Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 09

G.Žibėnas po pergalės švytėjo, N.Čanakas akcentavo siaubingą antrą pusę

Giedrius Žibėnas buvo patenkintas komandos reakcija po Vilniaus „Ryto“ pergalės 81:67 prieš Panevėžio „Lietkabelį“. Nenadas Čanakas – nusivylęs siaubingu savo auklėtinių pasirodymu po pertraukos.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Lietkabelis“ labai gerai pasiruošė rungtynėms, tai matėsi nuo jų pradžios. Mums kartojosi tas pats scenarijus antras rungtynes iš eilės. Mes įjungiame tą savo penktą pavarą tik tada, kai būname atsiliekančiųjų vaidmenyje, – dėstė G.Žibėnas. – Per pertrauką tikrai nepanikavome, aptarėme, kad nesumetėme gerų metimų ir gynyboje esame per minkšti. „Lietkabelis“ žaidė pirmoje pusėje, kaip norėjo, kaip buvo pasiruošę.

Antroje pusėje mes pradėjome labai geru mentalitetu, susitvarkėme gynyboje, jie trečiajame kėlinyje įmetė tik 6 taškus, vertėme mesti labai nepatogius metimus, daug buvo metimų atsilošus, nepatogių metimų paskutinėmis sekundėmis. Dėl to buvo kieta kova dėl kamuolių, mes ją šiandien laimėjome 42:27. Taip pat nusiėmėme 17 kamuolių puolime. Gerai darbą atliko žaidėjai, norisi, kad pergalė per giliai į galvas neįlįstų, nes viskas yra apie kitas rungtynes.“

G.Žibėnas pasakojo, kad panikos per pertrauką nebuvo, nes matė, kokius metimus sumetė „Rytas“, ir kokius varžovai. Tiesa, tai jau ne pirmas kartas, kai vilniečiai iki pertraukos dar nerodo kokybiško žaidimo.

„Krepšinis yra 40 minučių žaidimas, taip gali vykti. Bet jei tai taps tendencija, tada taip, šitas klausimas labai į temą būtų. Dvi ar trys rungtynės dar nėra tendencija. Turime kitaip įeiti į rungtynes ir duoti visoms komandoms žinutę, kas mes tokie esame ir kokio mes lygio galim būti. Galim tik įsivaizduoti, kaip mes atrodytume prieš visas komandas, jei žaistumėme taip visas rungtynes, kaip žaidžiame po pertraukos“, – sakė „Ryto“ treneris.

N.Čanakas teigė, kad siaubingoje jo komandai antroje mačo pusėje niekas nebuvo kontroliuojama.

„15 mažiau atkovotų kamuolių, 10 klaidų per antrą pusę, siaubingi metimai. Nesupratome, kad jie keičiasi prie kiekvienos užtvaros. Skausmingas pralaimėjimas, bet turime kautis toliau“, – kalbėjo N.Čanakas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Rytas“ - „Lietkabelis“ [2021-03-09]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas