Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 18

Grįžęs į Serbiją N.Čanakas davė interviu: „Lietuvoje jaučiasi didžiulė antirusiška isterija“

Panevėžio „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas po varginančio sezono sugrįžo į Serbiją ir jau spėjo sudalyvauti vienoje sportklub.rs portalo tinklalaidėje „Luka ir Kuzma“. Jos metu serbas papasakojo apie darbą Panevėžyje bei gyvenimo Lietuvoje ypatumus.
Nenadas Čanakas
Nenadas Čanakas / Stopkadras

Pokalbio metu nebuvo apsieita ir be politinių temų.

Strategas neslėpė, kad dirbti Panevėžyje sezono pabaigoje nebuvo lengva dėl lietuvių požiūrio į Rusijos karą Ukrainoje palaikančią Serbiją.

„Klubas darė viską, kad mus apsaugotų, bet galiu pasakyti, kad dėl istorijos neišmanymo kai kurie lietuviai serbus tapatina su rusais. Bet tai natūralu, nes serbai irgi labai gerai neišmano Rusijos ir Lietuvos istorijos. Tie, kurie nesigilina į problemą, yra nusistatę iš anksto priešiškai ir linkę smerkti. Buvo keletas nemalonių situacijų. Pavyzdžiui, vienoje spaudos konferencijoje manęs žurnalistai paklausė, ar girdėjau rungtynių metu aidėjusią skanduotę „F**k you, Serbia“, – įspūdžiais dalijosi N.Čanakas.

Stratego nuomone, Lietuvoje yra didžiulė antirusiška isterija ir fobija, bet jis nenorėjo ieškoti to priežasčių.

„Nežinau, ar tam yra priežastis. Lengviausia yra daryti išvadas iš šono. Jie geriau žino, kaip ir kodėl yra“, – kalbėjo strategas.

N.Čanakas aptakiai kalbėjo ir apie savo ateitį „Lietkabelio“ klube.

Tiesa, galimybės, jog liks Panevėžyje, serbas neatmetė.

„Jei liksiu ten, mūsų tikslas bus išlaikyti aukščiausius tikslus. Manau, kad šis sezonas buvo sėkmingas, nes mes visada žiūrėjome tik į artimiausią tikslą. Jei liksiu Panevėžyje, norėčiau, kad Europos taurėje pakartotume tai, ką padarėme šiemet, o gal ir žengtume žingsnelį į priekį“, – žadėjo N.Čanakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas