Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

2021 10 31

Gyčio Radzevičiaus proveržis: ar „Ryto“ puolėjas gali kilti iki pat Eurolygos?

Gyčio Radzevičiaus karjeroje – klasikinė situacija. Vilniaus „Rytas“ tapo jau ketvirtuoju klubu, kai šis 197 cm ūgio krepšininkas antrąjį sezoną demonstruoja didžiulį kokybinį šuolį priekį, lyginant su pirmuoju, o 15min laidos PIKENROLAS dalyviai Linas Kleiza ir Dainius Adomaitis svarstė, ar šis 26-erių krepšininkas ateityje negalėtų pasiekti Kauno „Žalgirio“ ir žaisti Eurolygoje.

Nors kelias buvo vingiuotas, bet Gyčiui Radzevičiui praėjusią vasarą pavyko grįžti į gimtąją sostinę bei įsitvirtinti Vilniaus „Ryto“ ekipoje.

Pirmąjį sezoną vilnietis buvo vaidmens žaidėjas, šįmet – vienas pagrindinių komandos vedlių.

Per pirmąsias dvejas rungtynes prieš Oldenburgo „EWE Baskets“ ir Burgoso „San Pablo“ krepšininkus FIBA Čempionų lygoje G.Radzevičius fiksavo po 10,5 taško, 9,5 atkovoto kamuolio (po 5 puolime), po 1 perimtą kamuolį, blokuotą metimą ir po 16 efektyvumo balų.

Tai kur geresni rodikliai už pernykščius, kai trečiajame pagal pajėgumą Europos klubiniame turnyre vilniečio kraityje buvo 4,8 pelnyto taško, 4,8 atkovoto kamuolio bei 8,5 naudingumo balo vidurkiai.

Solidžiai šįmet G.Radzevičius rungtyniauja ir Lietuvos krepšinio lygoje – 8,8 taško, 5 atkovoti kamuoliai ir 13,2 naudingumo balo.

Ar sparčiai tobulėjantis krepšininkas turi galimybių ateityje pasiekti Kauno „Žalgirį“ ir Eurolygą?

„Su tokiu progresu, ką jis dabar rodo, tai viskas priklausys nuo jo, – 15min laidoje PIKENROLAS apie G.Radzevičiaus galimybes kalbėjo D.Adomaitis. – Eidamas į aukščiausią lygį turi gerinti viską. Jei trečios pozicijos žaidėjas nusiima po penkis kamuolius puolime, pataiko 50 proc. ar dar daugiau tritaškių, yra geras gynyboje, blokuoja kamuolius ir atstovi nuo penktos iki pirmos pozicijos varžovų žaidėjus, tai – elitinių žaidėjų savybės. Vienas dalykas, kuris, mano nuomone, jam yra svarbus – žaidimo minučių poreikis. Jis galbūt yra iš tų žaidėjų, kad jei kažkas už nugaros stovi ir nori atimti minutes, jam dėl to yra sunkiau. Dabar atrodo, kad jei nieko nėra ir visa atsakomybė krenta ant Gyčio, jis nebijo tos atsakomybės. Gytis turi gerą ūgį, rodo gerą energiją, galvoju, kad viskas priklauso tik nuo jo paties.“

Įspūdinga energija pasižymintis G.Radzevičius šį sezoną Čempionų lygoje yra antras pagal atkovotus kamuolius (vid. 9,5), pirmas – pagal nusiimtus kamuolius puolime (vid. 5). Puikus rezultatas 197 cm ūgio žaidėjui.

G.Radzevičiaus karjera stabiliai kyla į viršų.

2014-aisiais metais dvigubą licenciją turėjusį krepšininką Vilniaus „Perlas“ siųsdavo į RKL komandą „Kupiškis“.

Lygių sau neturėjęs Gytis pirmajame sezone fiksavo po 22 taškus ir po 25,6 naudingumo balo, antrajame – po 26,1 taško bei net po 33,1 naudingumo balo.

Dar didesnius žingsnius į priekį G.Radzevičius žengė Šakių „Vytyje“, kuomet pirmajame sezoną turėtą 13 taškų ir 15,9 naudingumo balų statistiką antraisiais metais pakylėjo iki 16,1 taško bei 20,8 efektyvumo balo rodiklį per susitikimą.

Jis tapo naudingiausiu NKL sezono krepšininku, o 2018-aisiais metais debiutavo LKL pirmenybėse.

Utenos „Juventus“ ekipoje – ta pati dainelė. Nuo 6 taškų bei 7,2 naudingumo balo G.Radzevičius antrajame sezone šoko iki 11,7 taško ir 15,3 efektyvumo balo vidurkių per susitikimą.

Toks šuolis lėmė, jog vilnietis buvo linksniuojamas tarp labiausiai patobulėjusių praėjusio sezono LKL krepšininkų, rimtai pretendavęs ir į simbolinį sezono penketuką.

G.Radzevičius visada į priekį šauna antrajame sezone, o tam jam reikia didelio pasitikėjimo ir garantuotų minučių, kurių, pasak Lino Kleizos, Eurolygoje niekada nebūtų.

„Geroje komandoje jis to neturės. Visada kažkas stovės šalia ir kvėpuos į nugarą, – sakė kitas 15min laidos PIKENROLAS dalyvis Linas Kleiza. – Gytis niekada nebus tas žaidėjas, kuris žais „du prieš du“ ar labai gerai apžais varžovą kovoje vienas prieš vieną. Jis gerai ginasi, gerai žaidžia greitame puolime, gerai kerta po krepšiu, ima kamuolius ir pataiko tritaškį, bet aš nematau, jog jis staiga taptų geru „du prieš du“ ar „vienas prieš vieną“ žaidėju. Ne, jis toliau žais savo žaidimą. Bet trečiam numeriui to daryti ir nereikia, matome, kas dabar vyksta „Žalgiryje“ ir kaip sunkiai ten įsivažiuoja Ulia.“

Naujausias 15min laidos „PIKENROLAS“ epizodas su Linu Kleiza ir Dainiumi Adomaičiu:

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – laidoti „Žalgirio“ sezoną ar bandyti išgelbėti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas