Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 20

Galingas Ą.Tubelio debiutas LKL su „Neptūno“ apranga – solidūs skaičiai ir pergalė

Į Lietuvą iš NBA lygos sugrįžęs Ąžuolas Tubelis debiutavo Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) su Klaipėdos „Neptūno“ (4-6) apranga.

Nuo suolo kilęs 21-erių aukštaūgis, kurį prieš pat NBA sezono startą atleido „Philadelphia 76ers“ klubas, dominavo prieš Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (1-9) priekinę liniją.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

Ilgalaikę sutartį su Vilniaus „Rytu“ sudaręs, bet „Neptūnui“ šiam sezonui paskolintas Lietuvos krepšinio talentas pelnė 18 taškų (7/9 dvit., 1/1 trit., 1/2 baud.), sugriebė 8 kamuolius, blokavo net 4 metimus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, prarado 2 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus per 19 minučių su puse.

Trečiajame kėlinyje pabėgęs „Neptūnas“ sutriuškino kėdainiečius 97:74 (19:24, 24:14, 28:15, 26:21).

Pirmą pusę apylygiai žaidę šeimininkai antroje jungė aukštesnę pavarą ir nurūko į pergalę.

„Turėjau pakelti balsą, – užkimęs po pergalės komentavo „Neptūno“ vyr. treneris Mindaugas Brazys. – Negalime žaisti taip, kaip žaidėme pirmoje pusėje. Privalome gerbti visus varžovus. Tas pats ir su Ąžuolu – puiki antra rungtynių pusė, bet dėl pirmos turėjau priekaištų.“

Lėtokai įsibėgėjęs Ą.Tubelis per pirmus du kėlinius buvo pelnęs vos 2 taškus ir surinkęs 7 naudingumo balus. Antroje pusėje skaičiai kardinaliai pasikeitė – 16 taškų ir 22 naudingumo balai.

„Pradėjau lyg miegodamas. Negaliu taip žaisti, – ir pats save plakė „Neptūno“ naujokas. – Antroje pusėje jau kovojau, žaidžiau iš visų jėgų.“

Paklaustas, kaip jam sekasi pritapti Klaipėdoje, vilnietis nedaugžodžiavo: „Po truputį pritampu. Nedažnai būdavau Klaipėdoje. Bet viskas gerai – butas, arena šalia.“

Tiesiog košmariškas rungtynes „Nevėžio-Optibet“ gretose sužaidė amerikietis Courtney Ramey. Buvęs Ą.Tubelio komandos draugas Arizonos universitete, dvikovos pabaigoje gavęs ir įspūdingą pastarojo bloką, pataikė vos 2 metimus iš 13, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bet surinko net -10 naudingumo balų.

„Neptūnas“: Ąžuolas Tubelis 18 (8 atk. kam., 4 blok.), Mindaugas Girdžiūnas 16, Timas Lambrechtas 12 (6 atk. kam.), Ignas Sargiūnas 11, Thomas Rutherfordas 10 (7 atk. kam.), Martynas Pacevičius (10 atk. kam.) ir Sterlingas Gibbsas – po 9.

„Nevėžis-Optibet“: Viny Okouo 16 (5 atk. kam.), Zane'as Watermanas 14 (7 atk. kam.), Ignas Vaitkus 13, Robertas Keliačius 11 (6 atk. kam.), Lovre Bašičius 6 (11 rez. per.).

Antrą sykį iš eilės po Ą.Tubelio prisijungimo (prieš tai KMT buvo įveikti „Gargždai“) laimėję M.Brazio auklėtiniai LKL žengia septinti, o Gedimino Petrausko treniruojami kėdainiečiai – paskutiniai, dvylikti.

Artimiausias rungtynes „Neptūnas“ žais ketvirtadienį KMT taurėje su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, o sekmadienį išvykoje susitikrins jėgas ir su LKL čempionu Kauno „Žalgiriu“.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas