Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 07

Gabrielius Maldūnas – apie laukiantį prancūzišką iššūkį Europos taurėje

Antradienį Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ savoje „Kalnapilio“ arenoje stos į kovą jau šeštosiose šio sezono Europos taurės rungtynėse. Į Aukštaitiją šį kartą atvyksta Breso Burgo JL klubas iš Prancūzijos.
Gabrielius Maldūnas
Gabrielius Maldūnas / Klubo nuotr.

Panevėžiečiai Europos taurės turnyro starte kol kas yra iškovoję pergalę prieš Salonikų „Aris“ ir patyrę keturias nesėkmes.

Pastarajame mače, jau sugrįžus Nenadui Čanakui, „7bet-Lietkabelis“ 77:88 Las Palme nusileido turnyro čempionės vardą ginančiai „Gran Canaria“ ekipai.

Breso Burgo klubas B grupės turnyro lentelėje šiuo metu rikiuojasi trečioje vietoje. Frederico Fauthoux auklėtiniai patyrė vos vieną nesėkmę ir iškovojo keturias pergales, o pastarajame ture 78:73 įveikė Podgoricos „Budučnost“.

Prancūzijos ekipos gretose netrūksta įdomių pavardžių, tokių kaip Zaccharie Risacheras, šią savaitę ESPN išleistoje 2024 m. NBA naujokų biržos prognozėje užimantis penktąją vietą, ar praėjusį sezoną su Bonos klubu FIBA Čempionų lygos laimėtoju tapęs Jeremy Morganas.

Vietinėse pirmenybėse JL per dešimt rungtynių laimėjo septynis kartus ir šiuo metu turnyro lentelėje nusileidžia tik vienai Europos taurės favoričių „Paris“ komandai bei Eurolygoje rungtyniaujančiam „Monaco“ klubui.

„Jų pagrindinė savybė ta, kad jie yra greitai bėganti komanda, turi daug individualiai stiprių žaidėjų, – paklaustas, ką galvoja apie artėjantį varžovą, kalbėjo ilgametis „7bet-Lietkabelio“ puolėjas Gabrielius Maldūnas. – Mintis tik viena – pasiekti pergalę. Svarbiausia bus dar labiau susižaisti kartu, dar geresnė gynyba. Su gynyba bandysime nulaužti rungtynes.“

G.Maldūnas po įsimintinos vasaros atstovaujant Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei sezono pradžioje Europos taurėje renka 9,4 taško ir atkovoja 6,2 kamuolio.

Panevėžietis Europos taurėje su 3,4 vidurkiu yra ketvirtas daugiausiai puolime kamuolių atkovojantis žaidėjas

Nemažinti apsukų G.Maldūnui padėti gali ir vėl suvienytos jėgos su prieš kiek daugiau nei savaitę prie „7bet-Lietkabelio“ vairo grįžusiu Nenadu Čanaku.

Vyrams tai yra jau penktas sezonas kartu.

„Žinoma, laiko pasirengimui niekada nebus per daug, bet pabandysime išspausti geriausią rezultatą iš to, ką turime“, – kalbėjo Gabas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas