Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 08

G.Žibėnas įžvelgė šviesiąją pralaimėjimo pusę, M.Kiltinavičius liko uždaras dėl savo ateities klube

Šeštadienio vakarą „Betsafe-LKL“ pirmenybėse buvo užfiksuotas netikėtumas. Paskutinėje vietoje sezoną baigsiantis Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ klubas namuose 91:82 sudorojo Vilniaus „Rytą“, kuris užtikrintai žengia antras. Po dvikovos Giedrius Žibėnas atkreipė dėmesį į „didesnį paveikslą“ ir įžvelgė šviesiąją pralaimėjimo pusę, o Marius Kiltinavičius pergalę dedikavo aistruoliams, tačiau neturėjo konkretaus atsakymo dėl savo ateities klube.
Giedrius Žibėnas ir Marius Kiltinavičius
Giedrius Žibėnas ir Marius Kiltinavičius / 15min montažas / 15min nuotr.

„Galime sakyti, kad sprendėme savo uždavinius, bet tai jokiais būdais nėra pasiteisinimas ir „Nevėžis“ tikrai buvo verti pergalės. Su 82 pelnytais taškais mes tikrai galime rungtynes laimėti, tikrai šiandien nemačiau didelių problemų puolime, tačiau gynybos nebuvo“, – rungtynes reziumavo Žibėnas.

Vilniečiai jau anksčiau užsitikrino antrą poziciją „Betsafe-LKL“ pirmenybėse ir šis mačas jiems nieko nelėmė, tačiau savo auklėtinių motyvacijos trūkumo kaip vienos iš pralaimėjimo priežasčių G.Žibėnas neišskyrė.

„Negaliu pasakyti, kad tai motyvacijos trūkumas. Žaidėjai kiek galėjo, tiek kovėsi – 19 atkovotų kamuolių puolime prieš jų 16. Visgi mes žiūrime į kiek didesnį paveikslą ir šis pralaimėjimas prieš pat atkrintamąsias galbūt net daugiau sutelks komandą ir duos daugiau koncentracijos į procesą“, – šviesią pralaimėjimo pusę įžvelgė strategas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

„Rytas“ į Kėdainius neatsivežė trijų labai svarbių ekipos krepšininkų – kapitono Arno Butkevičiaus, taip pat Martyno Echodo bei Andrew Goudelocko. Pasak stratego, poilsis šiems žaidėjams buvo būtinas.

„Šiandien ilsinome šiuos tris krepšininkus, nes paskutinėse rungtynėse būtent jie žaidė didžiausią minučių kiekį ir jiems to poilsio labiausiai reikėjo. Mūsų tikslas dabar yra kuo geriau pasiruošti už penkių dienų prasidedančioms atkrintamosioms varžyboms. Tam pasitarnaus ir rungtynės Panevėžyje.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Kiltinavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Kiltinavičius

Antrą kartą šiame sezone Vilniaus „Rytą“ parklupdęs Marius Kiltinavičius spaudos konferenciją pradėjo džiaugsmingai ir pirmiausiai kreipėsi į ištikimiausius Nevėžio sirgalius.

„Tik dar kartą pasikartosiu, ką ir sakiau televizijai po rungtynių. Šią pergalę skiriame Kėdainių „Nevėžio“ fanams, kurie taip nuoširdžiai mus palaiko ir tai tikrai paliečia širdį. Aš žinau, kad ši pergalė jiems tikrai labai svarbi“, – kalbėjo jis.

Pagrindiniu kėdainiškių raktu į pergalę prieš LKL vicečempionus neabejotinai tapo karjeros pasirodymą surengęs ir labai arti trigubo dublio buvęs Julius Kazakauskas (21 tšk., 18 atk. kam., 8 rez. perd., 44 naud. bal.), tačiau nugalėtojų ekipos strategas nepamiršo ir rezultatyviausio savo ekipos krepšininko Sedricko Barefieldo, kurio sąskaitoje – 25 pelnyti taškai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sedrick Barefield ir Marius Kiltinavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sedrick Barefield ir Marius Kiltinavičius

„Mes šiandien sužaidėme tikrai geras rungtynes. Žinoma, Kazakauskas buvo nuostabus, tačiau reikia paminėti ir Sedricką. Gaila, kad jam nepavyko anksčiau adaptuotis. Jam reikia išmokti tam tikrus dalykus, bet jam pirmi metai čia, Europoje. Šiandien jis buvo tikrai solidus.“

Komentatoriaus Vaido Čeponio paklaustas, ar su „Nevėžio“ vadovais kalbėjosi dėl savo ateities klube, M.Kiltinavičius ties šiuo klausimu išliko itin uždaras.

„Ne, kalbų nebuvo. Žinote, nuo manęs priklausytų – noriu ar nenoriu likti, aš galėčiau pasakyti. Tačiau dabar, kol nėra jokių kalbų, kas iš to, kad aš kažką pasakysiu?“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Nevėžis“ - „Rytas“ [2021-05-08]
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Nevėžis“ - „Rytas“ [2021-05-08]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas