Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 07

G.Žibėnas plakė save ir žaidėjus, bet gyrė varžovus: „Šaunuoliai Kėdainiai“

Giedrius Žibėnas plakė ir save, ir žaidėjus po skaudaus pralaimėjimo Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos čempionai 70:78 pralaimėjo išvykoje prieš Kėdainių „Nevėžį“. Dabar lauks antrosios rungtynės, kuriose „Rytui“ bus privalu panaikinti turimą aštuonių taškų deficitą.

„Eilinės rungtynės, kur viskas priklauso nuo to, kokį mes pasitikėjimą duodame varžovui, – kalbėjo G.Žibėnas. – Jos labai priminė mūsų paskutinį mačą LKL su „Šiauliais“. Žinome, kad visos LKL komandos, jei duosime pasitikėjimo, žais, neturės ką prarasti, kabinsis.

Šaunuoliai Kėdainiai, noriu pasveikinti komandą, trenerį su pergale.

Kalbant apie mus, pats turėčiau prisiimti atsakomybę, nes tinkamai nenuteikiau komandos, gal ne tie žodžiai buvo parinkti. Ir į paties pusę daug kas, bet kai pradedi rungtynes neįmesdamas iš po krepšio, negrįždamas į gynybą – čia tik apie žaidėjus.“

Net 21 kartą suklydo „Rytas“ varžovų arenoje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Gal su netinkamu mentalitetu atvažiavome, gal galvojome, kad norime kuo daugiau tas pirmas rungtynes laimėti. Kai viską lemia taškų skirtumas per dvejas rungtynes, kiekviena ataka yra labai svarbi. Mums trūko kantrybės, norėjome iš pirmos opcijos atakuoti, varžovai tą perskaitė, naiviai praradome begalę kamuolių, kur tikrai turėjome būti brandesni“, – dėstė Lietuvos čempionų treneris.

Paklaustas, ar Marcusas Fosteris nenusiteikia rungtynėse prieš mažuosius varžovus, G.Žibėnas nenorėjo akcentuoti tik savo lyderio.

„Ne vien Fosterį tas liečia, – akcentavo treneris. – Nesame dar tokioje sezono stadijoje ir tokiame lygyje, kad galėtume rinktis, kurias rungtynes žaidžiame ir kurias ne. Visų pirma, tai eina ant manęs. Kitas dalykas – žaidėjai. Turime išgauti stabilumą ir eiti ant bangos, kurią pagavome, bet... Labai keista, kad nuvertinome varžovą, kuriam jau buvome pralaimėję.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gediminas Petrauskas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gediminas Petrauskas

Gediminas Petrauskas dėkojo savo auklėtiniams už sunkią kovą.

„Kad ir kaip būtų smagu, tai pirmoji dvikova, žaidžiama taškų skirtumo sistema. Galim pasidžiaugti, kad šiokią tokią persvarą turime“, – teigė „Nevėžio“ vairininkas.

„Ką galiu pasakyti... Tik didžiausia padėka žaidėjams, – tęsė G.Petrauskas. – Daug jų žaidė su mikrotraumomis. Danielius žaidė su tokia trauma, kur turėtų tiesiog ilsėtis. Bet mūsų tokia situacija – žmonių nėra. Visiems esame dėkingi. Tas momentas, kai žiūri į žaidėjus, matai, kad varo iš paskutiniųjų. Šiandien varėm iš paskutiniųjų. Paskutines kelias savaites grafikas buvo įtemptas, didžiausia žaidėjams palaima buvo sužinojus, kad gaus dvi laisvas.“

VIDEO: G. Žibėnas: „Atvažiavome su netinkamu mentalitetu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas