Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 27

Gerbėjus lyginęs R.Kurtinaitis – apie „Wolves“ naujoką ir „Žalgirio“ šansus Eurolygoje

Alytaus „Wolves“ (16-8) grįžo į pergalių kelią Lietuvos krepšio lygoje („Betsafe-LKL“). Po dviejų nesėkmių iš eilės Rimo Kurtinaičio auklėtiniai namuose sutriuškino traumų ir ligų išretintas Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (5-18) – 94:63.

R.Kurtinaitis po užtikrintos pergalės iš laimės nešokinėjo, bet pasidžiaugė, kad komanda pagaliau laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių. „Vilkai“ tai padarė po ketverių rungtynių pertraukos.

„Laimėjome. Mums reikia laimėti, nes praradome porą svarbių taškų prieš tai vykusiose rungtynėse. Šiandien žaidėme truputėlį geriau, bet esame objektyvūs – problemų turėjo „Pieno žvaigždės“. Tokių pačių, kaip ir mes prieš savaitę – ne visą sudėtį“, – pradėjo R.Kurtinaitis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Wolves“ - „Pieno žvaigždės“ [2023-03-27]

„Pergalė yra pergalė. Vyrai išsikrovė. Žiūrėjome į rungtynes, kaip į procesą, kuomet vyrai turi išsikrauti visas 40 minučių. Šiandien tai pavyko. Kovojo gerai. Dėl to ir laimėjome.

Tik vakar pagaliau treniruotėje turėjome 10 žaidėjų, galėjome parungtyniauti 5 prieš 5. Visas pastarasis mėnuo taip klostėsi, todėl pirmiausia apsidžiaugiau, kad galėjome normaliai pasitreniruoti.

Laimėjome pagaliau ir kovą dėl atšokusių kamuolių, bet vėl – būkime objektyvūs: „Pieno žvaigždės“ mums nusileido ir ūgiu, ir fiziškumu. Tą pasakiau ir vyrams – šį sezoną buvo rungtynių, kurias laimėjome su minus 10-15 atkovotų kamuolių grafose. Įsivaizduokite, kokį mes turime rezervą. Džiugiu, kad šiek tiek pasislinkome (į priekį), bet viena kregždė – dar ne pavasaris“, – per daug nedžiūgavo R.Kurtinaitis.

Solidžiai Alytaus ekipoje debiutavo naujokas Rashardas Kelly, vos per 18 minučių surinkęs 14 taškų (5/6 dvit., 1/3 trit., 1/2 baud.), 4 atkovotus kamuolius ir 12 naudingumo balų.

„Turėjome su juo dvi treniruotes. Jis turėjo šeimyninių problemų – nutiko nelaimė. Pats žaidėjas – gyvas, turi daug energijos. To iš jo ir tikėjomės. Kovingas. Į taškus nežiūriu, bet šiandien jis įmetė 14 per 18 minučių. Tai rodo jo ryžtą, norą žaisti. Tų dviejų treniruočių man negana pažinti, ką jis gali, bet jis, manau, gali nemažai. Pabandysime infiltruoti jį į komandą. Sunku tai padaryti vidury sezono, bet nėra kur dingti.

Manau, iki atkrintamųjų turėtume pasiruošti gerai. Jeigu vėl neatsitiks taip, kaip buvo dabar – kai kas antrą dieną kas nors vis suserga, turi nelaimių ir panašiai“, – vylėsi „Wolves“ strategas.

LKL naujokai turnyrinėje lentelėje šiuo metu žengia treti.

„Žinote, gyvenime esu daug kartų pasimokęs – niekada negalvoju apie pabaigą. Mums yra svarbios kiekvienos rungtynės. Jas reikia laimėti. Pabaiga susidėlios taip, kaip ji susidėlios. Aišku, jūs, žurnalistai, dar rudenį pasakote, kas bus antras, o kas penktas (šypteli). Aš žaidėjų nespaudžiu. Jie turbūt žino, bet aš jiems nesakau, kokie yra mūsų tikslai. Mums svarbios – kiekvienos rungtynės. Negalime švaistyti tokių taškų, kokius praradome (Gargžduose). Nenoriu sumenkinti kitų komandų, bet yra ekipos, prieš kurias mes privalome laimėti“, – tęsė R.Kurtinaitis.

„Kausimės. Prarastus taškus dabar reikės atsikovoti prieš stipresnes komandas. Mes taikomės į kiek galima aukštesnę poziciją reguliariajame sezone. Vis tiek viskas dažniausiai sprendžiasi atkrintamosiose. Mūsų komandai didelio skirtumu žaisti namie ar išvykoje nėra. Nesame „Žalgiris“ ar „Rytas“, kur susirenka 15 tūkst., sakyčiau, pačių geriausių sirgalių pasaulyje – jie tada turi pranašumą. Žiūrovai mūsų geri, bet labai didelio vaidmens mūsų komandai tai dar nevaidina“, – atviras buvo R.Kurtinaitis, netrukus sulaukęs klausimo ir apie Kauno „Žalgirį“, kurio laukia svarbi savaitė Eurolygoje – dvejos rungtynės.

„Nežinau, ar laimės. Žaidžia neblogai, kovoja, žino, ko siekia. Tikslas yra labai arti. Daug faktorių susideda – ir finalo ketvertas pirmą kartą istorijoje Kaune. Būtų tikrai gražu, jei Lietuvos komanda, „Žalgiris“, papultų į tą ketvertą. Aišku, tas kelias dar tolimas. Atrodo, ranka pasiekiama, bet vienos rungtynės gali viską sujaukti. Visi šansai yra – pagal kovingumą, žaidimo stilių. Priklausys nuo to, kaip pavyks sužaisti“, – nuo tvirtos prognozės susilaikė pats buvęs žalgirietis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Wolves“ - „Pieno žvaigždės“ [2023-03-27]

Jo oponentas, Pasvalio ekipą treniruojantis Ramūnas Cvirka, buvo gerokai prastesnės nuotaikos.

„Apie rungtynes nieko gero negaliu pakomentuoti. Gal pirmoje pusėje buvo šioks toks pozityvas, kol žaidimas sukosi, kol žaidėjai buvo savo pozicijose. Paskui žaidimas pakriko. Kai turime tik vieną žaidėją komandoje, kuris gali normaliai persivaryti kamuolį – žaisti yra sudėtinga“, – atsiduso „Pieno žvaigždžių“ strategas.

„Suprantu žaidėjus. Šiuo metu nėra lengva, bet nesuprantu, kad po pramesto metimo skėsčiojame rankomis ir ne visu greičiu bėgame atgal“, – auklėtinius subarė R.Cvirka.

„Žaidėjai serga, yra traumuoti. Daktarai pasakys, kada jie galės žaisti“, – į platesnius komentarus leistis nenorėjo „Pieno žvaigždžių“ treneris.

„Į jokias turnyrines lenteles mes dabar nesižvalgome. Žvalgomės į žaidėjų sveikatą. Negalime nei normaliai treniruotis, nei žaisti. Patys matote, ką turime“, – teigė R.Cvirka, kuris Alytuje vertėsi su 8 žaidėjų rotacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas