Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 01

Gerą pamoką Utenoje gavęs Šaras išvydo chaosą, Ž.Urbonas – devyngalvį slibiną

Šarūnas Jasikevičius LKL čempionate į savo sąskaitą įsirašė trečiąją pergalę, bet Kauno „Žalgiris“ ne toks, kokį jis norėtų matyti. 23 taškų persvarą pabarstę čempionai iki paskutinių minučių vargo dėl pergalės prieš Utenos „Juventus“ 87:80. Šaras grįžo namo gavęs gerą pamoką, o Žydrūnas Urbonas graužėsi, kad nepavyko įkąsti favoritams.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Dvi skirtingos pusės: pirmoji labai gera ir antroji labai bloga. Nesuprantu, kodėl taip po pertraukos išėjome. Gal galvojome, kad viskas jau bus gerai. Bet buvome praktiškai nubausti. Manau, mums tai buvo gera pamoka, kad taip žaisti ir elgtis negalima“, – spaudos konferencijoje akcentavo Š.Jasikevičius.

Jo auklėtiniai dominavo pirmoje rungtynių dalyje, kurią laimėjo 49:32. Vienu metu skirtumas siekė 23 taškus. Tačiau po pertraukos „Žalgiris“ atleido vadžias ir pats per du kėlinius praleido 48 taškus.

„Labai daug psichologinių klaidų. Ketvirtajame kėlinyje tai buvo visiškai nekontroliuojamas krepšinis. Nei aš, kaip treneris, nei įžaidėjai negalėjo sukontroliuoti komandos. Aikštėje buvo visiškas chaosas“, – neslėpė „Žalgirio“ strategas.

Jis pridūrė, kad Laurynas Birutis dar neperprato „Žalgirio“ sistemos, Leo Westermannas po operacijos yra toli iki šimtaprocentės formos, o „Juventus“ komandai paskolintas žalgirietis Martinas Gebenas turėtų būti efektyvus Utenoje.

Kai „Žalgiris“ rotuoja... Kur ten, fantastika – 12 tokio lygio žaidžiančių žmonių. Jie smaugė mus nuo pat pradžių.
Į vieno vietą stoja trys – jie kaip tas slibinas devyngalvis.

Tuo tarpu Ž.Urbonas po rungtynių netgi sulaukė žiūrovų sveikinimų.

„Juventus“ į mūšį su čempionais stojo be visų trijų legionierių – Alexo Hamiltono, Aleksandro Zacharovo bei Kenny Gaineso.

Kai kurie pagrindiniai žaidėjai rungtyniavo visai be keitimų – Arvydas Šikšnius žaidė 39, Karolis Guščikas – 37, Dovis Bičkauskis – 36 minutes.

Tačiau išretinti uteniškiai nepalūžo jau triuškinami ir sukūrė Utenos sirgaliams gražų reginį.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Juventus“ - „Žalgiris“ [2018-09-30]

„Žinote, žmonės gal teisingai suvokia krepšinį, jei po rungtynių sveikina ir sako, kad gerai. Bet aš nieko nematau gero. Norisi tą „Žalgirį“ kažkaip nugalėti. Bet viena yra norėti, o kita galėti, – pasakojo Ž.Urbonas. – Šiandien mes dar negalime. Su tiek pajėgų tiesiog fiziškai neįmanoma. Kai „Žalgiris“ rotuoja... Kur ten, fantastika – 12 tokio lygio žaidžiančių žmonių. Jie smaugė mus nuo pat pradžių.

Į vieno vietą stoja trys – jie kaip tas slibinas devyngalvis.

D.Bičkauskiui teko žaisti 40 minučių. Jam buvo tikrai sunku – vietomis dėl pervargimo nebesuprasdavo, kas vyksta aikštėje. Keisti nelabai turėjau kuo. Ir Runkauskas, ir Dimša atvažiavo prieš gerą dieną ir jie dar nežino derinių. Marius gali žaisti įžaidėju, bet ne taip greitai viskas vyksta.

Nebuvo lengva su jais kautis, bet smagu, kad parodėme charakterį. Galima buvo sulūžti ir pralaimėti prie -20. Gauti -30 ir daugiau. Bet mes atsitiesėme. Man patiko, kad net ir neturėdami daug sveikatos kovėmės, buvome drąsūs. Drąsius žmones lydi sėkmė. Tą vyrams ir pasakiau.“

„Juventus“ klubas kamuolį prarado 17 kartų – 8 daugiau nei žalgiriečiai. Dėl kai kurių klaidų Ž.Urbonui buvo taip pikta, kad jis ketina originaliai nubausti savo krepšininkus.

„Kartais buvo juokinga, kaip mes išmėtėme tuos kamuolius į užribį. Negaliu sakyti, kad „Žalgiris“ visada mus taip užspaudė, nors juos galiu tik pagirti už maksimalų išreikalavimą ir agresyvumą. Bet net rūbinėje pasakiau: chebra, kitose rungtynėse daugiau alley-oop'ų nebebus.

Nes buvo bent keturios situacijos, kur vietoj lengvų taškų, mes išmetėme kamuolius į užribį. Mes juk su „Žalgiriu“ žaidžiame... O tada prarandame kamuolį ir gauname greitą ataką. Tai yra -4 taškai.

Man pačiam patinka toks krepšinio elementas, bet mes dar nesame tam pasiruošę. Reikia labiau branginti kamuolį.“

Ž.Urbonas pridūrė, kad jau artimiausiose rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ spalio 3-ąją į rikiuotę turėtų grįžti A.Hamiltonas ir A.Zacharovas. Po sunkios traumos sveikstantis K.Gainesas sugrįžimui dar nebus pasiruošęs.

Uteniškiai LKL sezono starte nugalėjo „Šiaulius“ (83:78), bet nusileido „Žalgiriui“ (80:87) ir Vilniaus „Rytui“ (57:87).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai