Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 28

I.Brazdeikio situaciją akylai stebėjęs R.Giedraitis: „Norėjome jį turėti Vitorijoje“

Pastaruosius dvejus metus Vitorijos klube rungtyniavo du lietuviai – Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis, o dar praėjusią savaitę šis skaičius galėjo padidėti iki trijų. „Baskonia“ buvo tapusi pagrindine konkurente Kauno „Žalgiriui“ dėl Igno Brazdeikio parašo, tačiau Kanadoje augęs lietuvis pasirinko gimtojo miesto klubą, o baskų krašte rungtyniaujantiems lietuviams teko susitaikyti su neigiamu krepšininko atsakymu.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Rezultatyviausias praėjusio sezono Eurolygos turnyro lietuvis Rokas Giedraitis su šypsena įžengė į „Vanagupės“ viešbutį Palangoje, kuriame jį pasitiko puikiai dar nuo auksinės jaunimo rinktinės laikų pažįstamas treneris Kazys Maksvytis.

„Ką čia veiki? Mes ne tave, o kitą Roką kvietėme – Jokubaitį“, – skėlė 45-erių nacionalinės komandos vairininkas iš Darbėnų.

Pirmoji Lietuvos rinktinės stovyklos diena, kaip visada, spinduliavo gera atmosfera, kuri kasmet taip traukia geriausius šalies krepšininkus.

„Emocijos tikrai geros. Reikės pasižiūrėti į sąrašus, ar tikrai esu įtrauktas ir ar turiu savo kambarį“, – juokdamasis pokalbį su žurnalistais pradėjo R.Giedraitis, kuris trečią sezoną paeiliui žibėjo stipriausiame Senojo žemyno klubiniame turnyre, bet iššauti rinktinėje dar nepavyko.

29-erių snaiperis į rinktinės stovyklą atvyko pailsėjęs ir pasiilgęs krepšinio.

„Truputį pasportavau, truputį pailsėjau... Laiko skyriau šeimai. Mėnuo praėjo kaip keturios dienos. Labai greitai, bet užteko“, – sakė R.Giedraitis.

Lietuvio atstovaujama „Baskonia“ praėjusį sezoną bangavo, keitė trenerius, bet sezono pabaigoje buvo arti išsikeltų tikslų.

Pradžioje Duško Ivanovičiaus, o vėliau – Nevano Spahijos treniruojama baskų ekipa Eurolygoje vėl finišavo arti atkrintamųjų (12 pergalių, 16 pralaimėjimų ir 9 vietoje). ACB lygoje – sausu rezultatu 0:3 pralaimėta vėliau čempionais tapusiems Madrido „Real“ krepšininkams.

Stipriausiame Senojo žemyno turnyre R.Giedraitis vėl fiksavo dviženklį rezultatyvumą – 11,1 taško, 3,2 atkovoto ir 1 perimtą kamuolį, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 11,8 naudingumo balo.

Statistiniai rodikliai Ispanijoje – 12 taškų, 3,4 atkovoto ir 1,4 perimto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir 12,4 efektyvumo balai.

R.Giedraitis ir vėl buvo vienas daugiausiai rungtyniaujančių krepšininkų Europoje. Eurolygoje jis rungtyniavo po beveik 29 minutes (13 vieta).

Ant ACB parketo vidutiniškai būdavo praleidžiamos 29 minutės (6 vieta).

Vis dėlto prie didžiulės naštos pratęs žaidėjas nuovargiu nesiskundžia.

„Reikėjo pailsėti psichologiškai. Fiziškai atsistatyti man užtenka penkių ar šešių dienų, ir viskas vėl yra gerai“, – sakė R.Giedraitis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis

„Taip, aš lieku Vitorijoje. Turiu kontraktą dar vienam sezonui“, – apie neįprastai ramią asmeninę situaciją žaidėjų turguje kalbėjo R.Giedraitis, su kuriuo, pasak 15min šaltinių, „Baskonia“ norėtų pasirašyti naują sutartį.

Menkai angliškai kalbančiam ispanui treneriui Joanui Penarroya „Baskonia“ vairą įteikusi klubo vadovybė šį tarpsezonį pristatė vos tris naujokus – Markusą Howardą, Daultoną Hommesą ir Maiką Kotsarą.

„Pasirašėme tris žaidėjus. Sunku dar kažką pasakyti. Kai kurių žaidėjų dar nežinau, nes jie jauni. Mačiau videoįrašus, tai labai gražiai atrodo, bet aikštelėje dar bus matyti“, – apie „Baskonia“ vasaros darbus kalbėjo lietuvis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Ketvirtuoju „Baskonia“ naujoku galėjo tapti Ignas Brazdeikis, kuriam baskai siūlė gerokai didesnį kontraktą nei Kauno „Žalgiris“, tačiau lietuvis pasirinko grįžti į gimtąjį Kauną.

Šią situaciją akylai stebėjo abu Vitorijos klubo lietuviai.

Visi šie trys lietuviai priklauso tai pačiai „You First“ agentūrai, o tai leido gauti žinias iš pirmųjų lūpų.

„Kadangi mūsų agentūra yra ta pati, tai aš agento vis klausdavau, Ignas ateis pas mus ar keliaus į „Žalgirį“. Kiek žinau, tame dalyvavo ir Tadas. Žinoma, kad norėjome klube dar vieno lietuvio. Būtų išvis super. Bet išėjo taip, kaip išėjo“, – sakė R.Giedraitis.

Auksine ranka pasižyminčiam „Baskonia“ snaiperiui, kaip ir daugeliui Lietuvoje, paliko įspūdį I.Brazdeikio debiutas nacionalinėje komandoje.

„Susipažinti asmeniškai su Ignu nėra tekę, tik kiek mačiau jį per televizorių. Kaip pirmą kartą iš JAV į Lietuvą atvažiavęs žaidėjas, galvoju, kad labai gerai prisitaikė prie komandinio žaidimo. Nemačiau jokių problemų ir nemanau, kad gali būti kažkas blogai ateityje“, – įspūdžiais apie I.Brazdeikį dalijosi R.Giedraitis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rokas Giedraitis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rokas Giedraitis

„Aš galvoju, kad kelsime aukščiausius tikslus, bet dabar yra pasiruošimas ir pati pradžia. Kalbų apie galimus vaidmenis ir kitus dalykus dar tikrai nebuvo, – stovyklos pirmąją dieną kalbėjo Rokas Giedraitis, kuris vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius yra žaidęs viename tarptautiniame turnyre – 2019-ųjų pasaulio čempionate Kinijoje. – Vaidmuo priklausys nuo trenerio. Kiek treneris skirs minučių, taip ir bus. Tai yra rinktinė – atvažiuojame dviem mėnesiams, ne kaip klubiniame krepšinyje. Jeigu kažkas bus geresnis už mane, viskas gerai. Tai yra rinktinė. Mes visi kartu sieksime pergalių, o asmeniniai dalykai turi nueiti į šoną.“

Praėjusį sezoną Rokas migravo tarp dviejų pozicijų – atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo. Kuriose rogėse jis jaučiasi patogiau?

„Tai bus trenerio sprendimas. Jaučiuosi gerai ir ten, ir ten. Kai žaidžiau trečiu numeriu prie Nevano Spahijos, daugiau būdavau kampuose, taip pat mano krepšinis buvo kitoks. O prie Duško Ivanovičiaus daugiau žaidžiau su kamuoliu ir antroje pozicijoje. Nėra taip, kad kažkur jausčiausi geriau ar blogiau. Viskas taip pat“, – sakė R.Giedraitis.

R.Giedraitis sulaukė klausimo, ar rinktinėje galėtų užgimti jo ryšys su Domantu Saboniu, pavyzdžiui, kaip Indianoje buvo tarp Sabo ir „Pacers“ snaiperio Dougo McDermotto.

„Rinktinė yra labai trumpas laikotarpis, tad šiuo klausimu kažką pasakyti yra sunku. Klubinis krepšinis yra kitoks, nes vienoje aplinkoje išbūni labai ilgą laiką. Tikėkimės, kad su Domu rasime bendrą kalbą aikštelėje“, – atsakė R.Giedraitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas