Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 24

G.Žibėnas išskyrė pasitikėjimą auklėtiniais, Ž.Urbonas liko patenkintas ekipos naujoku

Vilniaus „Ryto“ ekipa šeštadienio pavakarę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse net ir po priverstinės pertraukos be krepšinio Utenoje 88:82 susitvarkė su „Juventus“ krepšininkais. Po rungtynių spaudos konferencijoje Giedrius Žibėnas teigė, kad beveik tobulas rungtynes sudrumstė tik Dovio Bičkauskio trauma, o Žydrūnas Urbonas liko patenkintas prie ekipos prisijungusiais krepšininkais, ypatingai – Martynu Paliukėnu.
Giedrius Žibėnas ir Žydrūnas Urbonas
Giedrius Žibėnas ir Žydrūnas Urbonas / 15min koliažas / Roko Lukoševičiaus nuotr.

„Jeigu nebūtų Dovio traumos, šiandien būtume viskuo patenkinti. Tos traumos ir situacija su ligomis mus labai daužo, bet vėlgi – netekome šiandien Dovio, kiti pasistiebė ir ne tik atbuvo tas minutes, bet ir patraukė komandą į priekį. Žinote, tai yra fantastika dirbti su tokiais žmonėmis. Šitoje vietoje aš neturiu žodžių“, – savo auklėtiniais atsigėrėti negalėjo Žibėnas.

Ketvirtajame kėlinyje „Rytui“ pirmaujant apčiuopiama persvara strategas į aikštę metė Arną Adomavičių, kuriam tai buvo debiutas „Betsafe-LKL“ pirmenybėse.

Jaunuolis vaizdo Utenoje tikrai negadino – per beveik 3 aikštėje praleistas minutes spėjo susmeigti tritaškį ir atkovoti vieną kamuolį.

„Pagrindinė Arno funkcija buvo apsiginti, o metimas ateis. Ir tas metimas atėjo, – šypsojosi Žibėnas. – Jis teisingai apsigynė, padarė teisingą pražangą ir nusipelnė tų minučių bei gavo gerą bonusą ir ateičiai.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Utenos „Juventus“ – Vilniaus „Rytas“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Utenos „Juventus“ – Vilniaus „Rytas“

Vilniečiai šiame mače uteniškius negailestingai baudė iš tolimojo nuotolio – pataikė net 15 tritaškių iš 26, tačiau G.Žibėnas po dvikovos spaudos konferencijoje kaip pagrindinį raktą į pergalę akcentavo ne savo, o varžovų ekipos išmestus tritaškius.

„Po dviejų kėlinių Utena buvo išmetusi 14 tritaškių, o antroje rungtynių pusėje metė tik 6. Tai yra didelis jų ginklas ir mes jį sukontroliavome. Žaidėjai priėmė teisingai žinutę ir uždarė tuos tritaškius. Utena šiandien davė sunkią kovą, bet „Rytas“ nusipelnė laimėti“, – kalbėjo Žibėnas.

Nors komandą pastaruoju metu šienauja tiek traumos, tiek koronavirusas, vilniečiai iš pergalingo kelio nesuka ir toliau užtikrintai lieka antroje turnyrinės lentelės pozicijoje.

„Turėjome daug klausimų – ar pildyti sudėtį, ar ne, bet mes rodome žaidėjams pasitikėjimą. Pas mus labai daug kas komandoje dabar sukasi aplink pasitikėjimą. Mes tikime jais ir mes eisime, kausimės, kariausime ir mušimės su jais iki pat sezono galo.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

Iki sezono pabaigos Vaidą Kariniauską praradęs ir vis dar Bryanto Crawfordo paslaugomis pasinaudoti negalintis „Juventus“ vairininkas Žydrūnas Urbonas šiame mače pagaliau sulaukė traumą išsigydžiusio Aurimo Urbono ir ekipos naujoko Martyno Paliukėno, tačiau pripažino, jog šiems krepšininkams įsilieti į komandą dar prireiks laiko.

„Gali guostis, bet esame tokioje situacijoje, kad pradėjome žaisti su dviem naujais įžaidėjais. Jie puikūs vyrai, bet po vienos dviejų treniruočių pakeisti Kariniauską ir Bryantą yra sudėtinga. Dar nebuvo to jausmo – komanda jų nepažįsta, net derinių jie pusės nežino, o mes negalime žaisti savo žaidimo.

Labai maloniai nustebino Martynas, taip pat ir Aurimas, bet jam dar jautėsi kažkoks neužtikrintumas, o Martynas turėjo labai gero agresyvumo. Kaip pirmose rungtynėse po vienos treniruotės jis atrodė puikiai“.

VIDEO: G. Žibėnas: „Fantastika dirbti su tokiais žaidėjais“
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Juventus“ - „Rytas“ [2021-04-24]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas