Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 07

I.Brazdeikis po nesėkmingo derbio: „Užknisa, bet panaudosime tai kaip motyvaciją“

Dar prieš pasirašydamas sutartį su Kauno „Žalgirio“ komanda Ignas Brazdeikis puikiai žinojo, kas yra pagrindinis Lietuvos krepšinio derbis. Sekmadienio vakarą Iggy pirmą kartą karjeroje tapo šio dvikovos dalimi, demonstravęs puikų krepšinį, bet pergalei to sausakimšoje „Jeep“ arenoje „Žalgiriui“ nepakako.

Kauno „Žalgirio“ komanda trečiajame kėlinyje turėjo 13 taškų pranašumą, bet galiausiai sostinėje 85:89 krito prieš Vilniaus „Rytą“ bei patyrė pirmą nesėkmę šį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną.

„Sunkus pralaimėjimas. Neišpildėme savo plano, rungtynių pabaigoje nepadarėme to, ką turėjome atlikti. Gynyboje mes neatlikome gero darbo, – 15min po nesėkmės sakė Ignas Brazdeikis. – Žinojau, kad šie derbiai būna labai konkurencingi, o tarp komandų – didžiulė priešprieša. Pralaimėti tokį mačą neabejotinai užknisa, bet panaudosime tai kaip motyvaciją, kad toliau gerintume žaidimą.“

Daugiausiai nemalonumų Kazio Maksvyčio kariaunai sukėlė Marcusas Fosteris, pelnęs net 34 taškus, iš kurių 11 – lemiamomis susitikimo minutėmis.

Taip stipriai vilkint „Ryto“ marškinėlius „Žalgirį“ buvo baudęs tik Chuckas Eidsonas. Prieš daugiau nei dešimtmetį Vilniuje rungtyniavęs amerikietis sykį buvo įmetęs 34 taškus vietiniame fronte, o BBL turnyre jis Kauno komandai yra įsūdęs ir 41 tašką.

„Leidome jam jaustis per laisvai. Buvo ir sunkių metimų, bet daug dalykų jam atidavėme tiesiog per lengvai“, – sakė I.Brazdeikis.

I.Brazdeikis nesėkme pažymėtame pirmajame šį sezoną šalies derbyje buvo rezultatyviausias ir naudingiausias žalgirietis. Per 25 minutes ant parketo 23-ejų krepšininkas pelnė 18 taškų (3/7 dvit., 3/6 trit., 3/4 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, kartą suklydo ir surinko 18 efektyvumo balų rodiklį.

Tiesa, didžiąją dalį šių dalykų Iggy atliko iki ilgosios pertraukos, kuomet suleido visus savo tris tritaškius ir pelnė 14 taškų.

„Tiesiog pasikeitė rungtynių ritmas ir tiek. Kitas ritmas, kitoks žaidimo stilius“, – apie skirtingas asmenines dvi mačo puses komentavo I.Brazdeikis.

Jei „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis po pralaimėjimo kritikavo sirgalių elgesį, I.Brazdeikis, kaip ir „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas, mėgavosi tribūnose kurta atmosfera.

„Buvo smagu. Atmosfera buvo gera, o sirgaliai – garsūs. Tikrai puiki vieta žaisti krepšinį“, – sakė vienas Kauno ekipos lyderių.

VIDEO: PIKENROLAS: cirkelis Alytuje, vakarėlis Vilniuje ir kylantis spaudimas „Žalgiriui“

„Žalgiris“ dar prieš mažiau nei dvi paras išgyveno neįtikėtiną dramą Nemuno saloje prieš Vokietijos čempionus. Berlyno ALBA didžiąją rungtynių dalį dominavo prieš Kauno krepšininkus, tačiau žalgiriečiai sukūrė stebuklą, panaikinę didžiausią klubo istorijoje 20 taškų deficitą ir iškovoję pergalę.

K.Maksvytis akcentavo šviežumo trūkumą sekmadienio akistatoje, bet I.Brazdeikis į tokias kalbas leistis nenorėjo.

„Tai kažkiek prisidėjo, bet negalime tuo pasiteisinti. Toks yra tvarkaraštis. Mes turime išlaikyti energiją, nesvarbu, esame pavargę ar dar kažkas, visada turime atiduoti 100 procentų jėgų, – sakė I.Brazdeikis. – Manau, kad šį vakarą neparodėme tinkamos energijos. Nesvarbu, kokios yra rotacijos, kiekvieno žaidėjo darbas yra eiti į aikštelę ir atiduoti 100 procentų savęs. Mes to nepadarėme, dėl to galutinis rezultatas yra neigiamas.“

VIDEO: PIKENROLAS: cirkelis Alytuje, vakarėlis Vilniuje ir kylantis spaudimas „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas