Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 18

Gėdingai prieš mačą su „Žalgiriu“ pasijutęs G.Žibėnas: „Jei taip pradėsime, mus gali nunešti“

Vilniaus „Rytas“ iškovojo dvyliktą iš eilės pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), kai namuose 80:74 nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“, tačiau laimėjimas sostinės ekipos strategui Giedriui Žibėnui paliko kartų įspūdį.

Vilniečiai pirmoje rungtynių pusėje atsiliko 11 taškų skirtumu ir rungtynes sava linkme pakreipė tik trečiajame ketvirtyje, kuriame surengė spurtą 23:3 ir patys išsiveržė į priekį.

„Ryto“ strategas po mačo neslėpė, kad net ir pasiekęs pergalę jaučiasi gėdingai.

„Nėra ką slėpti, jaučiamės šiek tiek gėdingai po šių rungtynių. Disciplinos šiandien nebuvo. Kaip komanda padarėme žingsnį atgal. Kažkodėl nebuvo fokuso rungtynėse, o laimėjome tik dėka trečiojo kėlinio, kai vyrai tikrai sąžiningai atidirbo.

Bet vietoje to, kad uždarytume rungtynes ketvirtajame kėlinyje, mes leidome „Dzūkijai“ įmesti 27 taškus, o tai yra visiškai iš mūsų standartų išeinantys skaičiai.

Mes pralaimėjome ir „lentą“ bendrai paėmus, ir kamuolius iš antrų bandymų. Kažkodėl mūsų šiandien čia nebuvo, tai toks ir komentaras“, – komentavo G.Žibėnas.

Nors „Rytas“ vadovaujant G.Žibėnui dar nepralaimėjo, o per visas pergalingos serijos rungtynes laimėjo antrąsias rungtynių puses, vilniečiai dažnai stringa startuodami. Anot sostinės ekipos trenerio, to priežastimi gali būti vis dar galutinai nesusiklijavusi komanda.

„Mes vis dar nauja komanda, vis dar tobulėjanti komanda ir ieškanti savo žaidimo. Vienose rungtynėse vienas starto penketas, šiandien bandėme net su dviem dideliais pradėti (Martynu Echodu ir Ivanu Buva – red. past.). Mes esame ieškojimų kelyje, bet tikimės per lemiamas kovas mažiau blaškytis, turėti savitą braižą ir eiti kautis dėl vienintelio tikslo“, – sakė G.Žibėnas.

Ar gali būti, jog akistatoje su „Dzūkija“ sostinės žaidėjai jau galvojo apie sekmadienį lauksiančią akistatą su Kauno „Žalgiriu“?

„Tai neturėtų turėti jokios reikšmės. Mes su treneriais net spėliojome, galbūt tai turėjo reikšmės šiandieniniam tokiam nusiteikimui, bet mes esame profesionalai, žaidėjai taip pat. Tarp rungtynių yra keturių dienų pertrauka ir nėra jokių priežasčių, pasiteisinimų, kad save pasitaupytume, būtume mintimis tose rungtynėse. To negali būti. Mes bandėme išmušti tai iš žaidėjų, bet reikėtų kiekvieno atskirai klausti, ar tai pavyko“, – svarstė sausį „Ryto“ vairą perėmęs specialistas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Arnas Butkevičius ir Dovis Bičkauskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Arnas Butkevičius ir Dovis Bičkauskis

Kalbėdamas apie laukiantį mūšį su „Žalgiriu“ G.Žibėnas pabrėžė, kad jeigu jo auklėtiniai ir vėl rungtynes pradės apsimiegoję, jų gali laukti liūdnas vakaras.

„Jeigu mes taip pradėsime rungtynes, kaip šiandien pradėjome, bet kuris varžovas gali mus nunešti nuo aikštelės. Net nešnekant „Žalgiris“ ar bet kuri kita komanda gali mus nunešti, jei mes su tokiu atsidavimu ateisime į rungtynes. Prieš šitas rungtynes aš nemačiau jokių požymių, mes normaliai sportavome, pasiruošėme, požiūris buvo labai tinkamas. Kas šiandien nutiko komandai? Reiks dar ieškoti priežasčių“, – sakė strategas.

VIDEO: Giedrius Žibėnas: „Jaučiamės gėdingai, žengėme žingsnį atgal“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas