Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 30

Finalo MVP lenktynės: žalgirietis, vilnietis, lietuvis ar legionierius?

Kartu su LKL finalo serijos startu prasidėjo ir kitos lenktynės. Geriausi „Žalgirio“ ir „Ryto“ krepšininkai pasileido į individualaus naudingiausio finalo serijos žaidėjo apdovanojimo medžioklę. Vieniems tai simbolinis įvertinimas, kitiems – galima kontrakte numatyta premija, o tretiems – azartiškas profesinis trofėjus. 24sek pasižvalgė į pirmuosius MVP lenktynių lyderius.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmasis lyderis

Naudingiausiu pirmųjų LKL finalo serijos rungtynių žaidėju tapo žalgirietis Edgaras Ulanovas.

27-erių puolėjas per 28 minutes pelnė 10 taškų, atkovojo 9 atšokusius kamuolius (4 puolime), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų. Jis ne tik buvo naudingiausias žaidėjas ant „Žalgirio“ arenos parketo, bet ir surinko didžiausią +/ – rodiklį – jam būnant aikštėje žalgiriečiai įmetė 17 taškų daugiau nei „Rytas“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Naudingiausią LKL finalo serijos žaidėją rinks Lietuvos krepšinio lygos administracija. Bet ši turėtų atsižvelgti ne tik į E.Ulanovo efektyvumą statistikos protokole. Kitoje aikštės pusėje E.Ulanovas bando sutramdyti pasiutusiai atkrintamosiose rungtyniaujantį Arną Butkevičių.

Vidutiniškai 18,6 taško ir 27,8 naudingumo balo iki akistatos su „Žalgiriu“ rinkęs „Ryto“ puolėjas Kaune buvo pristabdytas iki 13 taškų ir 18 naudingumo balų. Įdomu, kad Arnas prametė visus tris tritaškius ir šį sezoną į „Žalgirio“ krepšį dar neįmetė nė vieno tolimo metimo iš 12 bandymų.

„Ryto“ favoritas

A.Butkevičius su 18 efektyvumo balų vis tiek buvo naudingiausias krepšininkas „Ryto“ gretose. Kad A.Butkevičius gautų MVP statulėlę, ko gero, vilniečiai turės tapti čempionais, nes tik istorinis pasirodymas ir atkaklus serijos finišas galėtų perleisti MVP apdovanojimą pralaimėjusių komandai.

Per visą LKL finalų istoriją, MVP tapdavo tik nugalėtojų komandos narys.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis ir Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis ir Arnas Butkevičius

Sostinės klube tarp naudingiausių dar buvo Arciomas Parachouskis (14 tšk., 8 kam., 16 naud.), Martynas Echodas (10 tšk., 9 kam., 15 naud.) ir Eimantas Bendžius (9 tšk., 8 kam., 15 naud.).

Netikėta kandidatūra

Brandonas Daviesas, Marius Grigonis ir Edgaras Ulanovas – tokie buvo dažniausi pasirinkimai, renkantys potencialų MVP laimėtoją iš „Žalgirio“ stovyklos. Tačiau su 18 naudingumo balų į lyderių gretas įsiveržė gynėjas Thomasas Walkupas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas

Jis pasižymėjo tik 8 taškais, tačiau per 22 minutes dar atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Jam būnant aikštėje, „Žalgiris“ įmetė 12 taškų daugiau nei „Rytas“.

Kaip ir E.Ulanovą, LKL turėtų įvertinti Th.Walkupo gynybinius sugebėjimus. O jis smarkiai prisidėjo prie to, kad „Ryto“ gynėjų linija – DJ Seeley, Rokas Stipčevičius bei Derekas Needhamas, kartu surinktų vos 6 taškus.

VIDEO: „LKL Finalas“: „Žalgirio“ pamokos, „Ryto“ klaidos ir tikrasis finalas Vilniuje

Pretendentai

„Žalgirio“ gretose yra ir daugiau stiprių kandidatų tapti finalo serijos MVP. Vienu jų įvardijamas Brandonas Daviesas, naudingiausiu buvęs visą LKL reguliarųjį sezoną.

Amerikietis startavo 11 taškų ir 12 naudingumo balų pasirodymu, bet buvo toli nuo savo atkovotų kamuolių vidurkio (3 kam.) ir turi potencialo ženkliai gerinti rodiklius.

Nate'as Woltersas įmetė 12 taškų, surinko 14 naudingumo balų ir taip pat pateikė paraišką į MVP apdovanojimą, bet specialistų akys krypsta į M.Grigonį.

Dar vienas unikalus „Žalgirio“ gynybos ginklas pelnė 13 taškų ir surinko 10 naudingumo balų. Įvertinus jo universalumą ir potencialų efektyvumą, M.Grigonis MVP lenktynių finišo tiesiojoje turėtų būti tarp lyderių.

„Ryto“ gretose reikėtų nenurašyti DJ Seeley. LKL reguliariojo sezono dvikovose su „Žalgiriu“ gynėjas buvo naudingiausias vilniečių krepšininkas (vid. 16,7 naud.). Tiesa, dėl traumos ir kietos žaliai baltų gynybos amerikietis startavo be taškų ir -1 naudingumo balu. Ir dėl traumos, ir dėl neigiamo efektyvumo DJ dabar bus nelengva pavyti kitus lyderius.

MVP istorija

2017-2018 m. LKL finalo serijoje naudingiausiu žaidėju tapo Brandonas Daviesas, fiksavęs net 20,6 taško, 5,6 atkovoto kamuolio ir 27,2 naudingumo balo vidurkį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Dar bent trys dabartinės sudėties žalgiriečiai praeityje yra tapę finalo MVP: Edgaras Ulanovas (2017 m.), Artūras Milaknis (2015 m.) ir Paulius Jankūnas (2011 ir 2014 m.).

Įdomu, kad Paulius Jankūnas, Gintaras Einikis, Arvydas Macijauskas ir Tanoka Beardas yra vieninteliai po du kartus MVP tapę LKL krepšininkai. Joks kitas LKL žaidėjas netapo MVP daugiau nei dukart.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento