Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 02

G.Žibėno galvos skausmai – dar du traumuoti „Ryto“ žaidėjai

Vilniaus „Rytas“ pasiekė trečią pergalę iš tiek pat galimų Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), bet nerimą sostinės klubo stovykloje kelia žaidėjų traumos.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Betsafe-LKL nuotr.

Vilniečiai Klaipėdoje 98:82 įveikė „Gargždus“ ir kartu su Kauno „Žalgiriu“ bei Vilniaus „Wolves“ yra vienintelės tris kartus iš eilės LKL pirmenybėse jau laimėjusios ekipos.

„Džiaugiamės, kaip ir kiekviena pergale išvykoje. Kreditai fanams – gausiai šiandien susirinko ir eilinį kartą išvykoje žaidėme kaip savo namuose, – po pergalės kalbėjo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas. – Tą privalau pabrėžti, nes mums sunkiausios tos išvykos, kur žaidžiame žemesnėse lentelės vietose esančiomis komandomis. Pagarba fanams, kurie tokiose rungtynėse mus stumia ir tempia į priekį.“

„Sunkiausias darbas dabar vyksta už kamerų, t. y. treniruotėse, – pridūrė strategas. – Rungtynėse darome tai, ką privalome daryti. Aišku, visada norisi geriau. Žaidėjai stengiasi, pastangos ir darbo etika yra idealūs. Turime gal būti protingesni, gynyboje būti griežtesni. Tikimės, kad rungtynės po rungtynių augsime.“

Sezono pradžioje „Rytas“ verčiasi be traumuotų Martyno Echodo ir Gyčio Radzevičiaus, o dabar prie jų prisijungė dar du lietuviai.

Uostamiestyje vilniečiai vertėsi be Luko Ulecko, o po ilgosios pertraukos nebeturėjo ir Oskaro Pleikio.

Betsafe-LKL nuotr./Oskaras Pleikys (kairėje)
Betsafe-LKL nuotr./Oskaras Pleikys (kairėje)

„Šiek tiek susižeidė, – apie 4 taškus per 8 minutes įmetusio O.Pleikio situaciją sakė G.Žibėnas. – Žiūrėsime po išsamesnių tyrimų. Kol kas su gydytojais nešnekėjau, pakomentuoti negaliu. Bet tikrai nebežaidė ne dėl to, kad kažką blogai padarė, o dėl to, kad nusprendėme nerizikuoti su juo.“

Dėl L.Ulecko jis turėjo geresnių naujienų.

„Nežymiai čiurną nikstelėjo treniruotėje, bet manome, kad po laisvos dienos, t. y. antradienį, jau turėsime jį. Ir tikrai turėsime kitose rungtynėse. Su juo šiandien irgi nerizikavome“, – sakė treneris.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių komentarai: „Gargždai“ - „Rytas“ [2023-10-01]

„Rytas“ kitas rungtynes žais šeštadienį prieš „Šiaulius“, o FIBA Čempionų lygoje startuos spalio 18 dieną išvykoje prieš Dižono JDA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas