Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 13

Eurolygos klubo rodytą dėmesį K.Maksvyčiui atskleidęs agentas: „O kodėl ne į NBA?“

Kauno „Žalgirį“ paskutinę praėjusių metų dieną abipusiu susitarimu palikęs Kazys Maksvytis artėjančią vasarą turės priimti svarbų karjeros sprendimą. „Persikėlimas į NBA aplinką yra labai realus“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė K.Maksvyčio agentas Marius Rutkauskas, atskleidęs Eurolygos klubą, kuris metė tinklus ant trenerio iš Darbėnų dar prieš jam pasirašant sutartį su „Žalgiriu“.

Kazys Maksvytis su fanfaromis debiutavo prie Kauno „Žalgirio“ vairo stipriausiame Senojo žemyno turnyre, jau pirmajame sezone šalies flagmaną išvedęs į Eurolygos atkrintamąsias varžybas bei patekęs tarp trijų geriausių turnyro trenerių.

46-erių specialistas tapo vos antruoju „Žalgirio" treneriu modernios Eurolygos istorijoje, kuriam pavyko užfiksuoti tokį pasiekimą.

Savame kieme – iškovoti abu „Betsafe-LKL“ ir KMT titulai.

Vis dėlto jau antrojo K.Maksvyčio sezono Kaune pradžioje virš jo galvos ėmė kauptis debesys. Trenerio atleidimas buvo užsakytas gruodžio viduryje, bet dėl žaidėjų sukilimo sprendimas nusistūmė dviem savaitėms.

„Žinoma, situacija buvo įdomi, bet ką čia prikomentuosi? Atsitiko taip, kaip atsitiko. Pradžioje galbūt klubas priėmė vienokį sprendimą, po to jį kažkiek pakeitė. Gavosi taip, kad jis liko klube“, – apie neeilinį įvykį Nemuno saloje 15min laidoje PIKENROLAS sakė K.Maksvyčio agentas Marius Rutkauskas.

Kūnu žodis tapo gruodžio 30-ąją dieną, kai vos 4 pergales per pirmąjį Eurolygos ratą iškovojęs „Žalgiris“ sirgaliams pristatė naują komandos generolą Andrea Trinchieri.

„Pirmas ir svarbiausias dalykas – Kazio nuovargis, – dėstė M.Rutkauskas. – Tai yra dar vienas įrodymas, kad labai sunku vienu metu treniruoti ir rinktinę, ir Eurolygos klubą, ypač Lietuvoje, kai sėdi ant dviejų karščiausių kėdžių. Tai yra turbūt karščiausi postai šalyje po prezidento, jei ne pirmoje vietoje. Tai yra sunkiai suderinami darbai. Kazys neturėjo jokio poilsio, bet po pasaulio čempionato iškart turėjo kauptis klubiniam sezonui. Tai buvo didžiausias perdegimo faktorius.“

„Tie visi gandai ir žinios, kad esi atleidžiamas... Sunku komandą suvaldyti, kad visi žaidėjai tavimi tikėtų, kai pats esi vaikštantis numirėlis, nes žinai, kad vietoje tavęs ateis kažkas kitas“, – 15min laidoje PIKENROLAS nemalonią situaciją Kaune prisiminė Linas Kleiza.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Galbūt su keliais žaidėjais buvo nepataikyta komplektacijoje, bet visos šios temos jau seniai visur buvo apkalbėtos tūkstantį kartų. Igno Brazdeikio išvažiavimas į Graikiją, neradimas greito pakeitimo, kai to reikėjo. Tai nėra strėlės tik į Kazio pusę, nes visa organizacija turėjo priimti šiuos sprendimus. Jie pabandė taip, o mes matome, kas iš to gavosi, – pasakojo M.Rutkauskas. – Nesinori minėti pavardžių, bet buvo pora situacijų, kai „Žalgiriui“ labai nepasisekė. Jie buvo radę gerą žaidėją, bet to žaidėjo žmona gimdė, o jis dėl to negalėjo atvažiuoti į Kauną. Kaip žinome, į Eurolygą imti bet ko negali. Jie padarė ėjimą su Edmondu Sumneriu, kuris praėjusį sezoną 15 rungtynių žaidė „Brooklyn Nets“ starto penkete, bet ir jam nėra lengva prisitaikyti prie Eurolygos krepšinio ir kitokio fiziškumo. Tokie dalykai užtrunka. Visada norisi patikrinto varianto, bet patikrintų variantų rinkoje daug nebūna, kadangi juos greitai išgraibsto kiti. Reikia žiūrėti ir ieškoti plačiau. Matyt, kad pakeitimo jie taip ir nerado.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Žalgirį“ palikęs K.Maksvytis greitai susilaukė kitų klubų dėmesio, atmetęs dviejų Lietuvos ir Turkijos komandų pasiūlymus.

„Labai stipriai susidomėjęs buvo vienas Turkijos klubas, bet mes nusprendėme ten neiti, – sakė M.Rutkauskas. Viskas priklauso nuo aplinkybių. Aš tikiu, kad jis gali gauti Eurolygos šansą, bet jei kvies stiprus Europos taurės ar Čempionų lygos klubas, į tai niekas tikrai nespjaus. Kitas dalykas – Amerikos rinka.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas