Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 07

G.Žibėnas – apie pražūtingą nusiteikimą „kaip nors laimėsim“ ir „Wolves“ pranašumą

„Tragedijos nedarome, su „vilkais“ dar susitiksime“, – po pralaimėjimo Alytaus „Wolves“ ekipai sakė Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas. Jis pabrėžė, kad pagrindinis „Wolves“ pranašumas šįkart išryškėjo kontaktiniame žaidime.
Giedrius Žibėnas
LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Rytas“ šeštadienio rungtynėse neturėjo didesnių prošvaisčių – „Wolves“ dominavo ir laimėjo jau principiniu laikomą mūšį 88:76.

„Šiandien jie buvo geresni. Diktavo kontaktą, ypač pirmoje pusėje. Pralaimėjimą prisiimame mes, treneriai. Turbūt neteisingai paruošėme komandą“, – kalbėjo G.Žibėnas.

„Pagarba žiūrovams, kurie palaikė, ir žaidėjams, kurie grįžo į rungtynes. Deja, to nepakako, nes pirmoje pusėje paleidome per daug“.

Jį stebino, kad auklėtiniai varžovams aikštėje leido jaustis patogiai.

„Ne pirmą kartą, kai sutinkame tokio pat fiziškumo komandą, neteisingai įeiname į rungtynes. Labai liūdina, kai rungtynes varžovai pradeda dėjimais“.

G.Žibėnas pripažino, kad žaidėjai į aikštę žengė tinkamai nenusiteikę, bet priekaištavo sau, kad nesugebėjo nuteikti.

„Turiu sau priekaištų. Žinojome, kad spaus, kad pirmą perdavimą stengsis perimti, neleis priimti ten, kur norime priimti. Lyg tam ruošėmės, bet mačiau žaidėjų akyse, kad jie buvo nustebę dėl to kontakto. Mano klaida, kad paruošiau neteisingai komandą“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Wolves“ [2023-01-07]

Tai buvo prastos rungtynės „Ryto“ lyderiui Marcusui Fosteriui, kuris per 33 minutes pataikė 2 metimus iš 11-ikos ir tesurinko 8 taškus.

Paklaustas, ar M.Fosteris nebuvo perlaikytas aikštelėje, G.Žibėnas kalbėjo: „Kai neina lyderiui, kažkas kitas turi žengti žingsnį į priekį, atstovėti, bet šiandien tokių žaidėjų neatsirado, todėl M.Fosteris turėjo likti aikštelėje“.

G.Žibėno ypač netenkino pastangos ir žaidimas gynyboje.

„Buvo spragų ginantis nuo tritaškių. Turime tai kontroliuoti, nes Salonikų PAOK [varžovas Čempionų lygoje] – irgi metikų komanda.
Po vieną žaidėme gynyboje, vienas kitam nepadėdami, nekalbėdami, neprižiūrėdami perdavimų linijų.

Neįdėjom darbo rankomis, patys padarėme varžovus gerais kamuolio perdavinėtojais. Galvodavome, ką daryti, kai varžovas jau atsidurdavo baudos aikštelėje, kai galėjome viską spręsti perimetre“.

„Labai keistas mūsų nusiteikimas LKL rungtynėms, – tęsė G.Žibėnas.
Nežinau, kada žaidėjai supras, kad šiemet LKL'e nebus nė vienerių lengvų rungtynių. Viskas bus gerai, kai įeisim į rungtynes be jokių ego, žaisdami kartu. Jei įeisim su mentalitetu „kaip nors“ – bus problemų“.

„Ryto“ strategas atsisakė komentuoti sirgalių pareiškimus „Wolves“ savininko Gedimino Žiemalio adresu ir augančią priešpriešą tarp pačių klubų: „Būtų neetiška komentuoti. Neskambėtume solidžiai kaip sostinės klubas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas