Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 17

Garsiai į rinktinę atvykęs Rokas Jokubaitis apie išsiskyrimą su Šaru: „Nustebino“

Rokas Jokubaitis triukšmingiausiai iš visų Lietuvos rinktinės krepšininkų atvyko į stovyklą Palangoje, bet per interviu kalbėjo apie rimtus dalykus – kaip pasirinko rinktinę vietoj NBA vasaros lygos ir kaip reagavo į „Barcelona“ sprendimą išsiskirti su Šarūnu Jasikevičiumi.

Drum, drum, drum!

Rokas Jokubaitis greitai ir triukšmingai prisistatė Palangoje drauge su žinomu drifteriu Norbertu Daunoravičiumi, kuris atvežė Lietuvos rinktinės įžaidėją pirmadienį prie „Vanagupės“ viešbučio ir dar kelis kartus spustelėjo greičio pedalą mašinai stovint vietoje.

Dabar jau R.Jokubaitis turės spausti greičio pedalą krepšinio aikštėje, nes nuo 22 metų gynėjo žaidimo labai daug priklausys ir rinktinės sėkmė pasaulio čempionate Filipinuose.

Jaunam įžaidėjui priklausys rinktinės žaidimo organizavimo rakteliai, bet kiek paišdykavęs prie viešbučio jis surimtėjo prieš kameras.

Šiais metais į Lietuvos rinktinę atsisakius atvykti septyniems svarbiems žaidėjams, R.Jokubaitis parodė priešingą pavyzdį, kai atmetė „New York Knicks“ pasiūlymą žaisti NBA vasaros lygoje Las Vegase.

„Daug atsisakymų, bet už kitus komentuoti negaliu, – sakė R.Jokubaitis. – Kalbėjome šiek tiek su jais („New York Knicks“), bet ypatingo dėmesio nebuvo, o aš savo agentui ir jiems pasakiau, kad prioritetas yra rinktinė. Manau, kad taip bus visada.“

Dvejus pastaruosius metus „Barcelona“ klubui atstovavęs R.Jokubaitis pirmadienį pakomentavo ir netikėtus savo komandos sprendimus dėl trenerio Šarūno Jasikevičiaus.

– Rokai, kaip reagavote į tai, kad „Barcelona“ išsiskyrė su Šarūnu Jasikevičiumi? – 15min paklausė R.Jokubaičio.

– Nustebino. Tikrai nustebino. Buvo netikėta naujiena, kad atsisveikino su visu trenerių štabu. Liksiu vienas lietuvis klube kitą sezoną.

Nesmagi naujiena. Bet yra rinktinė, tad mažiau galvoju, nors naujiena nei smagi, nei laukta. Nesmagu.

– Ar teko kalbėtis po naujienos su pačiu Š.Jasikevičiumi?

– Nekalbėjau, gal dar bus galimybė ateityje.

– Gal kalbėjotės su nauju treneriu (Rogeriu Grimau)?

– Ne, dar ne.

– Ar po sezono visiškai nesikalbėjote su Š.Jasikevičiumi?

– Jis linkėjo gerai pailsėti prieš rinktinės stovyklą. Įspėjo, kad iškart po rinktinės ateis klubinis sezonas, o pernai buvo šiokių tokių sunkumų sezono pradžioje. Tad jis patarė geriau pailsėti ir tiek.

– Kiek spėjote pailsėti po vėlai pasibaigusio sezono Ispanijos lygoje?

– Spėjau. Aišku, sezonas baigėsi prieš mažiau nei mėnesį, tai faktas, kad laiko buvo mažiau nei kitiems. Tačiau nuo sporto neatsipalaidavau, rengiausi rinktinei. Dabar reikia įeiti į ritmą. Jaučiuosi pailsėjęs, nes laukiau rinktinės.

– Kokios rinktinės galimybės jūsų akimis?

– Manau, kad viskas bus gerai. Gera kompanija, nors daug žaidėjų atsisakė – pusė žaidėjų pasikeitė nuo praėjusių metų.

Bet man nuojauta kužda, kad viskas bus gerai. Surinkti geri žaidėjai, aš nekantrauju pradėti darbus, o už mėnesiuko geriau pamatysime.

– Praėjusiais metais buvo daug kalbėta apie jums tenkančią atsakomybę kaip svarbiausiam įžaidėjui. Kaip jaučiatės šiemet?

– Esu nusiteikęs labai gerai. Atsakomybė didelė, bet tai yra normalu, man iššūkiai patinka, kaip ir visiems čia atvykusiems. Bus geras iššūkis, o didelė atsakomybė užgrūdina.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jukbaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jukbaitis

– Kuris praradimas didžiausias lyginant su praėjusiais metais?

– Manau, kad visi žaidėjai, kurie atsisakė, buvo labai svarbūs. Bet paskutinė žinia buvo apie Arną Butkevičių, kuris negali žaisti dėl traumos. Jis būtų sulipdęs komandą dar geriau ir puolime, ir gynyboje, žaidė labai gerą sezoną ir šiaip prie Kazio (Maksvyčio) žaidžia gerai. Tai vienas skaudesnių praradimų.

Suprasti akimirksniu

  • Rinktinėje šiais metais trūks svarbių žaidėjų, kurie dėl skirtingų aplinkybių atsisakė žaisti pasaulio čempionate.
  • Tai – Domantas Sabonis, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Rokas Giedraitis, Artūras Gudaitis, Arnas Butkevičius.

– Mindaugas Kuzminskas kalbėjo, kad vienas kertinių mačų čempionate tikriausiai bus su Graikija. Kaip manote?

– Visi žinome, kas galėtų laukti antrajame etape: JAV ir Graikijos rinktinės. Bet aš manau, kad reikia pradėti nuo grupės varžybų pirmajame etape. Juodkalnija irgi bus stipri, stipriausios sudėties.

Suprasti akimirksniu

  • Pasaulio krepšinio čempionatas vyks Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje rugpjūčio 25-rugsėjo 10 dienomis.
  • Lietuvos rinktinė žais Filipinų sostinėje Maniloje, kur pirmajame etape D grupėje susitiks su Juodkalnija, Meksika ir Egiptas.
  • Dvi komandos iškops į antrąjį etapą, kuriame D grupės lyderiai susijungs su C grupe, iš kurios su JAV ir Graikijos rinktinėmis veikiausiai tektų konkuruoti dėl dviejų bilietų į ketvirtfinalį.

– Koks galėtų būti geras rezultatas jums? Gal olimpinis bilietas į Paryžių?

– Faktas. Pusė komandos nedalyvavę olimpinėse žaidynėse, o kiekvienam sportininkui olimpinės žaidynės yra didžiausias pasiekimas. Bet gal geriau važiuoti be skambių tikslų, tyliai dirbti, o per čempionatą geriau pamatysime.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jukbaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jukbaitis

– Ar pats esate ramus dėl vietos Barselonos klube?

– Nežinau. Dabar su niekio nekalbėjau, net su agentu. Reikės pasikalbėti, bet nežinau – įdomi situacija, komanda keičiasi. Sunku pakomentuoti, bet aiškintis dalykų dar nesistengiau. Bus iššūkis ir klubiniame krepšinyje, bet pamatysime.

– Ar nebuvo kitų klubų, kurie mestų ant jūsų meškerę po permainų Barselonos klube?

– Su agentu nieko nekalbėjome, tad turbūt rimtesnio dėmesio iš kitur nebuvo. Bet matysime, gal dar kažkas atsiras.

– Kiek realios galimybės buvo vykti į NBA vasaros lygą?

– Nelabai didelės. Man sezonas baigėsi birželio antrojoje pusėje, jie („Knicks“) planavo, kad turėčiau atvažiuoti dar savaitę prieš vasaros lygą, tad būtų likusios gal penkios laisvos dienos per visą vasarą, nes po NBA varžybų būčiau iškart grįžęs į rinktinės stovyklą.

Su agentu ir treneriais pasitarėme, kad reikia kažką aukoti, o rinktinei visada mano pirmenybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas