Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 30

G.Žibėnas gyrė gynybą ir prabilo apie K.Bensono ateitį klube, N.Čanakas bedė pirštu į statistiką

Centrinėse Lietuvos krepšinio lygos savaitgalio rungtynėse Vilniaus „Ryto“ (12-6) krepšininkai namuose 78:72 palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ (11-6) ir savo naujajam strategui Giedriui Žibėnui įteikė dar vieną pergalę. Po rungtynių sostinės ekipos strategas akcentavo solidžią savo auklėtinių gynybą, jaunojo Augusto Marčiulionio indėlį ir teigė, jog norėtų kiek kitokio vidurio puolėjo nei Keithas Bensonas.

Prieš dvi savaites vyriausiuoju vilniečių ekipos strategu tapęs Giedrius Žibėnas ir toliau išlaiko tobulą pergalių ir pralaimėjimų santykį – laimėjo visus 4 sykius jau pasitraukus Donaldui Kairiui ir dar du kol buvęs „Ryto“ treneris buvo diskvalifikuotas.

„Rungtynės tikrai buvo svarbios lentelės prasme, bet ir ne tik tai. Mūsų ambicijos buvo stipriai pažeistos pirmajame mače ir tikrai šiandien norėjome parodyti, kas mes tokie esame. Rungtynes norėjome kontroliuoti iš gynybinės pusės ir tikrai didžiuojamės, ką nuveikė žaidėjai, nes leisti įmesti 72 taškus pagrindinės sudėties „Lietkabeliui“ yra stipru“, – pagrindinius akcentus dėliojo Žibėnas.

– Ketvirtajame kėlinuke buvo daug žaidybinio broko – daug klaidų tiek iš vienos, tiek iš kitos komandos pusės. Ar tam įtakos turėjo įtampa, ar tiesiog tai sugebėjo išprovokuoti besiginanti komanda?

– Teisėjai leido didelį kontaktą ir žaidybinio broko buvo abiejose aikštelės pusėse, to aš nenoriu neigti. Turime daug ką susitvarkyti puolime, bet pasikartosiu, kad daugelis žaidėjų žaidžia ne savo pozicijose ir turime šiek tiek pakentėti. Tikimės, kad tų nutrauktų derinių, to chaosėlio puolime bus vis mažiau.

– Ar buvo kažkokio nerimo, kaip atrodysite prieš „Lietkabelį“ po pirmojo pralaimėjimo Panevėžyje?

– Didžiausia mano baimė yra turėti labai silpną treniruotę. Jeigu mes treniruojamės gerai, su gera energija, mes esame pasiruošę rungtynėms ir aš neturiu jokios baimės. Noriu tą žaidėjams įteikti, kad kiekviena treniruotė, žingsnis po žingsnio mes turime eiti pirmyn. Tas nerimas turi būti, bet šiandien žaidėjai parodė didžiulį susikaupimą, sekė žaidybinį planą ir man su tokiais žaidėjais yra labai lengva dirbti.

– Galima sakyti, kad komandą trečiajame kėlinyje užkūrė Augustas Marčiulionis?

– Šiandien turbūt įvyko Augusto gimimo diena Vilniaus „Ryte“. Turėčiau pasakyti jam tik geriausius žodžius. Jis leido mums susikurti pranašumą, bet ne tik tai, o ir tikėjimą, kad šiandien mes galime nukauti „Lietkabelį“. Jo indėlis yra didžiulis ir didžiuojamės juo.

– Atrodo, jog komanda su Ryanu Boatrightu blogiau funkcionuoja nei su A.Marčiulioniu ar Doviu Bičkauskiu. Kiek jis įneša destrukcijos į komandos žaidimą?

– Turime šitą problemą spręsti. Kas matosi iš šono – mums taip pat nepatinka, bet čia palikime mums komandos viduje ir mes bandysime tai išsispręsti. Tokiose rungtynėse kūno kalba turi būti kitokia.

– Komandoje jau debiutavo Rapolas Ivanauskas. Kaip jam sekasi adaptuotis komandoje ir kokį vaidmenį jam numatote?

– Rapolas mums tikrai padės. Jis yra labai degantis, matome, kiek energijos įneš ir mes jau norime jį artimiausiose rungtynėse Šiauliuose žymiai daugiau naudoti. Rapolas mums pridės daug energijos.

– Kokia Martyno Echodo, Andrew Goudelocko ir Kristijano Kitsingo situacija?

– Norėtume, kad kitą savaitę Martynas jau pradėtų sportuoti, tačiau reikalų neforsuosime. Čia viską lems daktarų žodis. Kitą savaitę, panašu, kad dar neturėsime ir Andrew bei Kristijano.

– Kada spręsis Keitho Bensono likimas ir kaip įvertintumėte paskutinę jo atkarpą?

– Jo likimas paaiškės arba šiandien, arba rytoj. Keithas privalėjo geriau žaisti, nes buvo pagrindinis didelis žmogus. Puolime tikrai padėjo, tačiau gynyboje su juo turime didelių problemų.

Norėtųsi daugiau kontroliuoti gynybą, todėl norėčiau kitokio stiliaus žaidėjo, bet čia nėra mano vieno sprendimas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak

„Lietkabelio“ ekipos strategas Nenadas Čanakas spaudos konferencijoje pirštu bedė į statistikos grafas, dėl kurių panevėžiečiai kentėjo labiausiai.

„Sveikinimai „Rytui“ su pergale, jie nusipelnė laimėti. Jie sugriebė 11 kamuolių daugiau nei mes, atkovojome tik 2 kamuolius puolime ir padarėme 20 klaidų. Manau, kad to užtenka šių rungtynių analizei.

Kažkodėl šiandien „Rytas“ norėjo daugiau, kovojo daugiau, tai ir buvo pagrindinė priežastis“, – nedaugžodžiavo Čanakas.

Strategas pridėjo, kad jam pokyčiai „Ryto“ trenerių štabe įtakos neturėjo, o svarbiausia – kaip atrodo pats „Lietkabelis“.

„Man nesvarbu kitos komandos. Iš pradžių turime susitvarkyti savo problemas“ – dėstė jis.

VIDEO: G. Žibėnas: „Šiandien įvyko Augusto gimimo diena „Ryto“ klube“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas