesniu, duosime daugiau laisvės, kad jis grįžtų į tą krepšinį, kurį kažkada žaidė prieš atvykdamas į „Real“ komandą“, – kalbėjo „vilkų“ strategas.

O kaip nutiko, kad tik Lietuvos lygoje rungtyniaujanti komanda prisiviliojo žaidėją, kuris dar praėjusiame sezone gynė Ispanijos čempionų ir Eurolygos finalininkų garbę?

„Kiek girdėjau, tai jis turėjo ir iš „Barcelona“ pasiūlymą. Bet žinote tas situacijas Ispanijoje, kad iš „Barcelona“ į „Real“ arba atvirkščiai perėjimas yra sudėtingas arba išvis neįmanomas perėjimas, nei futbole, nei krepšinyje. Jis turėjo pasiūlymų Turkijoje, bet čia daugiau Rimanto Kaukėno dėka, nes jis švedas, yra jų kažkokie ryšiai, jie žaidė, pažįstami. Tų niuansų nežinau, nes esu treneris. Yra žmonės, kurie dirba užkulisiuose, kurie kalba su agentais. Ką jam sakė, kiek jam siūlė, kiek jis kainuoja, neturiu idėjos ir, kaip vokiečiai sako, „ne mano alus“, – vaizdžiai pasisakė treneris.

VIDEO: R. Kurtinaitis: „Reikia suprasti, kad laimėti svarbiau negu žaisti“

Įdomus sutapimas, kad tiek R.Kurtinaitis, tiek R.Kaukėnas, tiek J.Tayloras savo laiku yra atstovavę „Real“ ekipai.

„Gal yra tas ryšys“, – juokėsi apie tai klausimą išgirdęs Kurtis.

Savo ruožtu „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas po pergalės džiaugėsi, kad jo komanda sugebėjo išlipti iš sudėtingo ruožo – panevėžiečiai buvo pralaimėję keturis kartus iš eilės bei triskart paeiliui LKL pirmenybėse.

„Sveikinimai mano žaidėjams ir personalui. Tai buvo labai svarbios rungtynės mums, nes esame labai sudėtingame laikotarpyje, pralaimėjome trejas pastarąsias rungtynes LKL. Bet žaidėjai išliko kartu, nors per pirmus tris kėlinius jautė spaudimą ir priėmė neteisingus sprendimus, ketvirtajame kėlinyje mus išgelbėjo mūsų gynyba. Tai labai labai svarbi pergalė mums“, – sakė serbas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jo komandą link pergalės nuvedė net 13 taškų ketvirtajame kėlinyje ir 21 tašką iš viso pelnęs vengras Gyorgy Golomanas. Tiesa, apie savo auklėtinio pasirodymą N.Čanakas neišsiplėtė.

„Nesu žmogus, kuris viešai komentuotų savo auklėtinių žaidimą. Žinoma, jis sužaidė puikiai, žinau, kad jis geras žaidėjas, tikiuosi, kad taip tęs ir toliau. Šiandien jo požiūris buvo geras, ne tik skaičiai. Skaičiai vieną dieną gali būti geri, kitą blogi, bet svarbiausia, ko mums reikia, yra jo teisingas požiūris“, – sakė „Lietkabelio“ strategas.

Tiek „Wolves“, tiek „Lietkabelis“ po šių rungtynių turi po 9 pergales ir 5 pralaimėjimus bei dalinasi 4-5 vietas Lietuvos pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas